Vacature Senior tester - Almelo

Almelo

Rijksoverheid
 • Rijksoverheid
 • HBO of hoger
 • Senior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Senior tester
Justitiële Informatiedienst

Functieomschrijving
De Justitiële informatiedienst van het ministerie van Justitie en Veiligheid werkt door digitale informatieontsluiting aan het effectiever en efficiënter maken van rechtspleging. Dankzij jouw kennis van testtechnieken voldoen onze ICT-systemen aan de eisen, blijven ze in ontwikkeling en kunnen we op ze bouwen. Je werkt vanuit Almelo.

Als testengineer maak je deel uit van een agile-team op de afdeling Jeugd en Veiligheidshuizen. Je werkt samen met je collega’s aan het gehele agile-ontwikkeltraject: van refinement van de opdracht, het begroten en inplannen van de taken en het bouwen en testen tot en met het demonstreren van de geleverde functionaliteit aan stakeholders.

Je houdt je in teamverband voornamelijk bezig met de benodigde testactiviteiten of helpt deze uit te voeren vanuit je specialisme. Daarbij streef je naar een verregaande mate van automatisering van tests. Je deelt gevraagd en ongevraagd je kennis en legt deze vast.

Je bent kritisch en neemt niet vanzelf genoegen met wat in het ontwerp of in de userstory’s beschreven staat. Je gaat proactief op zoek naar de grenzen van combinaties en gevallen, en toont doorzettingsvermogen. Met jouw kennis van de recente ontwikkelingen in het vakgebied softwaretesten til je je agile-team naar een hoger niveau. Je verbetert het testproces binnen je team, zet daarvoor exploratory en context-driven testing in, en verbetert daarmee ook de kennis van het vakgebied binnen de Justitiële Informatiedienst als geheel.

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt hbo-niveau en ruime ervaring met systeemontwikkeling en –beheer.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het werken in een agile- en/of DevOps-omgeving.
 • Je hebt ervaring met testautomatisering van back- en frontend en kennis van geautomatiseerde testtools, zoals bijvoorbeeld Fitnesse, Selenium en SoapUI. Daarbij is het een pre als je ervaring hebt met Java.
 • Je hebt kennis van continuous integration en ervaring met tools zoals Jenkins.
 • Je bent bekend met exploratory testing en context-driven testing (training en certificaat is pre).
 • Je bent bij voorkeur gecertificeerd in ISTQB.
 • Je bent bereid om naast je primaire werkzaamheden bij te springen op andere werkzaamheden, als het team en/of het behalen van het sprintdoel daarom vraagt.
 • Je kunt goed analyseren, plannen en organiseren, bent klant- en resultaatgericht en controleert zelf je voortgang.
 • Je bent omgevingsbewust, kunt goed samenwerken en werkt actief aan ontwikkeling van je kennis en ervaring op het vakgebied.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Salaris in overleg

Salarisniveau: schaal 10
Maandsalaris: Min €2.737 – Max. €4.400 (bruto)
Overige info Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: 1 jaar met uitzicht op vaste aanstelling
Minimaal aantal uren per week: 36
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
 • Wij bieden een uitdagende werkomgeving. Kandidaten met een hands-on-mentaliteit zijn bij ons prima op hun plaats. Er is ruimte voor professionele ontwikkeling.
 • Medewerkers als bedoeld in de Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs (Waadi) nodigen we uit om te reageren.
 • Solliciteren? Mail een uitgebreide motivatie en je cv naar [email protected] onder vermelding van het vacaturenummer.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Digitaal solliciteren
Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren, door te klikken op de solliciteerbutton.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Tester in Almelo Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Almelo