Vacature Technisch beheerder Office 365 en Sharepoint - Utrecht

Utrecht

Universiteit Utrecht
 • Universiteit Utrecht
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Technisch beheerder Office 365 en Sharepoint (0,8 - 1,0 fte)
                       
Functie
Wil jij je kennis inzetten voor de Universiteit Utrecht? Wij zoeken een Technisch Beheerder Office 365 en Sharepoint. Je hebt ervaring met alle services van Office 365. Ook ben je technisch onderlegd, voor bijvoorbeeld PowerShell scripting. Je bent goed thuis in SharePoint Server 2013. Deze farm hou jij draaiende en zul je maandelijks patchen.

De Universiteit Utrecht gebruikt Office 365 als organisatiebreed samenwerkingsplatform. In SharePoint Online draaien honderden sitecollecties. Ook de interne e-mail draait volledig via Office 365. Verder maken we veel gebruik van Teams. Als Office 365-team zijn we ook verantwoordelijk voor een op Sharepoint gebouwd documentmanagementsysteem dat nog on-premise draait op SharePoint Server 2013.

Wat ga je doen?
 • Je wordt lid van het Office 365 team en werkt daarin nauw samen met je collega (functioneel) beheerders.
 • Je bent met dit team verantwoordelijk voor het functioneel en technisch beheer van de Office 365-omgeving.
 • Je bent specifiek verantwoordelijk voor de SharePoint omgeving: online (teamsites) en 2013 on-premises (documentmanagementsysteem).
 • Met jouw technische kennis geef je advies en ben je een vraagbaak voor collega functioneel beheerders, key-users, de servicedesk en de gebruikers van Office 365-applicaties en in het bijzonder SharePoint.
 • Je participeert als Office 365-specialist in Office 365-gerelateerde projecten.
 • Je brengt enthousiasme in het team. Jullie doel? Samen nieuwe technologie omarmen en gebruiken.
 • Je ondersteunt (in tweede lijn) bij het oplossen van incidenten en het beantwoorden van gebruikersvragen.
 • Je bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen Office 365. Je denkt mee over toepassingen voor de universiteit.
 • Je zorgt voor kennisoverdracht binnen het team en actuele documentatie.

lees meer

Functie-eisen Wie ben jij?
Je bent proactief en oplossingsgericht. Je communiceert makkelijk, op alle niveaus. Je kunt anderen inspireren en bent klantgericht. Je werkt graag samen; in het team wisselen jullie kennis uit. Je bent geïnteresseerd in nieuwe ontwikkelingen. Je bent een zelfstandige doorzetter, stressbestendig, positief en enthousiast.

Jouw profiel:
 • Je hebt hbo-werk- en denkniveau.
 • Je hebt ervaring in een soortgelijke functie.
 • Je bent bekend met ITIL-processen en Agile werken.
 • Je hebt kennis van Office 365-producten, SharePoint Online en SharePoint Server 2013.
 • Je bent geen ontwikkelaar, maar je kan wel bestaande PowerShell scripts prima lezen, aanpassen of nieuwe scripts maken.
 • Je hebt kennis van Flow (Power Automate) en kunt bestaande stromen aanpassen of nieuwe maken.
 • Je hebt kennis van Azure. Je bent bekend met Function apps en Queue triggers.
 • Je hebt kennis van/ervaring met ShareGate, PowerApps en governance in Office 365 is een pre. Dat geldt ook voor Microsoft Messaging-producten zoals Exchange Online en Exchange 2016.
 • Werken bij een universiteit spreekt je aan.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Salaris in overleg
Overige info Wij bieden een dienstverband (0,8-1,0 fte) voor een jaar met - bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het salaris bedraagt - afhankelijk van opleiding en ervaring - minimaal € 2.709,- en maximaal € 4.274,- (schaal 10 van de cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk hier voor meer informatie over werken bij de Universiteit Utrecht.

Over de organisatie
Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

Binnen de faculteiten zijn onderzoek en onderwijs de primaire taken. Binnen domeinen en diensten is de ondersteuning van deze primaire taken vormgegeven. Information Technology Services (ITS) is één van de ondersteunende directies en is verantwoordelijk voor de centrale IT-dienstverlening van de hele universiteit. Ongeveer 8.000 interne medewerkers en 30.000 studenten nemen diensten af van ITS.

Aanvullende informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met dr. ir. Peter Scheeren(waarnemend afdelingshoofd User Collaboration Services), via telefoonnummer 06 20 42 30 00 of per e-mail: [email protected]

Solliciteren
Iedereen verdient het om zich thuis te voelen bij onze universiteit. We verwelkomen medewerkers met een grote verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven. Stuur jouw sollicitatie, voorzien van cv en motivatiebrief, toe via onderstaande sollicitatieknop.

In verband met de huidige maatregelen omtrent corona zullen de gesprekken mogelijk online plaatsvinden.

Reageren uiterlijk
01/06/2020

lees meer

Contactpersoon Dhr. Peter Scheeren
06 20 42 30 00
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Applicatiebeheerder in Utrecht Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Utrecht