Vacature IT Control Specialist - Bunnik

Bunnik

Koninklijke BAM Groep N.V.
 • Koninklijke BAM Groep N.V. Bedrijfsprofiel
 • Universitair of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving In hoog tempo transformeert IT de bouwwereld. Welke mogelijkheden ontstaan er door toepassing van innovatieve concepten met sensoren, virtual reality, en kunstmatige intelligentie? BAM wil in deze digitale transitie de toon zetten, en kan dus niet buiten een ICT-organisatie van zeer hoog niveau. Zodat nieuwe ontwikkelingen snel operationeel zijn vanuit een veilige IT-omgeving, voor alle thuislanden. Er is nog zoveel te doen – speel jij een rol in deze (r)evolutie?
 
Wat ga je doen?
BAM streeft naar een standaardisatie van de IT-infrastructuur, -applicaties, - beveiliging en – dienstverlening in alle OpCo’s, zodat er binnen ons One-BAM-IT-programma op één manier kan worden gewerkt. Een belangrijke succesfactor is de implementatie en continue verbetering van een gestandaardiseerde duurzame en toekomstbestendige on-premise en cloud-infrastructuur die geschikt is voor het realiseren van de BAM-ambities op het gebied van digitaal bouwen.

Als IT Control Specialist draag je de verantwoordelijkheid voor de implementatie, de documentatie, het onderhouden de verbetering van de controles ter ondersteuning van de BAM (IT) processen. Je analyseert risico’s en definieert passende maatregelen, je coördineert de verantwoording over de status van het controleraamwerk en stemt dit af binnen IT en met de Business. Je ondersteunt en adviseert de verschillende IT-afdelingen op groepsniveau en lokaal bij het adresseren van risico’s en het optimaliseren van IT-processen.

Om een impact te kunnen maken in deze rol, zijn we op zoek naar een expert die ervaring heeft opgedaan bij het identificeren en beoordelen van belangrijke (IT) risico’s. Daarnaast ben je een verbinder en ben je sterk in het opbouwen en onderhouden van relaties met interne en externe stakeholders. Dit zijn externe auditors, IT-teams, Internal Audit, Business Control en stakeholders uit de business. Je begrijpt de verschillende belangen, processen en informatiebehoeften die er spelen, zodat je ze op verschillende organisatieniveaus kunt begeleiden rekening houdende met hun doelstellingen en prioriteiten.

Wat zijn jouw verantwoordelijkheden in deze rol?
 • Het meewerken aan de identificatie, documentatie en evaluatie van de interne controles binnen- en ondersteunt door IT.
 • Het coördineren van de 2e lijn controle werkzaamheden die binnen IT vallen, zoals het afleggen van verantwoordelijkheid over de status van algemene IT beheersing en geautomatiseerde maatregelen.
 • Beheer van controledocumentatie, ondersteunen bij testen en risico-evaluatie en noodzakelijke herstructurering met de relevante proceseigenaren.
 • Het identificeren van de zwakke punten in de IT controle en het ondersteunen van proceseigenaren om tijdig en effectief overeengekomen wijzigingen door te voeren.
 • Proactief ondersteunen en coördineren van auditactiviteiten (zowel in- als extern) door het geven van advies en het aanpakken van eventuele tekortkomingen.

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt academisch niveau, liefst in combinatie met een afgeronde opleiding in Computer Science, Information Systems, Informatiekunde, (technische) Bedrijfskunde of een soortgelijk vakgebied.
 • Ervaring in de externe controle als IT auditor is een pré.
 • Ten minste vijf jaar relevante werkervaring in compliance, internal controls of (IT) audit.
 • Aantoonbare kennis in IT-Control en IT-process frameworks plus best practices.
 • Door je verbindende vermogen en sterke sociale vaardigheden ben je in staat om in korte termijn een relevant netwerk op te bouwen binnen BAM, waarin je wordt gezien als relevante business partner.
 • Je bent analytisch sterk, pragmatisch en bent een creatieve denker die complexe materie kan vertalen naar toegankelijke adviezen en processen.
 • Je kunt jezelf en anderen goed motiveren en overtuigen van je keuzes, je bent nieuwsgierig en kritisch ingesteld en je bent in staat om te multitasken en effectief hoofd van bijzaken te onderscheiden.
 • Vloeiend in woord en geschrift in het Engels en Nederlands, Duits is een pré.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Handig om te kunnen: Duits
Overige info In deze functie heb je de mogelijkheid om een verdere bijdrage te leveren aan de werkwijze van het uren team. Je hebt veel vrijheid om zelf ideeën te initiëren en samen te werken met collega’s in de organisatie. 

Verder bieden wij:
 • Een zeer gemotiveerd team vol expertises;
 • Ontwikkeling! Via onze BAM Learning bieden wij verschillende mogelijkheden voor kennisoverdracht, kennisuitwisseling en kenniscreatie;
 • Een goed arbeidsvoorwaardenpakket, waarmee je recht hebt op 43 vakantiedagen.

lees meer

Bedrijfsomschrijving Koninklijke BAM Groep nv is een bouwconcern met tien werkmaatschappijen, actief in Bouw en Vastgoed, Infra en Publiek-private samenwerking. BAM neemt in vijf Europese thuismarkten een leidende positie in: Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Duitsland. Daarnaast realiseert de Groep projecten in Denemarken, Luxemburg en Zwitserland. BAM International opereert wereldwijd in uiteenlopende nichemarkten.

Duurzaamheid en innovatie zijn belangrijke pijlers van BAM's oplossingen op het gebied van ontwerp, bouw en facility management. De Groep streeft ernaar marktleider te worden bij de toepassing van digitale technologie, om opdrachtgevers de hoogst mogelijke kwaliteitsstandaard te kunnen verzekeren. BAM's jaaromzet bedraagt ruim € 7 miljard, de Groep telt meer dan 20.000 medewerkers en het aandeel is genoteerd aan Euronext Amsterdam.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Control Engineer in Bunnik Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Bunnik