Vacature Ethical Hackers - Amsterdam

Amsterdam

UWV
 • UWV
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 38 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Ethical Hackers

Wat je gaat doen

Wat is de juiste vervolgstap in je loopbaan? Een belangrijke, maar vaak ook een ingewikkelde vraag. Wij zijn de IT-organisatie van UWV; maatschappelijk aan de top, intellectueel uitdagend en met alle ruimte voor ontwikkeling. Wat jij zoekt bieden wij, gegarandeerd!

Als Ethical Hacker bij UWV werk je aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Want dan zijn mensen op hun best. Onze IT-systemen en E-dienstverlening zijn belangrijk om dit waar te kunnen maken. We zijn een grote IT-werkgever met toegang tot de data van miljoenen Nederlanders en met directe impact op het functioneren van onze maatschappij. En met 100 miljoen bezoekers per jaar op uwv.nl en werk.nl zijn wij de grootste digitale dienstverlener binnen het publieke domein.

De werkgebieden privacy en security zijn belangrijk binnen UWV en specifiek ICT. Als Ethical Hacker bij UWV heb je een breed en afwisselend takenpakket. Je werkt op de afdeling Security & Risk met 16 medewerkers, waar ook de IT Security Analisten werken. Je werkt nauw samen met directe collega’s maar ook met de andere bedrijfsonderdelen.

Je belangrijkste algemene verantwoordelijkheden zijn:
 • Het hacken van onze computersystemen, toepassingen en apps.
 • Het uitvoeren van beveiligingsonderzoeken om daarmee kwetsbaarheden te ontdekken.
 • Een bijdrage leveren aan het verhogen van de beveiliging, waaronder uwv.nl en werk.nl.
 • Het controleren of nieuwe releases voldoen aan de gestelde veiligheidsnormen.
 • Samen met je collega’s zorgen voor de technische realisatie van awareness-sessies.
 • Het uitvoeren van Red Teaming acties om de veiligheid verder aan te scherpen.

lees meer

Functie-eisen Binnen UWV wordt gewerkt op basis van ‘vertrouwen in vakmanschap’ en ook dit jaar zijn wij weer gecertificeerd als Top Employer. Dit betekent dat wij op zoek zijn naar IT-talent dat zich bewust is van de eigen kwaliteiten en nieuwsgierig is om zichzelf verder te ontwikkelen.

Als basis neem je mee:
 • Enkele jaren ervaring met pentesten, web application testing, offensive security of security tests van mobiele apps en het uitbuiten van kwetsbaarheden.
 • Een OSCP-certificering of een andere vergelijkbare certificering.
 • Ervaring in verschillende operating systems, netwerkcomponenten en protocollen.
 • Nieuwsgierigheid, leergierigheid en doorzettingsvermogen.
 • Goed kunnen samenwerken.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Salaris in overleg
Overige info Als UWV willen we het beste voor onze mensen betekenen. Ons streven is een goede werk-privé balans en ontwikkelperspectief voor onze medewerkers. Daarnaast bieden we een uitdagende baan en uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals een goed salaris, vakantiegeld, een dertiende maand, een modern keuzeplan arbeidsvoorwaarden, een goede pensioenvoorziening en aantrekkelijke regelingen voor opleiding en ontwikkeling.

De salarisindicatie bedraagt voor een Ethical Hacker maximaal € 5.557,= bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek, afhankelijk van kennis en ervaring.

Iets meer over de IV-organisatie binnen ons bedrijf

UWV is een maatschappelijk dienstverleningsbedrijf dat draait op ICT. E-dienstverlening staat hoog in het vaandel. We bieden dienstverlening die past bij de wensen van de burger, werkgevers, politiek en overige stakeholders. Binnen de Informatievoorziening (IV) organisatie werken we hieraan met 1600 professionals. Veelal vanuit het hoofdkantoor te Amsterdam Sloterdijk. Dit doen wij in nauwe samenwerking met externe ICT-leveranciers.

De belangrijkste IV-thema’s zijn ondergebracht in vijf IV-domeinen. Dit zijn: Infrastructuur & Informatiebeveiliging, E-dienstverlening, E-werken, Bedrijfsvoering en Gegevenshuishouding. Sleutelwoorden hierbij zijn stabiliteit, continuïteit, veiligheid, vereenvoudiging en modernisering.

Interesse

Binnen onze IV-organisatie staan wij constant open voor nieuw IT-talent. Ben jij benieuwd naar wat wij te bieden hebben, dan ontvangen wij graag je cv samen met een bondige motivatie. Als wij het talent in je cv lezen, dan word je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek staat je loopbaan centraal en gaan we samen ontdekken of UWV een goede volgende stap is.

Solliciteren kan via de sollicitatiebutton. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Kees Halsema, Teammanager Security & Risk; [email protected]

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Als professionele en maatschappelijke organisatie hecht UWV grote waarde aan een zorgvuldige omgang met klanten, hun gegevens en aan een veilige werkomgeving. Een zorgvuldige screeningsprocedure bij werving en selectie draagt hieraan bij.
Voordat je in dienst komt moet je een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overleggen. Tijdens de selectieprocedure krijg je meer informatie over de aanvraag van de VOG.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Amsterdam