Vacature Functioneel beheerder logistieke onderwijsprocessen (SIS/Studielink) - Amsterdam

Amsterdam

Vrije Universiteit Amsterdam
 • Vrije Universiteit Amsterdam
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 32 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Functioneel beheerder logistieke onderwijsprocessen (SIS/Studielink)

Bijna 30.000 studenten moeten ook in deze bijzondere tijd probleemloos kunnen studeren aan de Vrije Universiteit. Of ze dat nu vanuit huis doen of op de campus, als functioneel beheerder logistieke onderwijsprocessen help jij hen daarbij. Klinkt dit leuk en uitdagend? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Locatie: AMSTERDAM
FTE: 0,8

Functieomschrijving
SAP-SLcM is ons Studenten Informatie Systeem (SIS) en is een van de belangrijkste concernsystemen van de Vrije Universiteit. Het systeem wordt gebruikt voor de studentenadministratie en als studievolgsysteem; van het aanmelden van een student via Studielink tot en met het afstuderen jaren later.

Het team functioneel beheer Onderwijs is op zoek naar een nieuwe enthousiaste collega voor het dagelijks beheer van ons SIS. Iemand die kan acteren als operationeel ketenregisseur en daarmee de spil is in de gehele keten van klant tot infrastructuur en verantwoordelijk is voor de continuïteit van de afgesproken dienstverlening. Maar ook iemand die het eerste aanspreekpunt is bij nieuwe wensen en verzoeken vanuit onze klant Student- en Onderwijszaken (SOZ).

Jouw taken
 • je beheert samen met je collega?s het Studenten Informatie Systeem (SIS), in het bijzonder de processen en functionaliteiten die betrekking hebben op het aanmelden en toelaten van nieuwe (buitenlandse) studenten
 • je beheert daarnaast ook Studielink en koppelingen met collega-universiteiten. Dat doe je in optimale afstemming met de klant, vertegenwoordigd door de procesbeheerder en procesregisseur van de dienst SOZ
 • je adviseert en faciliteert de klant om te komen tot een juiste besluitvorming en prioritering aangaande het wijzigen en/of verbeteren van de informatievoorziening/applicaties. Je coördineert en begeleidt nieuwe releases en wijzigingen in de keten. Het testen van de nieuwe of gewijzigde functionaliteiten is hier onderdeel van, evenals het begeleiden van de acceptatietest en het uitvoeren van een regressietest
 • je vertaalt standaard, nieuwe of gewijzigde functionaliteiten naar de impact die deze hebben op het klantproces. Eventuele incidenten los je vakkundig en tijdig op, waar nodig voer je regie op de (IT-)keten

lees meer

Functie-eisen
 • je hebt een afgeronde relevante opleiding en beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau
 • je hebt ten minste 3 jaar ervaring in het beheren van een SIS en hebt daarmee uitgebreide kennis van logistieke onderwijsprocessen.Kennis van Studielink is een pre
 • je hebt kennis van en ervaring met beheerprocessen als BiSL en ITIL. Je bent thuis in gestructureerd testen en werken in een agile omgeving
 • je beschikt over uitstekende communicatieve- en adviesvaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk (Nederlands en Engels)

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Overige info Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal 2.920 (schaal 9) en maximaal 4.402 (schaal 10) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Functioneel (informatie) beheerder 1 en staat open voor ten minste 0,8 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar. Verlenging van de arbeidsovereenkomst behoort tot de mogelijkheden.

Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
 • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
 • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
 • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling
 • keuzemodel voor fiscale uitruil van bepaalde arbeidsvoorwaarden, goede doorgroei mogelijkheden
 
Over de VU
Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.

Aan de VU studeren ruim 26.500 studenten en werken en meer dan 4.600 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit
Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Informatietechnologie
De dienst Informatietechnologie (IT) ondersteunt onderwijs en onderzoek aan de Vrije Universiteit Amsterdam met een grote variëteit aan middelen en systemen. Onze IT-voorzieningen zijn essentieel voor onderzoekers, docenten, studenten, zorgverleners en de bedrijfsvoering. We volgen de IT-ontwikkelingen dan ook op de voet en kijken bij het vernieuwen van onze dienstverlening voortdurend naar de toekomst.

Werken bij IT betekent opereren in een complex, vaak hectisch en uitdagend speelveld, met aandacht voor zowel ontwikkeling als beheer. Bij ons krijg je alle ruimte om initiatief te tonen en verantwoordelijkheid te nemen. We vinden het belangrijk om van elkaar te leren, altijd met de focus op resultaat. Bij IT werken 215 medewerkers, verdeeld over 6 afdelingen.

Het team Functioneel Beheer Onderwijs
Functioneel Beheer Onderwijs maakt onderdeel uit van de afdeling Customer Services (CS). Binnen het team onderscheiden we enkele sub-teams met allen hun eigen aandachtsgebied. Zo kennen we een team verantwoordelijk voor het ondersteunen van digitale toetsen, zowel op de campus als online. Een ander team richt zich op het beheer van de onderwijs leersystemen zoals Canvas en TestVision, tenslotte een team dat verantwoordelijk is voor (onder andere) het beheer van het SIS, Studielink en de roosterapplicaties TermTime en MyTimetable.

Solliciteren
Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan door middel van onderstaande solliciteer button uiterlijk 29 januari 2021. Denk hierbij aan het uploaden van jouw curriculum vitae en motivatiebrief.

Sollicitaties ontvangen per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Vragen
Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met:
Naam: Dave Wenting
Functie: Recruiter IT
Telefoonnummer: (020) 59 89020

mail: [email protected]

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Functioneel Beheerder in Amsterdam Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Amsterdam