Vacature Senior Engineer/Scientific programmer Open innovation lab

Vacature Amsterdam

SURFsara
 • SURFsara Bedrijfsprofiel
 • Universitair of hoger
 • Senior niveau
 • Tijdelijk contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Jij helpt het onderzoek in Nederland naar een hoger niveau te tillen. Met je innoverende ideeën ben je de aanjager van de projecten die wij draaien.

Van complexe data naar slimme oplossingen
Als Data Engineer werk je met prototypes en proof-of concepts. Zo ontdek je steeds opties voor mogelijke nieuwe diensten. Jij bent het allemaal: adviseur en wetenschappelijk programmeur.

SURF Open Innovation Lab (SOIL)
Jij bent de drijvende kracht achter concrete, implementeerbare plannen. Je staat aan het roer, kiest de juiste technologieën en brengt een prototype tot stand. In samenwerking met academische onderzoekers bepalen we hoe dit prototype verder ontwikkeld moet worden. In SOIL draagt iedereen bij aan een open uitwisseling van ideeën en experimenten. Een mooi voorbeeld hiervan is twiqs, waar tweets worden verzameld. Deze data wordt vervolgens gebruikt voor onderzoek.

Samenwerken binnen SURFsara
In je team, bestaande uit hoogopgeleide adviseurs en systeemprogrammeurs, zitten allemaal betrokken collega’s. We bepalen samen de prioriteiten en helpen elkaar waar nodig. Je schakelt veel met andere teams binnen SURFsara en werkt samen met wetenschappers. Serious business, maar we maken ook tijd voor borrels en uitjes, zoals karten en lasergamen.

lees meer

Functie-eisen Senior Data Engineer requirements
Je brengt wetenschap en nieuwe data & cloud technologieën samen. Je bent ondernemend en bruist van de innovatieve ideeën. Je kunt technisch complexe zaken makkelijk uitleggen en betrekt anderen bij je projecten. Om deze functie op goed niveau uit te voeren, heb je:
 • Een hbo- of wo-diploma en kennis van UNIX/Linux.
 • Ervaring met programmeertalen als Python, Node.js of GoLang.
 • Ervaring met software engineering, cloud services en netwerken.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Handig om te kunnen: Engels
Bedrijfsomschrijving Bij SURFsara werk je in de voorhoede van ICT en high-performance computing (HPC). Wij ondersteunen onderzoekers met het optimaal gebruiken van de via de nationale e-infrastructuur beschikbaar gestelde rekenkracht, dataopslag en data services.

Samenwerken met toponderzoekers
SURFsara is nauw verbonden met de onderzoekswereld. Ontwikkeling van nieuwe medicijnen, verbetering van zonnecellen en onderzoek naar weersystemen: het is niet meer denkbaar zonder high-performance computing en dataopslagsystemen voor petabytes aan data. Onderzoekers die gebruik willen maken van data-intensieve toepassingen, modellering, simulatie en visualisatie kunnen ook terecht bij SURFsara.

Creatieve en innovatieve oplossingen
Werken bij SURFsara betekent samen denken en samen werken met gebruikersgemeenschappen, met geavanceerde partijen uit de supercomputerindustrie en met onze HPC-partners in Europa. Samen met je collega’s help je vanuit het Amsterdam Science Park onderzoekers met creatieve en innovatieve ICT-oplossingen.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 3.637 - € 5.656 p/m

Een salaris van € 3.637 tot € 5.656 bruto per maand (op basis van 38 uur per week).
Overige info Wat we je bieden bij SURF
Bij SURF kun je rekenen op een inspirerende omgeving vol kennisdeling en unieke expertises. Samen werken we aan relevante technologische ontwikkeling voor onderwijs en onderzoek. In open samenwerkingen realiseren we innovatieve oplossingen, die nationaal én internationaal impact maken. In je werk ervaar je vrijheid, betrokkenheid van je collega’s en continue ontwikkeling van je eigen expertise. Vanuit die basis draag je bij aan een sterke en duurzame kenniseconomie.

Onze arbeidsvoorwaarden maken het plaatje compleet:
 • Vakantiegeld van 8% en een eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Maar liefst 29 vakantiedagen per jaar als je 38 uur per week werkt. En werk je structureel 40 uur, dan ontvang je nog eens 12 extra vakantiedagen.
 • Reiskostenvergoeding, pensioenregeling via ABP.
 • Flexibele werktijden en de optie om thuis te werken.

Als aanjager van vernieuwing hoor je bij SURF
Laat jij SURF vooroplopen in nieuwe technologische ontwikkelingen en til je zo onderwijs en onderzoek naar een hoger niveau? Dan maken we graag kennis met je. Heb je inhoudelijke vragen over de functie? Bel dan met Machiel Jansen via +31 (0) 20 800 1300.

lees meer

Contactpersoon Dhr. Machiel Jansen
+31 (0)20 8001300
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare ICT Vacatures Amsterdam Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Amsterdam