Vacature Functioneel coördinator - Rotterdam

Rotterdam

Vervangingsfonds
 • Vervangingsfonds Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Het regieteam IV bestaat momenteel uit een zevental professionals die alle IT-gerelateerde onderwerpen onder hun hoede hebben. Ieder heeft zijn eigen aandachtsgebied, maar dat neemt niet weg dat je graag spart met elkaar en onderling je kennis deelt.

Er wordt momenteel hard gewerkt aan de toekomst van beide fondsen. Hiervoor zijn ambitieuze plannen gemaakt die het mogelijk moeten maken dat de fondsen in de toekomst makkelijk producten en doelgroepen kunnen toevoegen aan het bestaande productportfolio. Deze plannen hebben grote impact op de huidige informatievoorziening en de verwachting is dat in de komende jaren, d.m.v. een stapsgewijze aanpak, het applicatielandschap gemoderniseerd is. We werken binnen de fondsen op een agile manier om snel te kunnen schakelen op de wensen van de organisatie.

De functioneel coördinator is binnen de ICT vernieuwingsketen integraal verantwoordelijk voor de uitvoering en doorontwikkeling van het regieproces functionele coördinatie. Dit proces heeft als doel om de (projectmatige) vernieuwingstrajecten integraal te coördineren en te begeleiden, van initieel idee, via concept, business case, pilot, ontwikkeltraject, testfase, transitie tot in beheer name van de nieuwe of verbeterde dienst.

Daarbij ben je de ene dag toekomstgericht bezig met de nieuwste technologische ontwikkelingen. Een dag later zet je de knop om en ben je bezig om oude systemen zorgvuldig te migreren naar de doelomgevingen. Je implementeert slimme IT-oplossingen die het leven van de klant én van ons een stuk makkelijker maken. Vanuit jouw vakgebied bereid je mede besluitvorming voor en bewaak je nauwgezet de voortgang van de implementatie.

Je hebt daarbij de volgende taken en verantwoordelijkheden:
 
 • Ontwikkelen en formuleren van het beleid op gebied van change management (incl. controls).
 • Analyseren en beheren van de veranderingsbehoefte (change) bij de business.
 • Analyseren van ontwikkelingen in de omgeving (wetgeving en bedrijfsvoering) en vertalen van deze ontwikkelingen naar consequenties voor de functionele domeinen.
 • Zorgdragen voor een optimale fit tussen de bedrijfsprocessen en de ondersteunende informatievoorziening.
 • Coördineren van de inventarisatie van de informatiebehoeften van het management en van de businessunits en de vertaling daarvan naar concrete voorstellen.
 • Zorgdragen voor een adequate ondersteuning aan de business bij de implementatie van nieuwe/gewijzigde informatievoorziening.

lees meer

Functie-eisen
 • Minimaal een afgeronde opleiding op HBO niveau in de richting bestuurlijke informatiekunde, bedrijfskunde of informatica
 • Minimaal 5 jaar werkervaring op het gebied van (business) informatieanalyse, functioneel coördinatie op het raakvlak tussen business en IT
 • Kennis van methoden en standaards op het gebied van business informatiemanagement, (b.v. BISL en BABOK)
 • Kennis van de agile way of working
 • Brede kennis van het werken met businessprocessen, bij voorkeur in de publieke sector
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden
 • De competenties initiatief, resultaatgericht en klantgericht zijn op jou van toepassing
 • Je bent in staat verbanden te leggen tussen het probleem en de organisatorische en maatschappelijk context waarbinnen dit zich afspeelt.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Handig om te kunnen: Engels
Salarisinformatie Bruto € 3.404 - € 4.863 p/m
Overige info Wij bieden een uitdagende en afwisselende baan. De functie kent veel verantwoordelijkheid en biedt veel ruimte voor eigen initiatief.
Het salaris is afhankelijk van kennis en ervaring (max € 4.863,32). Wij volgen de cao APG. Uiteraard bieden wij ook een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Het betreft een functie van minimaal 32 uur per week. We bieden een aanstelling van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband.
 

lees meer

Bedrijfsomschrijving ”In het onderwijs haalt iedereen het maximale uit zichzelf en samen halen we het maximale uit de sector.”

Het Vervangingsfonds en het Participatiefonds zijn twee zelfstandige bestuursorganen (ZBO’s).
Onze klanten zijn schoolbesturen in het primair onderwijs. Wij ondersteunen hen zodat hun personeel met plezier voor de klas staat en de continuïteit van onderwijs gegarandeerd is. Daarbij streven we naar zo weinig mogelijk verzuim of uitval. Gebeurt dat toch, dan kunnen schoolbesturen de kosten voor vervanging door het Vervangingsfonds vergoed krijgen. Het Participatiefonds betaalt de kosten voor werkloos geworden ex-werknemers. Die helpen we met ons re-integratieprogramma zo snel mogelijk aan een nieuwe baan.

We zijn als fondsen gezamenlijk bezig met een flinke moderniseringsslag om onze dienstverlening uit te breiden en beter op elkaar aan te laten sluiten. Het doel is om verzuim en werkloosheid in het primair onderwijs duurzaam te verlagen. Dat doen wij door schoolbesturen met raad en daad te ondersteunen bij het professionaliseren van hun organisatie. Meer informatie over de fondsen vind je op www.vfpf.nl.

De besturen van de fondsen worden ondersteund door een gemeenschappelijk bestuursbureau waar momenteel circa 60 personen werken. We zijn gevestigd op een van de mooiste locaties van Rotterdam, Willemswerf, met een fantastisch uitzicht over de Maas!

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Functioneel Beheerder in Rotterdam Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Rotterdam