Vacature Medior Functioneel Applicatiebeheerder - Amersfoort

Amersfoort

Meander Medisch Centrum
 • Meander Medisch Centrum Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 28 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Ben je op zoek naar een uitdagende functie als Medior Functioneel Applicatiebeheerder als volgende stap in je carrière? Wil je bij ons veelzijdige en dynamische ziekenhuis werken en bijdragen aan onze uitstekende patiëntenzorg? Vind je het een uitdaging om inhoudelijk te sturen, te coördineren, verantwoordelijkheid te nemen en je collega's mee te nemen om steeds beter te worden? Dan zijn wij op zoek naar jou!
 
De afdeling Informatisering & Automatisering (I&A) bestaat uit de teams ICT (ca. 40 vaste medewerkers) en SPIRIT (ca. 12 vaste medewerkers). De missie van de afdeling I&A is: ICT optimaal inzetten voor een effectieve en efficiënte bedrijfsvoering binnen het Meander Medisch Centrum en het zorgnetwerk waar wij deel van uitmaken. Daar zetten we met een zeer ervaren, gedreven en saamhorig team en met externe adviseurs en leveranciers elke dag de schouders onder. Ook werken we aan versterking van decentrale EPD-ZIS expertise.
 
ICT is speerpunt in de innovatie agenda van Meander. Binnen ons ziekenhuis ICT-landschap ontwikkelen en implementeren we voortdurend vernieuwende en kosten effectieve oplossingen.
Meander heeft, in tegenstelling tot veel andere ziekenhuizen, een sterke invloed op de ontwikkeling van haar EPD-ZIS omgeving. Daarin kun jij een spilfunctie vervullen.
 
Wat ga je doen?
Je bent medeverantwoordelijk voor het Applicatiebeheer van ons EPD en ZIS, inclusief de connectie naar onze andere zorg- en bedrijfsvoeringsystemen. Je stimuleert het optimale gebruik van de applicaties richting de eindgebruikers. Dit doe je samen met je collega functioneel beheerders en de decentrale applicatie deskundigen. Je bent mede verantwoordelijk voor de continuïteit en veiligheid van de systemen. Daarnaast draag je bij aan analyses om verbeteringen te bereiken, bijvoorbeeld rond beheerprocessen en management informatie.
 
Als Medior Functioneel Applicatiebeheerder ben je gesprekspartner voor de gebruikersorganisatie, decentrale EPD-ZIS experts en beheerders, je technische collega's bij team ICT en je informatiemanagement collega's bij team SPIRIT, leveranciers, het MT van de afdeling I&A, en projectleiders.
Je kent inhoudelijk de weg, je bent analytisch en vaardig in de verschillende aspecten van beheer, en een echte teamspeler. Je pakt pragmatisch en effectief door op verschillende gebieden van applicatiebeheer. Je krijgt daarbij te maken met applicaties die van groot belang zijn voor de zorg, het primaire proces in ons ziekenhuis.
Naast ons elektronisch patiënten dossier (het EPD van EasyCare) en het ziekenhuis informatie systeem (het ZIS van Nexus), ontwikkel je ook kennis over de tientallen systemen voor diagnostiek, medicatie, planning, bedrijfsvoering, etc die we in huis gebruiken.
 
Je taken zijn op hoofdlijnen:
 • ondersteunen van gebruikers (in de 1ste, 2de en 3de lijn) zodat informatiesystemen voor hen optimaal werken (in plaats van andersom);
 • correct gebruik van applicaties stimuleren door uitleg, training, checks;
 • uitvoeren van applicatie beheer (zowel dagelijks routinematig werk, als tactisch, zoals grotere upgrades);
 • voorstellen doen voor verbeteringen in het beheerwerk;
 • samenwerken met de decentrale EPD-ZIS experts en beheerders;
 • testen, invoeren van patches, nieuwe releases en nieuwe functionaliteit (zgn. EPD-sprints), waar nodig ondersteunen bij de coördinatie;
 • beheren en borgen van (nieuwe) systeemdelen, inclusief beheerdocumentatie opstellen;
 • ondersteunen bij versie-, tabel- en autorisatiebeheer;
 • het signaleren van risico's en acties voorstellen;
 • het signaleren en analyseren van mogelijke verbeteringen van applicaties en werkprocessen inclusief het adviseren van het management hierover;
 • het deelnemen aan projecten;
 • het ondersteunen van je collega's om steeds beter te worden.
Bereikbaarheidsdiensten zijn onderdeel van deze functie, hiervoor dien je indien noodzakelijk binnen maximaal een uur op locatie aanwezig te zijn.
 

lees meer

Functie-eisen Wij vragen
 • Je bent bekwaam in je vak en/of je hebt de ambitie en potentie om tot de besten te behoren.
 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau en een aantal jaar ervaring met een junior of medior rol als applicatiebeheerder.
 • Je hebt een proactieve houding en je bent leergierig. Je weet vanuit je kennis van applicaties en techniek goed mee te bewegen en samen te werken, maar daagt ons ook uit met frisse vragen en nieuwe ideeën.
 • Je hebt overzicht en een uitstekend analytisch vermogen, je bent communicatief vaardig; zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je weet hoofd en bijzaken van elkaar te scheiden.
 • Je bent erop gericht ons team als geheel te versterken, bruggen te slaan tussen verschillende belangen en mee te bouwen aan solide beheer binnen I&A.
 • Je hebt relevante kennis van ICT concepten, met name rond applicatiebeheer.
Meander Medisch Centrum is vooruitstrevend op het gebied van eHealth en daarbij is een open mind en een  innovatieve instelling belangrijk. Je bent gericht op het continue verbeteren van de aan jou toevertrouwde applicaties en gaat uitdagingen niet uit de weg.
Klantgerichtheid staat bij team ICT centraal. Het is daarom belangrijk dat jij je aanpak en stijl aanpast aan de klant; van arts tot teammanager en van apotheker tot secretaresse. In gesprek met de klant kun je oplossingsgericht denken en handelen.
 

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Rijbewijs Vereist: Auto (B)
Salarisinformatie Bruto € 2.453 - € 3.664 p/m

Bij een 36- urige werkweek, afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring.
Overige info Wij bieden
 • Een contract voor de duur van een jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een salaris van € 2.453,-- tot maximaal € 3.664,-- bruto per maand (FWG 50) bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring.
 • Interessante extra's, zoals een fietsplan, bedrijfsfitness, eindejaarsuitkering en premiekorting op je verzekeringen.
 • De mogelijkheid om mee te werken aan uitdagende programma's en projecten. Meander biedt je ruime mogelijkheden om jezelf volop te blijven ontwikkelen als inhoudelijk leider op een domein dat cruciaal is voor de toekomst van het ziekenhuis. We vertalen jouw voorkeuren samen in een persoonlijk ontwikkelplan.
 • Een boeiende werkomgeving met veel zelfstandigheid en fijne collega's.
 • Een actieve personeelsvereniging.
 • Goede bereikbaarheid met openbaarvervoer en met de auto.
 
Enthousiast geworden?
Solliciteer dan direct via de sollicitatiebutton op www.werkeninmeander.nl .
Je kunt t/m 21 december a.s. reageren op deze vacature.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Esther van Raan (stafadviseur) of Arnoud Looijen (ICT manager), via telefoonnummer 033 850 5050.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 

lees meer

Bedrijfsomschrijving In Meander Medisch Centrum delen we met elkaar de ambitie om elke dag de best mogelijke zorg te leveren voor onze patiënten: klantvriendelijk, deskundig en betrouwbaar. We zijn één van de 28 topklinische ziekenhuizen in Nederland. Dat houdt in dat we niet alleen patiëntenzorg op hoog niveau bieden, maar ook voorop lopen in hoogwaardige medisch-technologische voorzieningen, onderzoek en onderwijs. Het Meander Medisch Centrum is een NIAZ geaccrediteerd STZ ziekenhuis met 244 medisch specialisten en ruim 3200 medewerkers. Het adherentie gebied van ruim 320.000 inwoners strekt zich uit van Amersfoort tot Baarn, Barneveld, Nijkerk en Soest.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Applicatiebeheerder in Amersfoort Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Amersfoort