Vacature Security Analisten - Amsterdam

Amsterdam

UWV
 • UWV
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 38 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Security Analisten
Amsterdam Sloterdijk, 32 - 38 uur

Wat je gaat doen
Wat is de juiste vervolgstap in je loopbaan? Een belangrijke, maar vaak ook een ingewikkelde vraag. Wij zijn de IT-organisatie van UWV; maatschappelijk aan de top, intellectueel uitdagend en met alle ruimte voor ontwikkeling. Wat jij zoekt bieden wij, gegarandeerd!

Als IT Security Analist bij UWV werk je aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Want dan zijn mensen op hun best. Onze IT-systemen en E-dienstverlening zijn belangrijk om dit waar te kunnen maken. We zijn een grote IT-werkgever met toegang tot de data van miljoenen Nederlanders en met directe impact op het functioneren van onze maatschappij. En met 100 miljoen bezoekers op uwv en werk zijn wij de grootste digitale dienstverlener binnen het publieke domein.

De werkgebieden privacy en security zijn belangrijk binnen UWV en specifiek ICT. Als IT Security Analist bij UWV heb je een breed en afwisselend takenpakket. Je werkt op de afdeling Security & Risk met 16 medewerkers, waar ook de ethical hackers werken. Je werkt nauw samen met directe collega’s maar ook met de andere bedrijfsonderdelen.

Je belangrijkste algemene verantwoordelijkheden zijn:
 • Behandelen en beoordelen van verzoeken met een security component.
 • Inwinnen van informatie over de verzoeken, zoals firewall wijzigingen, whitelist mutaties, verhoogde autorisaties, ect..
 • Beslissen op basis van een risico inschatting en dit schriftelijk en mondeling motiveren.
 • Analist zijn in het SOC monitoringteam en afhandeling van alerts uit het SIEM .
 • Controleren van de relevantie van bekende kwetsbaarheden in relatie tot het vulnerability- en patchproces van leveranciers.
 • Actieve samenwerking binnen en buiten het team.

lees meer

Functie-eisen Binnen UWV wordt gewerkt op basis van ‘vertrouwen in vakmanschap’ en ook dit jaar zijn wij weer gecertificeerd als Top Employer. Dit betekent dat wij op zoek zijn naar IT-talent dat zich bewust is van de eigen kwaliteiten en nieuwsgierig is om zichzelf verder te ontwikkelen.

Als basis neem je mee:
 • Een informatica werk- en denkniveau op Hbo-niveau; inspireer ons met de security opleidingen die je succesvol hebt afgerond. Wij doen vast een voorzet: CISSP, CISM, CISA, SEC504.
 • Intelligentie en talent; neem ons tijdens het gesprek mee met jouw visie over IT-security.
 • Minimaal drie jaar werkervaring in dit vakgebied; toon aan dat je ervaring hebt opgedaan in de genoemde verantwoordelijkheden.
 • Procesmatig en communicatief; schriftelijk vastleggen van standaarden en mondeling toelichten van beoordelingen.
 • Effectiviteit en efficiency; deel de successen die je in het verleden hebt gerealiseerd met je collega’s.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Salaris in overleg
Overige info Als UWV willen we het beste voor onze mensen betekenen. Ons streven is een goede werk-privé balans en ontwikkelperspectief voor onze medewerkers. Daarnaast bieden we een uitdagende baan en uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals een goed salaris, vakantiegeld, een dertiende maand, een modern keuzeplan arbeidsvoorwaarden, een goede pensioenvoorziening en aantrekkelijke regelingen voor opleiding en ontwikkeling.

De salarisindicatie bedraagt voor een IT Security Analist maximaal € 5.058,= bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek, afhankelijk van kennis en ervaring.

Iets meer over IV-Organisatie binnen ons bedrijf
UWV is een maatschappelijk dienstverleningsbedrijf dat draait op ICT. E-dienstverlening staat hoog in het vaandel. We bieden dienstverlening die past bij de wensen van de burger, werkgevers, politiek en overige stakeholders. Binnen de Informatievoorziening (IV) organisatie werken we hieraan met 1600 professionals. Veelal vanuit het hoofdkantoor te Amsterdam Sloterdijk. Dit doen wij in nauwe samenwerking met externe ICT-leveranciers.

De belangrijkste IV-thema’s zijn ondergebracht in vijf IV-domeinen. Dit zijn: Infrastructuur & Informatiebeveiliging, E-dienstverlening, E-werken, Bedrijfsvoering en Gegevenshuishouding. Sleutelwoorden hierbij zijn stabiliteit, continuïteit, veiligheid, vereenvoudiging en modernisering.

Interesse
Wij verzoeken u uitsluitend via de sollicitatielink te solliciteren.

Binnen onze IV-organisatie staan wij constant open voor nieuw IT-talent. Ben jij benieuwd naar wat wij te bieden hebben, dan ontvangen wij graag je cv samen met een bondige motivatie. Als wij het talent in je cv lezen, dan word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek staat je loopbaan centraal en gaan we samen ontdekken of UWV een goede volgende stap is.

Solliciteren kan via de sollicitatiebutton. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Kees Halsema, Teammanager Security & Risk; [email protected]

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Als professionele en maatschappelijke organisatie hecht UWV grote waarde aan een zorgvuldige omgang met klanten, hun gegevens en aan een veilige werkomgeving. Een zorgvuldige screeningsprocedure bij werving en selectie draagt hieraan bij.
Voordat je in dienst komt moet je een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen. Tijdens de selectieprocedure krijg je meer informatie over de aanvraag van de VOG.

lees meer

Contactpersoon Afdeling HR
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Business Analist in Amsterdam Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Amsterdam