Vacature Consultant Infrastructuur - Groningen

Groningen

ICT Group
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Mogelijke regio's : Oosterhout, Bergen op Zoom, Deventer of Groningen

Bij ICT werken we aan de mooiste projecten binnen de domeinen Infra- & Watermanagement (civiele infra, rail, energy). We zijn actief in heel Nederland, dus je kunt werken in de buurt van jouw woonplaats.

Voorbeelden van onze projecten: Spaarndammertunnel, nieuwe tunnels bij Amsterdam (Ixas, Zuidplus en Noord/Zuidlijn), Avenue 2 en de nieuwe zeesluis bij IJmuiden. Binnen het waterdomein hebben we gewerkt zuiveringslocaties bij het Hoogheemraadschap van Rijnland, Daarnaast ontwerpen en realiseren wij de automatisering van de nieuwe rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI) in Utrecht en upgraden wij de besturing en bediening van 950 rioolinstallaties voor de gemeente Utrecht. Maar dat is nog niet alles! Wij werken aan meerdere projecten voor Waterschap Vallei en Veluwe, Delfland, Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard, Brabant Water, Waternet, Evides, WML en Oasen. 

Onze belofte aan jou:

1. We hebben aandacht voor jou en je loopbaan
Bij ICT ben je geen nummer. We hebben oog voor jou en jouw behoefte. We vinden een goede balans tussen werk en privé heel belangrijk en samen met jou bepalen we op welke projecten je werkt, welke technologieën je interessant vindt en waarin je verder wilt ontwikkelen.
 
2. We vergroten jouw marktwaarde
Je kunt werken met de nieuwste technieken in state-of-the-art projecten. Daardoor kun je jouw kennis omzetten in ervaring.Vanaf het begin investeren we in certificering en training. Je krijgt in je eerste jaar bijvoorbeeld een volledige PA-certificering. Verder maken we een ontwikkelplan waarin uiteraard ook salarisgroei wordt meegenomen. Zo zorgen we ervoor dat je een betere professional wordt; ook als je al veel ervaring hebt.
 
3. We bieden je kansen en uitdagingen

ICT is een organisatie die volop in beweging is. We groeien en breiden onze dienstverlening uit. Je werkt samen met de beste vakgenoten en hebt de mogelijkheid om je kennis te verdiepen of juist verbreden of door te groeien naar een andere functie. 

Wij nodigen je uit om samen met ons de (aankomende) projecten te bespreken en jouw rol hierin te vormen. 

Regio: Oosterhout, Bergen op Zoom,  Deventer, Groningen.

Als consultant bij ICT Group ben je altijd bezig met nieuwste ontwikkelingen. Je bent ingewijd in de wereld van de Industriële Automatisering voor bruggen, sluizen en tunnels. Je bedenkt hoe je geavanceerde systemen en softwareoplossingen het beste kunt inzetten bij onze opdrachtgevers. Je werkt mee aan de mooiste uitvoeringsprojecten: A9 Gaasperdammerweg, Zuidas, de Zeesluis IJmuiden, de Spaarndammertunnel, de Maeslantkering, de Noord-Zuidlijn of één van de vele nieuwe infraprojecten die er op stapel staan. 
Je werkt bij ICT Group in een team van collega consultants waarin je door de schaalgrootte van onze projecten de gelegenheid krijgt om steeds nieuwe kennis en ervaring op te doen. 

Wat verwachten we van je?

 • Als consultant vertaal je eisen van de klant naar systeemeisen en een functioneel / technisch ontwerp.
 • Je ontwerpt en ontwikkelt innovatieve systeem- en software oplossingen
 • Je geeft advies en begeleidt grote IA-vraagstukken in het infra-domein. Je voert op inhoud dialoog met opdrachtgevers en hun omgeving
 • Je bent een coach voor onze software engineers
 • Je acteert soms aan opdrachtgeverszijde, maar ook aan de uitvoeringskant
 • Je bent in staat om standaardisatietrajecten vorm te geven en te begeleiden. Je denkt mee over de verdere ontwikkeling van de Landelijke Bruggen en Sluizen Standaard en de Landelijke Tunnel Standaard
 • Je bent uitstekend in staat jouw gedachten te verwoorden, zowel mondeling als op schrift. Jouw specificaties, eisen en ontwerpen blinken uit in helderheid en duidelijkheid. Jouw offertes maken het verschil bij inschrijvingen op complexe infra tenders.

lees meer

Functie-eisen

Jouw profiel

 • Je hebt een afgeronde hbo of wo-opleiding in een technische richting
 • Relevante werkervaring binnen de infra, ook software engineers die een stap willen maken zijn welkom
 • Je bent technisch sterk onderlegd en kunt jouw ideeën goed overbrengen
 • Je hebt kennis van en ervaring met PLC/Scada en DCS systemen (bijvoorbeeld ABB, Siemens of Schneider, maar je bent vooral in staat om boven de techniek te staan).
 • Je begrijpt de principes van systems engineering, je kunt omgaan met moderne tooling voor requirementsmanagement en het ontwerpen van softwaresystemen
 • Je bent bekend met relevante wet- en regelgeving op het gebied van infra en (machine)veiligheid.
 • Je bent bereid om op onze diverse kantoren te werken en bij klanten

lees meer

Rijbewijs Vereist: Auto (B)
Overige info

Dit hebben we jou te bieden

 • Goed salaris: je ontvangt een goed marktconform salaris
 • 13e maand: elk jaar een extra maandloon als vaste bonus
 • 29 vakantiedagen: met de vrijheid om dagen bij of te verkopen
 • Pensioenregeling: een goede regeling voor je oude dag
 • Leaseauto: of een vergoeding voor je eigen auto
 • Onkostenvergoeding: een netto bijdrage in werkgerelateerde kosten
 • Opleidingen: houd je kennis op peil in onze ICT Academy
 • Boekenbudget: koop een boek of hard- of software voor jezelf

lees meer

Bedrijfsomschrijving Over ICT Group
In 1978 werd ICT Group N.V. opgericht als specialist in de ontwikkeling van embedded oplossingen voor industriële toepassingen. In 2002 kreeg de naamloze vennootschap twee verschillende werkmaatschappijen: ICT Embedded en ICT Solutions. Deze werden in 2009 omgedoopt naar HUMIQ om vervolgens in 2012 verder te gaan onder de naam ICT Automatisering Nederland. ICT Group heeft de missie om herkend te worden als dé systeembouwer voor branchespecifieke en brancheoverschrijdende oplossingen en richt zich dan ook op het realiseren van efficiënte, flexibele en eenvoudige processen. Deze uitdaging gaat ICT Group voornamelijk aan binnen de domeinen Cities, Industries en Healthcare.

Werken bij ICT Group
De mensen van ICT Group staan dagelijks weer voor de uitdaging om complexe processen tot een werkend systeem te maken. Vervolgens is het de uitdaging om bestaande ICT oplossingen sneller, simpeler, duurzamer en effectiever te maken om het rendement te verbeteren. ICT Group gaat deze uitdaging graag aan met circa 1.400 medewerkers. Hoe ingewikkelder de projecten, hoe enthousiaster wij worden, en hoe ambitieuzer de doelstellingen, hoe hoger wij onze lat moeten leggen. Op deze manier is ICT Group erin geslaagd om al langer dan 40 jaar succesvol te zijn in de ICT en op industrieel gebied. Werken bij ICT Group betekent dat je gaat werken aan producten en projecten met slimme, innovatieve en integrale ICT oplossingen die jou persoonlijk uitdagen.

Vacatures ICT Group
Onder de vacatures van ICT Group vallen kansen in de categorieën Microsoft, Java, Embedded, PLC / SCADA / DCS & MES, Outsourced services, Staff, Testing / Agile en Project managers / Consultants. In onder meer Barendrecht, Deventer, Eindhoven, Oosterhout, Breda, Nieuwegein, Maastricht en Groningen worden uitdagingen aangeboden bij ICT Group. Bij ons bedrijf bestaan regelmatig nieuwe mogelijkheden voor onder meer .NET software developers, Angular ontwikkelaars, business consultants, software testers, solution architecten, Azure engineers en Java programmeurs. Er worden zowel young professionals als ervaren professionals gezocht, met name voor een fulltime dienstverband.

lees meer

Contactpersoon Jonathan van Oudheusden
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare ICT Vacatures in Groningen
Meer soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Groningen