Vacature Solutions Architect - Tilburg

Tilburg

Datacon
 • Datacon
 • HBO of hoger
 • Junior/Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Bij Datacon in Tilburg werk je als gedreven Solutions Architect net als je collega's vanuit je passie voor web- en softwareontwikkeling, integratie en architectuur. Met je technische kennis ben je in staat om een software- of integratievraagstuk van idee naar realisatie te brengen. Je houdt deze (technische) kennis up-to-date, ontwikkelt graag nieuwe vaardigheden, neemt initiatief en je bent zeer klantgericht. Als Solutions Architect realiseer je diverse projecten in teamverband. De projecten variëren van uitbreidingen op onze niche oplossingen voor IoT, Telecom en Customer Loyalty tot aan integratievraagstukken van applicatielandschappen van (zeer) grote bedrijven. 

Je werkt nauw samen met de Datacon developers en consultants om tot een technisch goede en enterprisewaardige oplossing te komen voor de diverse vraagstukken. Hierbij ben je ook een vraagbaak voor oplossingen voor de diverse technische uitdagingen. 

In datzelfde kader bedenk je referentiearchitectuur, referentiecode en proof-of-concepts die de Datacon developers kunnen gebruiken als sjabloon voor goede oplossingen voor diverse problemen. 

Werkzaamheden:
 • Je pikt af en toe een pull request op om de kwaliteit van code te garanderen;
 • Je adviseert architecten, IT-managers en product owners van (potentiële) klantbedrijven over hoe het Datacon portfolio zo optimaal mogelijk ingezet kan worden en hoe IT vraagstukken het beste opgelost kunnen worden;
 • Je beoordeelt of nieuwe (cloud)technologie voordeel kan opleveren voor Datacon of haar klanten, en zo ja hoe;
 • Je beoordeelt presales vraagstukken op haalbaarheid qua kosten en tijd;
 • Je voert als technische man samen met een salesconsultant presales gesprekken met potentiële klanten. 

lees meer

Functie-eisen Je bent accuraat, communicatief vaardig en misschien nog wel het belangrijkste, je hebt gevoel voor humor. Daarnaast ben je erg geïnteresseerd in technologische innovatie en ontwikkelingen in jouw vakgebied. 

De technologiestack die Datacon voor haar niche oplossingen gebruikt is .NET / SQL Server gebaseerd. Het streven is dit zoveel mogelijk als SaaS te leveren. Azure speelt hierbij een grote factor. Kennis hiervan of de wil deze kennis op te doen/uit te breiden is een pré. Voor de integratieprojecten worden low/no-code oplossingen gebruikt die bij voorkeur ook in de Cloud opereren (iPaaS). Kennis van de cloudgebaseerde oplossingen voor bijvoorbeeld Storage, Berichtaflevergarantie, loadbalancing, redendancy en de wil deze kennis op te doen of uit te breiden is een pré.  Je beschikt over:
 • HBO of WO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 2 jaar relevante (werk)ervaring als architect; 
 • Kennis van en ervaring met het Microsoft .NET platform, in het bijzonder C# en ASP.NET en/of .NET Core;
 • Kennis van aanverwante technieken: REST, Open API Spec (Swagger), SOAP, HTTP, SQL Server, Azure, Cloud, Message Queuing, SOLID design principles.

lees meer

Taalvaardigheid Handig om te kunnen: Nederlands
Bedrijfsomschrijving Bij Datacon heerst een informele, maar professionele sfeer. Kernwaardes zijn resultaatgericht, value-for-money, pragmatisch en professioneel. Het zeer moderne, open kantoor bevindt zich midden in het centrum van Tilburg. Er is echter nooit een parkeerprobleem (eigen parkeerterrein) en het kantoor ligt op loopafstand van het station, terrassen en winkels. Binnen Datacon wordt verder gekeken naar jouw persoonlijke behoeftes en ontwikkelingen. Omdat ze niet met een detacheringsmodel werken, besteden ze veel tijd en aandacht aan je persoonlijke groei, op zowel technisch als persoonlijk vlak. Medewerkers hebben het naar hun zin, ze kunnen echt zichzelf zijn waardoor ze het beste uit zichzelf halen. De lange dienstverbanden en een laag verloop zijn hiervan het bewijs.

lees meer

Salarisinformatie Salaris in overleg
Overige info Aanbod
Een gezellige werksfeer waar men hart voor technologie, maar óók voor de klant heeft. Er is binnen Datacon veel ruimte om te kunnen experimenteren met de nieuwste technologieën zoals Serverless, Docker, Auto scaling, Native Cloud en Boilerplating. Datacon werkt voor zeer grote enterprises, maar ook voor startups. Je werkt 70% van de tijd in Tilburg op het meest duurzame kantoor van Zuid-Nederland en 30% van de tijd bij de klant. De week wordt afgesloten met een gezellige borrel mét Speciaalbier-koelkast. Je mag een 9-tot-5 mentaliteit hebben, maar dat hoeft niet.

Heb je vragen over de vacature of procedure? Neem dan contact op met Remco Sturkenboom via telefoonnummer 013-303 4117.

lees meer

Contactpersoon Mevr. Remco Sturkenboom
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Solution Architect in Tilburg Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Tilburg