Vacature Support Engineer met Network Infrastructure expertise - Rotterdam

Rotterdam

Intermax Cloudsourcing BV
 • Intermax Cloudsourcing BV
 • MBO niveau 4 of hoger
 • Junior/Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Probeer jij klanten altijd zo goed mogelijk te servicen? Weet jij goed te prioriteren welke problemen als eerste opgepakt moeten worden? En heb jij de ambitie om door te ontwikkelen tot Cloud Engineer?
Dan hebben wij dé functie voor jou!
Deze functie is voor op ons hoofdkantoor in hartje Rotterdam.

Dit ben jij:
Als Support Engineer Network/Infrastructure ben jij de belangrijkste schakel tussen Intermax en onze klanten.
Je beoordeelt change requests en storingsmeldingen, verdeelt de tickets aan collega’s en bent zelf verantwoordelijk voor het vervullen van dagelijkse beheertaken bij onze klanten. Jij bent de expert die in staat is zelfstandig analyses te maken, de verantwoordelijkheid voor de oplossing op je te nemen en ook te zorgen voor afronding en verslaglegging hiervan. Onze klanten bestaan voornamelijk uit Enterprise omgevingen die ten alle tijden beschikbaar moeten zijn. Jij gaat daarin de support leveren aan de systeembeheerders die intern bij eindklanten werken. Omdat je support levert aan IT specialisten op complexe netwerkinfrastructuren, verwachten wij een solide en technische basis. Je bent goed bekend met onderwerpen als DNS, DHCP, TCP/IP, VLAN en Firewalling. Daarbij werken wij met vendoren zoals Juniper en Fortinet. Heb jij meer ervaring met bijvoorbeeld Cisco of Checkpoint, dan snap je onze systemen snel genoeg. 
In deze functie zal je de komende jaren veel kennis opdoen omtrent netwerken, virtualisatie en Linux. Er kunnen dus ook vragen omtrent webservers, mysql databases en domaincontrollers voorbijkomen. Idealiter heb je dan ook al enige ervaring in de hosting branche Mocht je zelf in aanraking zijn gekomen met automation tools als Ansible dan is dat een grote pré. Jij bent als Support Engineer de schakel die signaleert waar zaken geautomatiseerd kunnen worden.

Klinkt veelbelovend, maar hoe dat eruitziet in het dagelijks leven? Nou, zo ongeveer.
’s Ochtends begin je de dag op ons kantoor in Rotterdam. Na een goede kop koffie open je ons Topdesk systeem om te kijken welke tickets er open staan. Eén van de klanten heeft een nieuwe locatie waar wat connectiviteitsproblemen zijn. Je beoordeelt het ticket en merkt dat het aan de africhting van de firewall ligt. Deze ticket koppel je aan één van de Cloud Engineers met een beschrijving van wat je hebt gevonden. Tijdens de dagelijkse stand-up geef je je collega wat extra informatie omtrent het probleem. Door jouw informatie zo compleet mogelijk aan te leveren kan je collega eenvoudig de VPN tunnel opzetten.
Na de stand-up ga je aan de slag met je eigen tickets. Het betreft een change request op DNS vlak. Na grondig onderzoek weet je deze in één keer goed door te voeren. Daarna informeer je de klant dat het verzoek succesvol is uitgevoerd en stem je af dat als er weer problemen zijn, zij direct bij je aan de bel kunnen trekken. 
Na een uitgebreide en goed verzorgde lunch begin je ‘s middags aan de telefoondienst. Wanneer de telefoon gaat vraag je tot in detail uit wat het probleem is en wat de systeembeheerders op locatie al hebben geprobeerd. Vandaag heb je een telefoontje van een grote zorginstelling; de netwerkverbinding is erg traag en hier hebben zij uiteraard last van. Direct heb je door: dit moet NU opgelost worden. Je maakt het ticket aan en informeert de klant dit te escaleren. Tegelijkertijd informeer je jouw collega’s dat ze aan de bak moeten. Binnen 15 minuten hebben zij het probleem gevonden en 5 minuten later hebben zij het opgelost. Tevreden belt de klant dat alles weer naar behoren werkt en sluit jij het openstaande ticket.
Aan het einde van de dag kijk je nog even mee met één van je collega’s. Hij/zij is bezig met het patchen van de de Firewalls. Met plezier wordt je verteld hoe dit met een stukje automation snel en eenvoudig uitgevoerd kan worden.  

lees meer

Functie-eisen De volgende clichés kom je wel vaker tegen, als je op zoek bent naar een baan. Dit is wat ze bij ons écht betekenen.

Aantoonbare ervaring= we zoeken iemand die zelfstandig aan de slag kan met in ieder geval een paar van de genoemde expertisevlakken. Want we kunnen je veel leren, maar niet alles.

Teamplayer = omdat je zelf ook niet alles kunt weten, spar je regelmatig met collega’s om tot de perfecte oplossing te komen.

Nieuwsgierig = dat je niet alles kunt weten, wil niet zeggen dat je het niet wilt weten. En dus leer je van je door de wol geverfde collega’s, of volg je een training met ons onbeperkte studiebudget.

Enthousiast en initiatiefrijk = juist omdat je altijd blijft leren, ga je zelf op onderzoek uit om te achterhalen waar kansen liggen.

Excellente communicatieve vaardigheden = we hebben onze klanten heel hoog zitten. Jouw sociale vaardigheden zijn uitstekend; zowel in woord als geschrift is jouw communicatie intern en extern integer en nauwkeurig.

Transparant = we zijn een platte organisatie en staan met onze voeten stevig op de grond. Elke escalatie wordt besproken, elke klantsuggestie gewogen. Dat bedoelen wij met betrokken en transparant.

Betrokken = we ontwerpen en realiseren samen met onze klanten de slimste en meest betrouwbare cloud architectuur. We beheren deze alsof ze van onszelf is.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Handig om te kunnen: Engels
Overige info Wie is Intermax?
Intermax is het meest gecertificeerde en oudste nog zelfstandige Cloudsourcing- en IT-securitybedrijf van Nederland. Al een kwart eeuw leveren wij hoogwaardige technologie-oplossingen aan klanten in onder meer de zorg, publieke sector en financiële wereld. Zo bieden wij betrouwbaarheid en veiligheid op de momenten die er echt toe doen. Dat doen we door samen met onze klanten de slimste en meest betrouwbare Cloud architecturen voor hun bedrijf kritische toepassingen te ontwerpen, implementeren, realiseren en onderhouden. En daarvoor stellen wij alles in het werk. Want als wij niet alert zijn, gaan operaties in ziekenhuizen niet door of kan de koopakte van je huis niet gepasseerd worden. Betrokkenheid vinden wij cruciaal: wij zorgen voor de systemen van onze klanten alsof ze van onszelf zijn. Dat motiveert ons om het beste uit onszelf en ons werk te halen. Het is waar we voor staan, waar we voor gaan en het is de ultieme motivatie om onszelf te blijven ontwikkelen. Intermax is een groep van innovatieve ondernemingen, elk met eigen expertise en een hecht, betrokken team die het leuk vinden om samen te werken. Alleen ga je sneller, samen kom je verder.

Onze secundaire voorwaarden zijn alsvolgt:
 • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Met een onbeperkt studiebudget heb jij alle mogelijkheid om je te ontwikkelen, zowel persoonlijk als professioneel, on-the-job en via onze Intermax Academy.
 • Je krijgt 8% vakantiegeld.
 • Als ‘Intermakker’ draag jij bij aan ons succes, daarom deel je ook mee in onze winstdelingsregeling.
 • Een pensioenregeling.
 • Een reiskostenvergoeding of een NS Businesscard.
 • Je krijgt een laptop en iPhone.
 • 25 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband en de mogelijkheid om per jaar 10 vakantiedagen bij te kopen.
 • Een uitdagende baan in een bedrijf met een goede werksfeer en ruimte voor goede ideeën.
 • Vitaliteit en gezondheid vinden wij belangrijk. Daarom bieden wij je een sportvergoeding en ook kun je participeren in onze hardloopgroepen en mag je gebruik maken van onze fitnessruimte.
 • Vind jij internet net zo belangrijk als wij? Wij komen je tegemoet in de kosten voor jouw privé internetverbinding.
 • Wij zorgen graag goed voor onze mensen: iedere dag een verse lunch, vers fruit, lekkere koffie, verse munt- of gemberthee en (gezonde) snacks.
 • Leuke feestjes, game avonden en iedere vrijdagmiddag een borrel (wanneer dit weer kan).
Geïnteresseerd?
Dan nodigen we je graag uit bij ons te solliciteren. Voor vragen kun je bellen of Whatsappen met Marnix Moor via telefoonnummer: 06-124 515 59 of via email: [email protected]

Een assessment is onderdeel van onze selectieprocedure. Vanwege de aard van onze werkzaamheden maakt een integriteitsonderzoek deel uit van onze aannameprocedure.

Het zijn bijzondere tijden. Uiteraard volgt Intermax de richtlijnen van het RIVM om de verspreiding van het Coronavirus maximaal te controleren en werken wij zoveel mogelijk vanuit huis. We zijn nog steeds op zoek naar nieuwe Intermakkers en we willen je daarom graag uitnodigen te solliciteren op deze vacature. Sollicitatiegesprekken voeren wij zowel digitaal als in persoon, afhankelijk van de rol en het moment. Mochten we hierdoor niet kunnen voldoen aan de richtlijnen van het RIVM zullen we de gesprekken digitaal voeren, uiteraard stemmen we dit met jou af. We snappen het als je nog niet eerder een digitaal sollicitatiegesprek hebt gevoerd en het misschien zelfs wel spannend vindt, daarom helpen wij je indien nodig graag bij de voorbereiding op jouw sollicitatiegesprek.  

Acquisitie naar aanleiding van deze functie wordt niet gewaardeerd   

lees meer

Bedrijfsomschrijving Intermax is het oudste nog zelfstandige cloud- en IT-securitybedrijf van Nederland. Wij leveren al bijna een kwart eeuw hoogwaardige technologie-oplossingen aan klanten in onder meer de zorg, publieke sector en financiële wereld. Wij bieden betrouwbaarheid en veiligheid op de momenten die er echt toe doen.
Daarnaast zijn we flink aan het uitbreiden, met onder andere een nieuwe vestiging in Rotterdam en in Zwolle. Intermax heeft een top 3 notering in het onderzoek van Computable van juni 2018 en staat ook dit jaar weer in de top 5 op de lijst van Great Place to Work 2019. Onze grootste aantrekkingskracht is de sterke en hechte cultuur. De gedeelde passie is internet. De manier waarop we communiceren, onderling en naar de klant, is open en de sfeer is informeel en direct. Onze kernwaarden daarbij zijn transparantie, betrokkenheid en nieuwsgierigheid.
Wij zijn het meest veelvuldig gecertificeerde managed services-bedrijf van Nederland en staan garant voor een innovatieve combinatie van outsourcing en clouddiensten: cloudsourcing.

Werken bij Intermax
De werksfeer is persoonlijk, de cultuur hands-on, het enthousiasme binnen en de trots op het bedrijf zijn groot. Intermax verwacht dat je verder kijkt dan jouw eigen vakgebied om bij te dragen aan het succes van Intermax Cloudsourcing. Eigen initiatief is belangrijk en je blijven ontwikkelen is een vereiste waar we je volledig in ondersteunen, onder andere door een onbeperkt studiebudget. Naast hard werken ondernemen we ook veel gezamenlijke activiteiten. Zo organiseren we onder andere een familiedag, een ouderavond, vrijdagmiddagborrels, kerstevent en een zomer BBQ. Ook organiseren de werknemers onderling veel activiteiten zoals filmavonden, Virtual Reality -avonden en sportieve evenementen.

Vacatures Intermax
Intermax is doorlopend op zoek naar Cloudspecialisten zoals Support Engineers, Cloud Engineers en Cloud Architecten. Ook bieden wij stageplaatsen aan bijvoorbeeld studenten met studieachtergrond Technische Informatica.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures ICT Support Engineer in Rotterdam Bekijk alle soortgelijke vacatures