Vacature webmaster bij het Instituut voor de Nederlandse Taal (INT) - Leiden

Leiden

Instituut voor de Nederlandse Taal
 • Instituut voor de Nederlandse Taal Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 24 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Mensen de weg wijzen in een schat aan informatie over de Nederlandse taal - lijkt dat jou een interessante job?

Je helpt onze gebruikers, zowel (taal)wetenschappers als docenten, studenten en het algemene publiek, om te vinden wat ze zoeken: woordbetekenis, spelling, grammatica, etymologie en nog veel meer, voor zowel modern als historisch Nederlands.
Ben jij de enthousiaste webmaster die binnenkort ons team komt versterken?
NB Dit is een deeltijdfunctie van maximaal 24 uur per week.
Jouw werk
Je werkt nauw samen met collega's met heel verschillende specialiteiten, zoals taalwetenschappers, systeembeheerders, de communicatieadviseur en onze webredactie.
Je zorgt ervoor dat ivdnt.org en taalmaterialen.ivdnt.org optimaal werken, bijvoorbeeld door een module te ontwikkelen om een zoekinterface naadloos in de website te integreren. Je zorgt voor prettig werkende, goed uitziende websites die in lijn zijn met onze huisstijl. Je denkt mee over het verbeteren van diverse andere websites en -applicaties, voor o.a. taaladvies, evenementen en crowdsourcingprojecten.
Je hebt minimaal hbo-denkniveau, bent communicatief vaardig en spreekt goed Nederlands. Je leert graag bij en neemt initiatief.

lees meer

Functie-eisen Je hebt ervaring met:
 • CMS'en zoals WordPress en Drupal, inclusief: aanpassen van thema's; ingrijpende upgrades uitvoeren; problemen oplossen; custom modules/plugins in PHP
 • Moderne HTML, CSS en Javascript
 • Interactieontwerp / UX
 • Grafisch ontwerp
 • Performance, accessibility en SEO van websites verbeteren
 • Linux, Apache, MySQL/PostgreSQL

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Aantal uur per week 24 uur p/w
max. 24 uur
Overige info Arbeidsvoorwaarden
De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de cao Onderzoeksinstellingen. Het betreft vooralsnog een tijdelijk dienstverband met uitzicht op een vaste aanstelling. Het INT heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder veel vrije dagen, een eindejaarsuitkering en aansluiting bij het ABP voor de pensioenvoorziening.
Neem voor meer informatie over de vacature contact op met de heer Jan Niestadt, [email protected]
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Sollicitaties kunnen per mail verstuurd worden naar: [email protected] t.a.v. de directeur, mevrouw prof. dr. F. Steurs.
Over het INT
Het Instituut voor de Nederlandse Taal is dé plek voor iedereen die iets wil weten over het Nederlands door de eeuwen heen. We zijn een breed toegankelijk wetenschappelijk instituut dat alle aspecten van de Nederlandse taal bestudeert, waaronder de woordenschat, grammatica en taalvariatie. We verzamelen de nieuwste Nederlandse woorden, actualiseren belangrijke naslagwerken zoals de Algemene Nederlandse Spraakkunst en maken vaktaal toegankelijk via terminologielijsten. Ook zijn we betrokken bij diverse nationale en internationale samenwerkingsverbanden. 
Om al deze taken te ondersteunen, ontwikkelen we zelf websites en -applicaties, bijvoorbeeld over vertalen van en naar het Nederlands, terminologie, taaladvies of historische teksten.
We zitten in de sfeervolle Leidse binnenstad, op loopafstand van het station. Er zijn ruime werkkamers en we maken goede afspraken over de bezetting, zodat je thuiswerken en werken op locatie kunt afwisselen. Er zijn collega's van alle leeftijden en de sfeer is informeel. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en volop mogelijkheid om ervaring op te doen met verschillende tools en technologieën.

lees meer

Bedrijfsomschrijving Het Instituut voor de Nederlandse Taal zorgt voor het ontwikkelen, bewaren en duurzaam beschikbaar stellen van taalmateriaal voor de bestudering van het Nederlands. Ter ondersteuning hiervan ontwikkelen we in-house software die op deze taken is toegespitst. Maatwerk dus, op een efficiënte en toekomstbestendige manier opgezet.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Webdeveloper in Leiden Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Leiden