Vacature Full Stack DevOps Engineer

in Utrecht

DevOps Engineer
Experis
 • Experis
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract / Detachering
 • 36 uur p/w
Functieomschrijving Als Full Stack DevOps Engineer wordt je ingezet binnen het TOPAAS platform team, waar je samen met de andere medewerkers verantwoordelijk bent voor bedenken, verbeteren, beheren, implementeren en ondersteunen van nieuwe en bestaande diensten voor IT (ontwikkel)teams. Je focus is gericht op ontwikkeling en ondersteuning van Continuous Delivery Pipelines op basis van onder andere Jira, Bitbucket, Jenkins, SonarQube, Nexus Repository Pro en Azure DevOps. Toolsupport levert deze producten op basis van SaaS-oplossingen of self-hosting mbv Azure/Docker/Kubernetes. Enkele oplossingen worden geleverd vanuit een extern datacenter.

Voor de automatisering en integratie van tooling maak je gebruik gemaakt van Powershell scripting en API's. Daarnaast ben je actief betrokken bij alle activiteiten die het Toolsupport team uitvoert én ondersteun je kleine en grote ontwikkelteams in het gebruik van de TOPAAS ontwikkelstraat. Hoewel je in principe zelf geen softwareontwikkelactiviteiten uitvoert, is kennis en ervaring hiermee wel belangrijk voor het begrijpen, opzetten en ondersteunen van de pipelines en aanverwante tooling.

Jij bent een T-shaped DevOps Engineer, die behalve een specialisatierichting ook brede kennis van andere tools meeneemt. Iedereen in het team brengt iets speciaals in, en samen zijn we verantwoordelijk voor het grote geheel. Kennisdeling is essentieel, en doen we door middel van kennisoverdracht-sessies, peer reviews en pair programming. We werken met Kanban en DevOps, maar hebben ook elementen uit Scrum, zoals een daily standup, retrospective meeting en demo aan stakeholders elke twee weken. Onze Product Owner bepaalt de prioriteiten.

Jij bent in staat om complexe user stories te ontleden en om te zetten in business value, die vervolgens in zo klein en controleerbaar mogelijke stappen kan worden omschreven en opgeleverd. Je pakt alles op, of het nou groot, klein, simpel, complex, uitdagend, repeterend of vernieuwend is. Je bent constant in beweging, en probeert contact te leggen met alle stakeholders en actief de taak te managen waar je mee bezig bent. Je hebt geen tunnelvisie, en probeert altijd het grote geheel te zien, en daarin zo efficiënt en pragmatisch mogelijk concrete stappen voorwaarts te zetten. Je voelt je verantwoordelijk voor een probleem of verzoek, tot aan de uiteindelijke implementatie. Ook daarna blijf je nieuwsgierig naar de gebruikerservaring en sta je open voor verbeteringen die nog meer waarde voor de gebruiker opleveren. Je bent in staat je eigen processen continue te reviewen en te optimaliseren met je team, je focus is op consensus en, je tijd optimaal gebruiken. Je hebt een Agile mind-set, bent proactief en oplossingsgericht. Je bent technisch breed ontwikkeld en inzetbaar, en leert elk jaar weer wat nieuws bij. Je bent vindingrijk, creatief, zelfredzaam, vriendelijk, actief, empathisch, nieuwsgierig en sociaal. Je doet dit sámen met je team, en je weet dat je ook verantwoordelijk bent voor het functioneren van ieder onderdeel van je team, niet alleen voor je individuele inspanningen.

Je richt je hierbij op de volgende activiteiten:
 • Door-ontwikkelen en beheren van de CD pipelines binnen de TOPAAS dienst;
 • Beheren en ondersteunen van de collaboration tooling en ontwikkelwerkplekken in TOPAAS;
 • Actieve deelname aan alle activiteiten van het Toolsupport team;
 • Adviseren van de product owner tbv de roadmap TOPAAS;
 • Proactief kennis uitwisselen met NS IT medewerkers/ gebruikers van de dienst;
 • Afstemming zoeken met alle stakeholders.

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt minimaal afgeronde hbo opleiding;
 • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met software ontwikkeling in een enterprise omgeving;
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in gebruik én beheer van Continuous Delivery Pipelines op basis van Azure DevOps, Bitbucket, Jenkins, SonarQube, Nexus Repository of vergelijkbare producten;
 • Je hebt minimaal 1 jaar ervaring met Powershell, Kubernetes, Docker en opzet van hosting en beheer van componenten in Azure;
 • Je hebt ervaring met Jira, Confluence of vergelijkbare producten is een pré;
 • Je hebt ervaring met ELK is een pré;
 • Je hebt sterke affiniteit met tooling voor software ontwikkeling, scripting en automatisering, continuous testing;
 • Je bent ervaren in een Agile  en DevOps manier van werken;
 • Goede mondelinge en schriftelijke communicatie in het Nederlands en Engels;
 • Een flexibele instelling en een 'Can-do' attitude waarbij de nadruk ligt op het realiseren van oplossingen.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands, Engels
Bedrijfsomschrijving De subafdeling "Toolsupport" is verantwoordelijk voor ontwikkeling en beheer van de "TOPAAS" dienst; de generieke ontwikkelstraat voor alle NS IT onderdelen. TOPAAS faciliteert alle collaboration- en continuous delivery tooling en ontwikkelwerkplekken die nodig zijn om alle facetten van een IT traject te kunnen ondersteunen binnen NS. Het Toolsupport team werkt volgens het ‘you build it, you run it, you love it’ paradigma en omarmt dus DevOps; we ontwikkelen niet alleen onze diensten maar zorgen ook dat die feilloos worden geleverd, beheer, en ondersteund. Samen met de Product Owner is het Toolsupport team verantwoordelijk voor het succes van de TOPAAS ontwikkelstraat binnen de NS. Het 15-20 koppige Toolsupport team bestaat uit een Agile developmentteam, een TOPAAS-coachingsteam en een (eerstelijns) supportteam en heeft een open, professionele maar informele sfeer. Het Toolsupportteam maakt daarbij sterk gebruik van het eat-your-own-dogfood principe. 

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 2.500 - € 3.500 p/m
Full Stack DevOps Engineer
Score: 7.1
Stemmen: 43

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Utrecht