Vacature Ervaren VBA/MsSQL technisch applicatiebeheerder gezocht! - Den Haag

Den Haag

Tweede Kamer der Staten-Generaal
 • Tweede Kamer der Staten-Generaal Bedrijfsprofiel
 • MBO niveau 4 of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Tijdelijk contract
 • 32 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving De Tweede Kamer zoekt een technisch applicatiebeheerder!
Je komt te werken bij de Beveiligingsdienst. Deze afdeling wil een optimaal veiligheidsresultaat voor de Tweede Kamer, haar medewerkers en bezoekers realiseren.

Voor deze functie is het belangrijk dat je ervaring hebt met het ontwikkelen in VBA (front end) in MS Access en weet hoe je dit met een Microsoft SQL-server als database (back end) kan laten functioneren.

Wij zijn op zoek naar iemand die zich goed staande kan houden in de dynamiek waar de organisatie zich op dit moment in bevindt. Je weet snel zaken eigen te maken, je bent pragmatisch en waar nodig kun je snel verbeteringen invoeren. Je dient communicatief sterk te zijn want je onderhoudt contacten met de functioneel applicatiebeheerder, functioneel beheerder, hoofdgebruikers, functionarissen bij andere diensten en externen zoals: leveranciers, adviseurs, etc.

Wat ga je doen?
Gezien de ontwikkelingen op diverse veiligheidsthema’s en de snel veranderende wereld van ICT is de dienst op zoek naar ondersteuning in de vorm van een (tijdelijk) technisch applicatiebeheerder. Je komt te werken in het team Informatiebeheer (technisch applicatie beheer en functioneel beheer).

Als technisch applicatiebeheerder voer je taken uit die zeer divers en uitdagend zijn. Je draagt zorg voor de kwaliteit van de deze systemen. Je beheert en onderhoudt de bestaande (technische) applicaties die binnen het eigen organisatieonderdeel ontwikkeld zijn Daarnaast zorg je voor een juiste samenwerking tussen de systemen die binnen en buiten het de eigen dienst zijn ontwikkeld.

Verder:
 • Inventariseer en analyseer je de functionele wensen en eisen op het gebied van geautomatiseerd toegangsbeheer.
 • Draag je zorg voor het ontwikkeltraject van nieuwe systemen en deelsystemen en/of functies voor bestaande systemen op basis van vastgestelde wensen en eisen;
 • Ondersteun je en geef je voorlichting, instructie en cursussen aan de functioneel beheerder en hoofdgebruikers;
 • Onderhoud je systeemdocumentatie, gebruikershandleidingen en procedurebeschrijvingen;
 • Onderzoek, beoordeel en signaleer je knel- en aandachtspunten en geef je advies over de mogelijk te nemen maatregelen;
 • Neem je maatregelen om systeemstoringen te voorkomen;
 • Geef je adviezen en doe je voorstellen t.a.v. aanpassingen in de administratieve organisatie;
 • Geef je advies over noodzakelijke aanpassingen als gevolg van technologische en/of beleidsmatige veranderingen;
 • Geef je sturing aan project- en/of werkgroepen;
 • Heb je kennis van en ervaring met protocollen etiketten m.b.t. de ICT, Informatiebeveiliging en Privacy beveiliging;

lees meer

Functie-eisen Wat neem je mee?
 • Je hebt HBO-werk en denkniveau en het liefst een relevante HBO- opleiding (bedrijfskundige informatica of informatiemanagement) en aanvullende opleidingen op het gebied van functioneel beheer en changemanagement;
 • Je hebt minimaal 3 werkervaring als functioneel beheerder;
 • Je bent bekend met ITIL, BiSL, TMAP en PRINCE2;
 • Je hebt ervaring met coachen en instrueren van medewerkers en gebruikers;
 • Je hebt theoretische- en praktische kennis op het gebied van systeemontwikkeling en technisch beheer van informatiesystemen;
 • Je bent vaardig in het uitvoeren, opstellen en verhelpen van migratietrajecten en gegevensconversies, (complexe) storingen en problemen en van gebruikershandleiding en instructiemateriaal.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Bedrijfsomschrijving De Tweede Kamer is het hart van de Nederlandse democratie. Hier werken 150 Kamerleden, hun fractiemedewerkers en veel journalisten. Daarnaast wordt het werk van de Kamerleden ondersteund door de ambtelijke Tweede Kamerorganisatie. Ruim 560 collega's ondersteunen het politieke proces direct of indirect en dragen zo bij aan het functioneren van onze democratie. Want de Tweede Kamer is van iedereen en voor iedereen.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 2.554 - € 3.452 p/m

Het salaris is afhankelijk van ervaring en varieert van € 2.554,02 tot € 3.452,47 bruto (schaal 8) op basis van een 36-urige werkweek, exclusief individueel keuzebudget 16,37%) (een werkweek van 32 uur behoort tot de mogelijkheden).

lees meer

Aantal uur per week 32 - 36 uur p/w
(een werkweek van 32 uur behoort tot de mogelijkheden).
Overige info Jouw kracht
Als technisch applicatiebeheerder ben je klantgericht en een ster in het plannen en organiseren. Daarnaast kun je goed samenwerken en bezit jij over een analytisch denkvermogen. Je bent instaat om jezelf verder te ontwikkelen.

Jouw werkplek
Je komt als beheerder te werken in het team Informatiebeheer van de Beveiligingsdienst. Het team bestaat momenteel uit 2 enthousiaste medewerkers. De Beveiligingsdienst heeft als primaire taak het nemen van een geheel aan maatregelen op het gebied van beveiliging, preventie en crisismanagement die de Tweede Kamer als instituut in het algemeen en haar bewoners in het bijzonder moet beschermen tegen schadelijke invloeden van buiten maar ook van binnenuit.

Wat we jou bieden:
We bieden je een uitdagende functie waar jij je als ervaren professional in vast kunt bijten. Je komt te werken in een klein team waarbinnen je een waardevolle bijdrage kan leveren. Je krijgt veel ruimte om deze functie zelf vorm te geven.

Wat krijg je nog meer?
Bovenop je salaris ontvang je van ons een maandelijks individueel keuzebudget (IKB) van 16,37%. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen. Zo kun je dit (maandelijks) uit laten betalen, extra vakantie-uren kopen voor een langere reis of een fiets aanschaffen.
Ook bouw je pensioen op bij het ABP, zijn er aanvullende regelingen voor ouderschapsverlof en studiefaciliteiten, en een vergoeding voor woon-werkverkeer.

 

lees meer

Contactpersoon Mevr. Shimi Goossen
06-50052268
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Technisch Applicatiebeheerder in Den Haag Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Den Haag