Vacature Senior Functioneel Applicatiebeheerder - Amersfoort

Amersfoort

Meander Medisch Centrum
 • Meander Medisch Centrum Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Ben je op zoek naar een uitdagende functie als Senior Functioneel Applicatiebeheerder als volgende stap in je carrière? Wil je bij ons veelzijdige en dynamische ziekenhuis werken en bijdragen aan onze uitstekende patiëntenzorg? Vind je het een uitdaging om inhoudelijk te sturen, te coördineren, verantwoordelijkheid te nemen en je collega’s mee te nemen om steeds beter te worden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Het primaire doel voor ons als Meander medewerkers is het bieden van uitstekende en mensgerichte patiëntenzorg. Hierbij staan de Meander kernwaarden centraal: we zijn betrokken, deskundig en ambitieus. Dat we daar succesvol in zijn, blijkt onder andere uit onze uitstekende resultaten bij de recente NIAZ audit. Jouw werk draagt direct bij aan de kwaliteit van zorg in het beste ziekenhuis van midden Nederland.

De afdeling Informatisering & Automatisering (I&A) bestaat uit de teams ICT (ca. 30 vaste medewerkers) en SPIRIT (ca. 10 vaste medewerkers). De missie van de afdeling I&A is: ICT optimaal inzetten voor een effectieve en efficiënte bedrijfsvoering binnen het Meander Medisch Centrum en het zorgnetwerk waar wij deel van uitmaken. Daar zetten we met een zeer ervaren, gedreven en saamhorig team en met externe adviseurs en leveranciers elke dag de schouders onder. Ook werken we aan versterking van decentrale EPD-ZIS expertise.

ICT is speerpunt in de innovatie agenda van het ziekenhuis. Binnen ons ziekenhuis ICT-landschap ontwikkelen en implementeren we voortdurend vernieuwende en kosten effectieve oplossingen.
Meander heeft, in tegenstelling tot veel andere ziekenhuizen, een sterke invloed op de ontwikkeling van haar EPD-ZIS omgeving. Daarin kun jij een spilfunctie vervullen.

Wat ga je doen?
Je bent verantwoordelijk voor het Applicatiebeheer van ons EPD en ZIS, inclusief de connectie naar onze andere zorgsystemen. Je stimuleert het optimale gebruik van de applicaties zowel richting de eindgebruikers, als richting je collega functioneel beheerders en decentrale applicatie deskundigen. Je bent de vraagbaak van het team, en de spil tussen het team, de technische en decentrale collega’s en het management. Je waarborgt de continuïteit en veiligheid van de systemen. Daarnaast voer je analyses uit om verbeteringen te bereiken, bijv. rond beheerprocessen en management informatie.

Als Senior Functioneel Applicatiebeheerder ben je gesprekspartner voor de gebruikersorganisatie, decentrale EPD-ZIS experts en beheerders, je technische collega’s bij team ICT en je informatiemanagement collega’s bij team SPIRIT, de leveranciers, het MT van de afdeling I&A, en projectleiders.
Je bent inhoudelijk uitstekend onderlegd, analytisch, vaardig in de verschillende aspecten van beheer, en een echte teamspeler. Je pakt pragmatisch en effectief door op alle activiteiten rond centraal applicatiebeheer. Je krijgt daarbij te maken met de belangrijkste applicaties die bij I&A beheerd worden en die cruciaal zijn voor de zorg, het primaire proces in ons ziekenhuis.
Naast ons elektronisch patiënten dossier (het EPD van EasyCare) en het ziekenhuis informatie systeem (het ZIS van Nexus), draag je ook verantwoordelijkheid voor de koppelingen met de tientallen systemen voor diagnostiek, medicatie, planning, bedrijfsvoering, etc die we in huis gebruiken.

Je taken zijn op hoofdlijnen:
 • inhoudelijk sturing geven op en adviseren over applicatie beheer en verbeteringen daarin doorvoeren;
 • ondersteunen van gebruikers, toezien op correct gebruik van applicaties;
 • uitbouwen van de samenwerking met de (recent aangestelde) decentrale EPD-ZIS experts en beheerders;
 • testen, coördineren en invoeren van patches, nieuwe releases en nieuwe functionaliteit (zgn. EPD-sprints);
 • beheren en borgen van (nieuwe) systeemdelen, inclusief beheerdocumentatie;
 • versie-, tabel- en autorisatiebeheer;
 • het signaleren van risico’s en hierop actie ondernemen;
 • het signaleren en analyseren van mogelijke verbeteringen van applicaties en processen inclusief het adviseren van het management hierover;
 • het deelnemen aan projecten, incl. coördinatie van beheer-projecten;
 • het ondersteunen van je collega’s om steeds beter te worden.
Bereikbaarheidsdiensten zijn onderdeel van deze functie, hiervoor dien je indien noodzakelijk binnen maximaal een uur op locatie aanwezig te zijn.

lees meer

Functie-eisen Wij vragen
 • Je bent zeer bekwaam in je vak en/of je hebt de ambitie en potentie om tot de besten te behoren.
 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau en hebt (bij voorkeur) een informaticaopleiding gevolgd. Je hebt een aantal jaar ervaring met een medior of senior rol als applicatiebeheerder.
 • Je hebt een proactieve houding en je bent leergierig. Je weet vanuit je kennis van applicaties en techniek goed mee te bewegen en samen te werken, maar daagt ons ook uit met frisse vragen en nieuwe ideeën.
 • Je hebt overzicht en een uitstekend analytisch vermogen, je bent communicatief vaardig; zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je weet hoofd en bijzaken van elkaar te scheiden.
 • Je bent erop gericht ons team als geheel te versterken, bruggen te slaan tussen verschillende belangen en zo proactief te bouwen aan solide beheer binnen I&A.
 • Vanzelfsprekend heb je actuele kennis van bewezen en vernieuwende ICT concepten, met name rond applicatiebeheer en koppelingen (w.o. IHE standaarden, HL7, Dicom, XDS FHIR, ZIBS).
Het Meander Medisch Centrum is vooruitstrevend op het gebied van eHealth en daarbij is een open mind en een innovatieve instelling belangrijk. Je bent gericht op het continue verbeteren van de aan jou toevertrouwde applicaties en gaat geen uitdaging uit de weg.
Klantgerichtheid staat bij team ICT centraal. Het is daarom belangrijk dat jij je aanpak en stijl aanpast aan de klant; van arts tot inkoper en van apotheker tot secretaresse. In gesprek met de klant kun je oplossingsgericht denken en handelen.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Bedrijfsomschrijving In Meander Medisch Centrum delen we met elkaar de ambitie om elke dag de best mogelijke zorg te leveren voor onze patiënten: klantvriendelijk, deskundig en betrouwbaar. We zijn één van de 28 topklinische ziekenhuizen in Nederland. Dat houdt in dat we niet alleen patiëntenzorg op hoog niveau bieden, maar ook voorop lopen in hoogwaardige medisch-technologische voorzieningen, onderzoek en onderwijs. Het Meander Medisch Centrum is een NIAZ geaccrediteerd STZ ziekenhuis met 244 medisch specialisten en ruim 3200 medewerkers. Het adherentie gebied van ruim 320.000 inwoners strekt zich uit van Amersfoort tot Baarn, Barneveld, Nijkerk en Soest.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 2.665 - € 3.917 p/m

Een salaris van € 2.665,-- tot maximaal € 3.917,-- bruto per maand (FWG 55) bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring.
Overige info Wij bieden
 • Interessante extra’s, zoals een fietsplan, bedrijfsfitness, eindejaarsuitkering en premiekorting op je verzekeringen.
 • De mogelijkheid om mee te werken aan uitdagende programma’s en projecten. Meander biedt je ruime mogelijkheden om jezelf volop te blijven ontwikkelen als inhoudelijk leider op een domein dat cruciaal is voor de toekomst van het ziekenhuis. We vertalen jouw voorkeuren samen in een persoonlijk ontwikkelplan.
 • Een boeiende werkomgeving met veel zelfstandigheid en fijne collega’s.
 • Een actieve personeelsvereniging die bijvoorbeeld stedentrips en skireizen organiseert.
 • Goede bereikbaarheid met openbaarvervoer en met de auto.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Esther van Raan (stafadviseur) of Arnoud Looijen (ICT manager), via telefoonnummer 033 850 5050.

lees meer

Contactpersoon Dhr. Arnoud Looijen
0338505050
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare ICT Vacatures Amersfoort Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Amersfoort