Vacature Testengineer - Leeuwarden

Leeuwarden

Rijksoverheid
 • Rijksoverheid
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Testengineer
Ministerie van Justitie en Veiligheid - Justitiële Informatiedienst

Functieomschrijving
Onze naam zegt het al. Bij de afdeling Ontwikkeling van de Justitiële Informatiedienst (Justid) zijn we continu bezig met nieuwe technologieën en ontwikkelingen. Ons doel: Nederland veiliger en rechtvaardiger maken. Met jouw enthousiasme en stevige technische achtergrond zorg je voor een veilig en betrouwbaar informatiesysteem.

Justid kan niet zonder digitale informatie en het is dan ook van cruciaal belang dat we onze informatiesystemen continu blijven ontwikkelen en verbeteren.

Jij bent als testengineer onderdeel van een agile-team. Samen met je collega’s werk je aan het hele agile-ontwikkeltraject. We refinen de opdracht en schrijven die uit in user stories, we begroten en plannen de taken en slaan vervolgens aan het bouwen en testen. Tussentijds demonstreren we de geleverde functionaliteit aan alle stakeholders. In ieder traject zorg je voor de broodnodige testactiviteiten en je helpt deze vanuit je specialisme uit te voeren. Om na elke 'sprint' (scrum) het resultaat gecontroleerd in gebruik te kunnen nemen, streef je ernaar zoveel mogelijk testen herhaalbaar en geautomatiseerd uit te voeren en bestaande testen te onderhouden. Jouw kennis deel je met collega’s en leg je vast op onze Wiki. Stuit je op iets innovatiefs, dan weet je dat te delen met collega’s door middel van een proof of concept (POC) sessie.

Je slikt niets voor zoete koek: je bent kritisch en neemt niet automatisch genoegen met wat in het ontwerp, de user story of in de acceptatiecriteria beschreven staat. Je zoekt in je tests de grenzen op van combinaties en gevallen. Jouw definitie van 'correct' is niet: 'conform de specificaties', maar hoe die definitie wel is, horen wij jou graag iedere keer vertellen. Je denkt in termen van de beste mogelijke oplossing en laat iedere sprint je doorzettingsvermogen zien. Met jouw kennis van de recente ontwikkelingen in het vakgebied softwaretesten til je je agile-team naar een hoger niveau. Je verbetert het testproces binnen je team, weet om effectieve en betrouwbare automatische testen te bouwen, en verbetert daarmee ook de kennis van het vakgebied binnen Justid als geheel. Indien nodig draag je bij als scrummaster in het team.

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt een afgeronde opleiding informatica of toont door middel van werkervaringen aan dat je over het juiste niveau en kennis beschikt.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het werken in een agile- en/of DevOps-omgeving.
 • Je hebt ruime en aantoonbare ervaring als agile-softwaretester.
 • Je hebt kennis van automatische testtools, zoals Parasoft, Selenium en SoapUI.
 • Je hebt ruime ervaring met het inrichten van het geautomatiseerde testen.
 • Je hebt basiskennis van SQL en Java.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van XML, XSD en JSON.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van en ervaring met context driven testing en exploratory testing.
 • Je bent enthousiast en gedreven en neemt initiatief om resultaten te bereiken.
 • Je wilt graag werken in en voor een organisatie met een groot maatschappelijk belang.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 2.737 - € 4.400

Salarisniveau: schaal 10
Maandsalaris: Min €2.737 – Max. €4.400 (bruto)
Overige info Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: 1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Onze arbeidsvoorwaarden zijn prima geregeld volgens de CAO Rijk ().

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden
 • Wij bieden een uitdagende werkomgeving, kandidaten met een hands-on-mentaliteit zijn bij ons prima op hun plek en er is ruimte voor professionele ontwikkeling.
 • Medewerkers die vallen onder de Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs (Waadi) nodigen we ook uit om te reageren.
 • Solliciteren? Mail een uitgebreide motivatie en je cv naar [email protected], onder vermelding van het vacaturenummer.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Digitaal solliciteren
Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren, door te klikken op de solliciteerbutton.

lees meer

Contactpersoon afdeling HR/Werving & Selectie
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Test Engineer in Leeuwarden Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Leeuwarden