Vacature softwareontwikkelaar bij het Instituut voor de Nederlandse Taal (INT) - Leiden

Leiden

Instituut voor de Nederlandse Taal
 • Instituut voor de Nederlandse Taal Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Je helpt onze gebruikers, zowel (taal)wetenschappers als docenten, studenten en het algemene publiek, om te vinden wat ze zoeken: woordbetekenis, spelling, grammatica, etymologie en nog veel meer, voor zowel modern als historisch Nederlands.
Ben jij de enthousiaste ontwikkelaar die binnenkort ons team van 5 komt versterken?
NB Het gaat om een aanstelling van 32-40 uur per week.
Jouw werk
Je vertaalt, samen met collega's uit de taalkunde en computerlinguïstiek, de wensen van gebruikers en onderzoekers naar een technische implementatie en gebruiksvriendelijke user interface. Je werkt met veel verschillende technieken en technologieën: databases, (tekst)zoeksystemen, webservices en webapplicaties.

lees meer

Functie-eisen Functie-eisen:
 • Minimaal hbo-niveau
 • Resultaatgericht en analytisch
 • Je schakelt makkelijk tussen tools en technologieën
 • Ervaring met het ontwikkelen van efficiënte, goed gestructureerde software
 • Ervaren met meerdere programmeertalen (m.n. Java, JavaScript/TypeScript, Python)
 • Ervaring met het opzetten van webapplicaties / -services
Ervaring met deze technologieën geven je een extra streepje voor:
 • Linux, Apache
 • Vue.js (of anders React of Angular)
 • PostgreSQL (of andere relationele database)
 • NoSQL database (bijvoorbeeld Solr of MongoDB)

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Aantal uur per week 40 uur p/w
32-40 uur
Overige info Arbeidsvoorwaarden
De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de cao Onderzoeksinstellingen. Het betreft vooralsnog een tijdelijk dienstverband met uitzicht op een vaste aanstelling. Het INT heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder veel vrije dagen, een eindejaarsuitkering en aansluiting bij het ABP voor de pensioenvoorziening.
Neem voor meer informatie over de vacature contact op met de heer Jan Niestadt, [email protected]
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Sollicitaties kunnen per mail verstuurd worden naar: [email protected] t.a.v. de directeur, mevrouw prof. dr. F. Steurs.
Over het INT
Het Instituut voor de Nederlandse Taal is dé plek voor iedereen die iets wil weten over het Nederlands door de eeuwen heen. We zijn een breed toegankelijk wetenschappelijk instituut dat alle aspecten van de Nederlandse taal bestudeert, waaronder de woordenschat, grammatica en taalvariatie. We verzamelen de nieuwste Nederlandse woorden, actualiseren belangrijke naslagwerken zoals de Algemene Nederlandse Spraakkunst en maken vaktaal toegankelijk via terminologielijsten. Ook zijn we betrokken bij diverse nationale en internationale samenwerkingsverbanden. 
Om al deze taken te ondersteunen, ontwikkelen we zelf websites en -applicaties, bijvoorbeeld over vertalen van en naar het Nederlands, terminologie, taaladvies of historische teksten.
We zitten in de sfeervolle Leidse binnenstad, op loopafstand van het station. Er zijn ruime werkkamers en we maken goede afspraken over de bezetting, zodat je thuiswerken en werken op locatie kunt afwisselen. Er zijn collega's van alle leeftijden en de sfeer is informeel. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en volop mogelijkheid om ervaring op te doen met verschillende tools en technologieën.

lees meer

Bedrijfsomschrijving Het Instituut voor de Nederlandse Taal zorgt voor het ontwikkelen, bewaren en duurzaam beschikbaar stellen van taalmateriaal voor de bestudering van het Nederlands. Ter ondersteuning hiervan ontwikkelen we in-house software die op deze taken is toegespitst. Maatwerk dus, op een efficiënte en toekomstbestendige manier opgezet.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Software Ontwikkelaar in Leiden Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Leiden