Vacature Afdelingshoofd Zorg & Ondersteunende Applicaties - Geleen

Geleen

Zuyderland Medisch Centrum
 • Zuyderland Medisch Centrum Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Binnen de RVE-ICMT, afdeling Application Services, zijn we op zoek naar een afdelingshoofd Zorg & Ondersteunende Applicaties.

Onze afdeling:
Applicatie Services is verantwoordelijk voor het (mede)implementeren, operationeel houden en doeltreffend laten functioneren van een grote diversiteit aan Zorg & Ondersteunende Applicaties binnen onze complexe infrastructuur. In onze patiëntenzorg is een moderne, flexibele en betrouwbare ICT-dienstverlening rand-voorwaardelijk. De diverse zorgprocessen en hieraan gerelateerde toepassingen zijn continu aan verandering onderhevig met een duidelijke verschuiving naar “zorg zo thuis mogelijk” en een toename van informatie-uitwisseling met zorgpartners en patiënten.
 
Het team draagt zorg voor het optimaal functioneren van diverse Zorg & Ondersteunende Applicaties. Voorbeelden binnen het zorgdomein zijn de diverse laboratoriumsystemen, het apotheeksysteem, de ziekenhuis-brede beeldverwerking, PDMS-systemen gekoppeld aan medische apparatuur en het patiëntportaal. Denk in de ondersteunende domeinen aan een Identity en Access Management (IAM) systeem, facilitaire systemen, communicatie gerelateerde applicaties zoals intranet en internetsites. 
Het taakgebied omvat o.a. het vertalen van de functionele behoeften en wijzigingen, inrichten, technisch testen en mede bewaken van de totale proces- en technische inrichting met als resultaat een optimale werking binnen de IT-infrastructuur. Dit in nauwe samenwerking met de functioneel beheerders binnen de business, technisch beheerders binnen infrastructuur, medische technologie en leveranciers. De applicatiebeheerders zijn primair aanspreekpunt voor al deze verschillende partijen.
 
Wat ga je doen?
Als afdelingshoofd geef je dagelijks leiding aan 12-14 applicatiebeheerders. Je zorgt voor een adequate ondersteuning en (operationele) aansturing. Hierbij verlies je de te behalen resultaten niet uit het oog.  Met jouw drive, ervaring en leiderschapskwaliteiten weet je dit team te inspireren en te motiveren. Met jouw team zorg je voor maximale klant- en gebruikerstevredenheid.
Tevens zorg je voor een goede balans tussen beheer en ontwikkelcapaciteit (incl. innovatie). Ook faciliteer je in het optimaliseren van processen en zorg je voor de afstemming hiervan zowel binnen je team als met andere teams binnen en buiten ICMT. Je draagt de visie van Zuyderland uit en samen met je collega’s, afdelingshoofden en MT-leden creëer je de voorwaarden om “de beste zorg zo thuis mogelijk” te realiseren.
Als afdelingshoofd rapporteer je aan de Manager Application Services en maak je deel uit van het Management Team van Application Services. Je bent medeverantwoordelijk voor het behalen van de vastgestelde doelstellingen en het vertalen en uitvoeren van het beleid van de RVE-ICMT.

lees meer

Functie-eisen Wat bieden wij?
 • Een dienstverband voor de duur van 2 jaar. Het betreft een structurele en gebudgetteerde formatieplaats. Bij gebleken geschiktheid mogelijkheid tot een vast dienstverband.
 • De arbeidsduur is 32-36 uur gemiddeld per week.
 • De salariëring is conform FWG-functiegroep 60 of 65 (afhankelijk van opleiding, kennis en ervaring).
 • Het functieprofiel “Leidinggevende - afdelingshoofd 1 (ICMT)” is van toepassing.
 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Ziekenhuizen.
 • Participeren in consignatiedienst binnen MT-ICMT.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Bedrijfsomschrijving OVER ZUYDERLAND MEDISCH CENTRUMIedere dag wordt in het topklinische opleidingsziekenhuis, gevestigd op twee hoofdlocaties in Zuid-Limburg (Sittard-Geleen en Heerlen), op hoog niveau excellente en innovatieve patiëntenzorg geleverd.• Aantal bedden Zuyderland Medisch Centrum: 1.675• Aantal opnames: 45.000 per jaar• Aantal verpleegdagen: 253.000 per jaar• Aantal dagopnames: 40.000 per jaar• Aantal bezoeken aan de spreekuurcentra: 845.000 per jaar

lees meer

Salarisinformatie Salaris in overleg
Overige info Wie ben jij?
 • Jij krijgt energie van het door ontwikkelen van een team. Je draagt proactief en enthousiast bij aan de ontwikkelingen die het team doormaakt en borgt optimale teamcohesie.
 • Je bent zeer toegankelijk, communicatief vaardig, verbindend en inspirerend, kortom een echte people manager.
 • Kerncompetenties: stimulerend leiderschap (coaching), proactief, besluitvaardig, resultaatgericht, overtuigingskracht en teamgeest.
 • Klantgerichte en dienstverlenende instelling.
 • Je hebt HBO+ werk- en denkniveau, bij voorkeur Informatica, aangevuld met een management- of bedrijfskunde opleiding op (post)-Hbo-niveau.
 • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare leidinggevende ervaring aan beheerteams met meer dan 10 medewerkers.
 • Je hebt ervaring met applicatiebeheer (o.a. ITIL) en brede algemene IT-kennis.
 • Proceskennis binnen ziekenhuizen is een pré.
 • Je bent op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in de Nederlandse gezondheidszorg.
Interesse?
Voor meer informatie kunt je contact opnemen Ron Spätjens, Manager Application Services ICMT, via mail: [email protected] of via telefoonnummer 0622694100.

Aanvullende informatie
Het online screenen, bijvoorbeeld via zoekmachines en social networks kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor de meeste functies binnen Zuyderland wordt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) gevraagd. Voorafgaande aan een indiensttreding zal hierover nadere informatie worden verstrekt.

Zijn er binnen Zuyderland op dit moment voorrangskandidaten die in aanmerking komen voor deze functie, dan hebben zij conform het Doorlopend Sociaal Plan voorrang boven andere interne en/of externe kandidaten.

Solliciteren
Belangstelling voor deze functie kun je kenbaar maken middels het invullen van het digitale sollicitatieformulier via

lees meer

Contactpersoon Mevr. Recruitment Cure
088-4593240
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Applicatiebeheerder in Geleen Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Geleen