Vacature Cloud Engineer met Microsoft Expertise - Rotterdam

Rotterdam

Intermax Cloudsourcing BV
  • Intermax Cloudsourcing BV
  • MBO niveau 4 of hoger
  • Medior/Senior niveau
  • Vast contract
  • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Ben jij goed in het optimaliseren van Cloud omgevingen? Wil jij niet alleen uitblinken in het bieden van probleemoplossingen en het beantwoorden van technische vraagstukken, maar ben jij altijd op zoek naar verbeteringen waar de klant ook van profiteert? Mooi, want dat is precies wat een Cloud Engineer met Microsoft expertise bij ons doet.

Deze functie is zowel in Rotterdam als in Zwolle beschikbaar. Jij kiest waar je het liefst werkt!

Dit ben jij
Als Cloud Engineer met Microsoft expertise optimaliseer jij werkende cloud-omgevingen, klanttevredenheid staat voor jou centraal. Je wordt onderdeel van een hecht team met de focus om elkaar elke dag weer een stapje beter te maken. Je zorgt dat je op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen, zoekt verbetermogelijkheden en je deelt deze actief. Zo houden we elkaar scherp en blijven we groeien.

Je werkzaamheden variëren van het implementeren en beheren van de virtuele infrastructuren tot het oplossen van incidenten en systeemstoringen. Daarnaast lever jij vanuit jouw expertise een bijdrage aan uitdagende projecten.
Jij bent expert in het beheer van Microsoft omgevingen, jij hebt dus diepgaande kennis over onderwerpen zoals Windows Server,SQL, Azure, ADFS en Sharepoint. Daarnaast is in deze rol is kennis en ervaring met technieken als virtualisatie (VMWare), Citrix & Automation belangrijk. Mocht je dit kunnen aanvullen met bijvoorbeeld routing/firewalling dan is dat mooi meegenomen.
Wij willen ons bij Intermax vooral bezig houden met interessante uitdagende uitdagingen dus zorg jij ervoor dat het repeterende werk wordt geautomatiseerd. Dit doe je door middel van tooals als Ansible, Rundeck. Mocht je ervaring hebben met iets vergelijkbaars, bijvoorbeeld Chef of Puppet, dan heb je onze tooling snel in de vingers. Powershell is voor jou niet onbekend en gebruik je als eerste stap voor het ontwikkelen van je playbooks.

Zo kan je dag bij ons eruitzien
Klinkt veelbelovend, maar hoe dat eruit ziet in het dagelijks leven? Nou, zo ongeveer.
’s Ochtends begin je rustig de dag met het doorlopen van je mail. Uit de monitoring is gebleken dat de Back-Up voortgang de afgelopen nacht minder is geweest dan normaal. Je zoekt uit wat hiervan de oorzaak geweest kan zijn. Daarna sluit je aan bij de stand-up.
Vandaag ga jij aan de slag met de installatie van een Hotfix op een Zorgportaal waarvan je tevens een contentverversing uitvoert voor de SharePoint databases. Omdat je dit in één keer goed wil doen, spreek je af dit samen met een collega uit te voeren.

Na een gezonde lunch heb je een kort overleg met één van de servicemanagers, bij het patchen, op basis van SCCM, ziet een klant niet het verwachtte resultaat op hun server.  Bij een nadere inspectie kom jij al snel tot de kern van het probleem en start je direct met de oplossing

De rest van de middag vliegt voorbij en al snel ben je bezig met de laatste change requests. Omdat dit een veel voorkomende handeling is, denk jij na over hoe dit beter kan. Wellicht kun je deze werkzaamheden met behulp van Ansible automatiseren. Aan het einde van je dag heb je nog wat tijd over voor een prive project: Het behalen van je volgende Microsoft certificaat staat al een tijdje op je verlanglijst, met de kennis die jij hebt opgedaan gaat dat zeker lukken. 
 

lees meer

Functie-eisen De clichés - en wat ze bij ons betekenen
De volgende clichés kom je wel vaker tegen, als je op zoek bent naar een baan. Dit is wat ze bij ons écht betekenen.
Aantoonbare ervaring = we zoeken iemand die zelfstandig aan de slag kan met in ieder geval een paar van de genoemde expertisevlakken. Want we kunnen je veel leren, maar niet alles.
Teamplayer = omdat je zelf ook niet alles kunt weten, spar je regelmatig met collega’s om tot de perfecte oplossing te komen.
Nieuwsgierig = dat je niet alles kunt weten, wil niet zeggen dat je het niet wilt weten. En dus leer je van je door de wol geverfde collega’s, of volg je een training met ons onbeperkte studiebudget.
Enthousiast en initiatiefrijk = juist omdat je alles wilt weten op het gebied van cloudoplossingen, ga je zelf op onderzoek uit om te achterhalen waar kansen liggen.
Excellente communicatieve vaardigheden = we hebben onze klanten heel hoog zitten. En omdat je zelf contact met hen onderhoudt, ben je klantvriendelijk, correct en vriendelijk in de communicatie.
Transparant = we zijn een platte organisatie en staan met onze voeten stevig op de grond. Elke escalatie wordt besproken, elke klantsuggestie gewogen. Dat bedoelen wij met betrokken en transparant.
Betrokken = we ontwerpen en realiseren samen met onze klanten de slimste en meest betrouwbare cloud architectuur. We beheren deze alsof ze van onszelf is.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Handig om te kunnen: Engels
Rijbewijs Vereist: Auto (B)
Bedrijfsomschrijving Intermax is het oudste nog zelfstandige cloud- en IT-securitybedrijf van Nederland. Wij leveren al bijna een kwart eeuw hoogwaardige technologie-oplossingen aan klanten in onder meer de zorg, publieke sector en financiële wereld. Wij bieden betrouwbaarheid en veiligheid op de momenten die er echt toe doen.
Daarnaast zijn we flink aan het uitbreiden, met onder andere een nieuwe vestiging in Rotterdam en in Zwolle. Intermax heeft een top 3 notering in het onderzoek van Computable van juni 2018 en staat ook dit jaar weer in de top 5 op de lijst van Great Place to Work 2019. Onze grootste aantrekkingskracht is de sterke en hechte cultuur. De gedeelde passie is internet. De manier waarop we communiceren, onderling en naar de klant, is open en de sfeer is informeel en direct. Onze kernwaarden daarbij zijn transparantie, betrokkenheid en nieuwsgierigheid.
Wij zijn het meest veelvuldig gecertificeerde managed services-bedrijf van Nederland en staan garant voor een innovatieve combinatie van outsourcing en clouddiensten: cloudsourcing.

Werken bij Intermax
De werksfeer is persoonlijk, de cultuur hands-on, het enthousiasme binnen en de trots op het bedrijf zijn groot. Intermax verwacht dat je verder kijkt dan jouw eigen vakgebied om bij te dragen aan het succes van Intermax Cloudsourcing. Eigen initiatief is belangrijk en je blijven ontwikkelen is een vereiste waar we je volledig in ondersteunen, onder andere door een onbeperkt studiebudget. Naast hard werken ondernemen we ook veel gezamenlijke activiteiten. Zo organiseren we onder andere een familiedag, een ouderavond, vrijdagmiddagborrels, kerstevent en een zomer BBQ. Ook organiseren de werknemers onderling veel activiteiten zoals filmavonden, Virtual Reality -avonden en sportieve evenementen.

Vacatures Intermax
Intermax is doorlopend op zoek naar Cloudspecialisten zoals Support Engineers, Cloud Engineers en Cloud Architecten. Ook bieden wij stageplaatsen aan bijvoorbeeld studenten met studieachtergrond Technische Informatica.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Microsoft Cloud Engineer in Rotterdam Bekijk alle soortgelijke vacatures
  1. ICTerGezocht.nl
  2. ICT Vacatures
  3. Rotterdam