Vacature Medewerker Servicedesk - Den Haag

Den Haag

Staedion
  • Staedion Bedrijfsprofiel
  • MBO niveau 4 of hoger
  • Junior/Medior/Senior niveau
  • Vast contract
  • 32 - 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Staedion is actief bezig met het digitaliseren van werkprocessen. En is daarbij afhankelijk van een goede ICT ondersteuning, Dat klinkt vanzelfsprekend, maar je merkt pas hoe afhankelijk je daarvan bent, als het even niet meer werkt. Daar bied jij de helpende hand. Alles wat het niet doet, fix jij in een handomdraai. Van ICT tot facilitaire vragen: je weet er het fijne van en hierdoor draait Staedion als een geoliede machine. Collega’s help je uit de brand – met een glimlach!

Een typische werkdag
Goedemorgen! Vandaag begin je in ons kantoorpand Bellevue aan het Koningin Julianaplein. Eerst even een bakkie met je collega’s, zodat je rustig kunt opstarten. Na een paar slokken staat er iemand van de klantenservice aan de balie: een pdf-bijlage kan niet worden geopend vanuit outlook. Hierdoor mist er informatie van een huurder. Je checkt twee zaken: de installatie van adobe en de standaard applicatie koppeling. Bingo! De applicatie ontbreekt. Voor jou geen punt, binnen vijf minuten doorloop je het installatieprogramma en kan de medewerker weer aan de slag.

Snel verder met de rest van je planning. Vanmiddag staat er een belangrijke vergadering op het programma in de bestuurskamer, aan jou de taak om alles klaar te zetten. Je weet precies hoe ze de indeling willen, dus schuif je wat stoelen en tafels aan de kant. Er staat een presentatie gepland, dus je checkt nog even of alle tv-schermen werken. Top, alles doet het! Je ruimt je spullen op en laat de ruimte netjes achter, klaar voor gebruik. Tijd voor lunch!

Zodra je weer achter je bureau zit, krijg je een telefoontje van de huismeester in de Waterbuurt. Hij staat bij een huurder aan de deur, maar de iPad heeft kuren. Je stapt in de auto en rijdt naar hem toe. Omdat de huismeester een druk programma heeft, neem je voor de zekerheid een extra iPad mee. Na een kort praatje en een bakkie met de huismeester ga je aan de slag en binnen een kwartier heb je zijn tablet weer aan de praat. Je legt hem uit wat je hebt gedaan. Hij blij, jij blij. Altijd fijn om mensen weer op weg te helpen.

Onderweg naar kantoor krijg je een telefoontje. Een collega moet een situatie oplossen waar jij meer ervaring mee hebt, dus je spreekt met hem af dat je daar morgenochtend direct mee aan de slag gaat. Ieder probleem is weer anders, dus jullie kunnen altijd op elkaar terugvallen voor advies of expertise. Terug op de zaak bekijk je nog even de agenda voor de volgende dag. Je hebt morgen weer genoeg te doen, dus het is tijd om naar huis te gaan. Fijne avond!

Jouw beslissingen maken de stad
Als medewerker servicedesk bij Staedion bouw je letterlijk mee aan Den Haag. Je zorgt dat alle afdelingen binnen Staedion hun werk goed kunnen doen. Ligt er een telefooncentrale uit? Is er een computerstoring? Jij maakt het. Een belangrijke vergadering? Jij zet alles netjes klaar en bent er voor alle facilitaire vragen. Dat maakt je werk divers: de ene keer spreek je de klantenservice, de andere keer overleg je met je ICT-collega’s.

Dit zit in je takenpakket:
• Technische problemen oplossen. Inlogproblemen, een kapotte laptop, Ipad of applicatie repareer je in een handomdraai. Anders besteed je het uit bij de juiste persoon of leverancier.
• Facilitaire vragen beantwoorden. Je weet je weg binnen het bedrijf en biedt afdelingen een helpende hand.
• Je zorgt dat je collega’s tevreden zijn tijdens hun werk. Heb je de goede oplossing geboden? Weten ze je te vinden?
• Serviceverlening. Helpen bij de nieuwjaarsborrel opbouwen? En de technische ondersteuning verzorgen? Dit doe je met twee vingers in je neus.
• De telefonie en abonnementenbeheer.
• Voorraadbeheer. Je houdt in de gaten of er genoeg apparatuur beschikbaar is en bestelt nieuwe apparatuur mocht het nodig zijn.

lees meer

Functie-eisen Dit heb je nodig
• Minimaal een mbo 4 diploma, richting ICT of facilitair, liefst richting ICT
• Minimaal 2 jaar ervaring in vergelijkbare functie.
• Brede kennis van ICT (Windows, Office, Apple, apparatuur) en facilitaire zaken.
• Een rijbewijs. Bovendien ken je de weg in Den Haag.
• Oplossingsvermogen en analytisch vermogen. Complexe problemen? Kom maar op.
• Nieuwsgierigheid. Je wilt graag bijleren en staat open voor nieuwe kennis.
• Collegialiteit. Je bent behulpzaam én niet bang om ondersteuning te vragen.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Rijbewijs Vereist: Auto (B)
Bedrijfsomschrijving Staedion: samen thuis
Een op de zeven woningen in Den Haag is van Staedion. Als woningcorporatie verhuren we ruim 36.000 woningen en 6.300 overige objecten zoals winkels, bedrijfsruimten en parkeerplaatsen in Den Haag. Ons hoger doel is dat we ‘een eigen thuis bereikbaar maken met onze bewoners’, met als gewaagd doel dat al onze bewoners zich in 2020 thuis voelen.
We vinden het belangrijk om te weten wat er speelt bij onze bewoners en willen hun invloed op ons werk vergroten. Met ‘onze bewoners’ doelen we op onze huidige en toekomstige bewoners. Dat is soms weleens lastig, in tijden waarin keuzes gemaakt moeten worden. Maar we geloven dat we bewoners actief kunnen betrekken bij onze projecten en dat we onze keuzes kunnen uitleggen. Het werken aan een fijne woonomgeving doen we immers samen.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 2.625 - € 3.187 p/m

• Een salaris tussen de € 2.625,- en € 3.187- bruto, op basis van 36 uur.
Aantal uur per week 32 - 40 uur p/w
• Een vierdaagse werkweek, als je dat wilt. Zo kun je werk en privé nog beter in balans houden.
Overige info Dit krijg je ervoor terug
De kans om te leren en de vrijheid om zelfstandig te opereren. Plus:
• Een loopbaanontwikkelingsbudget van € 900,- per jaar op basis van een fulltime dienstverband.
• Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband, in hartje Den Haag en tegenover het Centraal Station. Als je met het ov reist, vergoeden wij de kosten volledig. Fiets je liever? Dan belonen we je gefietste kilometers. Wij zijn groot voorstander van duurzame activiteiten.

lees meer

Contactpersoon Mevr. Daphne Visser
06 – 83 31 75 03
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare ICT Vacatures Den Haag Bekijk alle soortgelijke vacatures
  1. ICTerGezocht.nl
  2. ICT Vacatures
  3. Den Haag