Vacature Data custodian - Utrecht

Utrecht

Rijksoverheid
 • Rijksoverheid
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Data custodian
Belastingdienst

Functieomschrijving
"In een tijd als deze begint een organisatie niets meer zonder data, en zeker zo'n grote organisatie als de Belastingdienst niet. Het spreekt natuurlijk voor zich dat die gegevens wel op de juiste tijd, op de juiste plek en bij de juiste mensen moeten zijn. En daar zorg ik voor!" Robin Maat - Data custodian bij de afdeling datafundamenten en analytics.

Een slimmere, snellere en effectievere Belastingdienst. Dat is het doel van de afdeling datafundamenten en analytics (DF&A). Wij zetten geavanceerde analytische producten in. En bedenken aan de hand van complexe data innovatieve en datagedreven modellen. Hiermee kunnen we burgers en bedrijven een betere service bieden en dragen we bij aan een financieel gezond Nederland. De integratie en interpretatie van data staat aan de basis van alle analyses die DF&A uitvoert. Jouw team, team data, zorgt dat de juiste gegevens hiervoor beschikbaar zijn op het analyticsplatform, gecompartimenteerd en geminimaliseerd. Dat doen we zoveel mogelijk (semi-)geautomatiseerd en metadatagestuurd. Je komt terecht in een hecht team dat bestaat uit gedreven en slimme mensen.

Goed om te weten:
 • Je werkt met een team gedreven slimme mensen
 • DF&A loopt voorop op het gebied van Privacy by Design.
 • Je werkt met een unieke hoeveelheid data.

In jouw rol als data custodian werk je aan de logistiek van een unieke en enorme hoeveelheid data. Voor een optimale data analyse hebben je collega’s van DF&A veel data van goede kwaliteit nodig. Jij zorgt dat de data continue actueel en beschikbaar blijft. Je gebruikt hiervoor diverse tools en platformen, zoals SQL, SAS en Teradata, waarmee je onze programmatuur robuust, beheersbaar en productierijp houdt. Boeiend voor jou: DF&A loopt voorop als het gaat om privacy by design. Jij werkt dan ook aan concepten als datacompartimentering, dataminimalisatie en data classificatie. Ook duik je samen met onze data-engineers in datalogistieke issues om deze op te lossen. Het is aan jou om je collega’s hierin te begeleiden, zodat zij op termijn die issues zelfstandig kunnen oplossen.

DF&A is volop in ontwikkeling. Jij speelt hierbij een belangrijke rol en helpt onze afdeling vooruit. Zo neem je regelmatig deel aan projecten voor de (door)ontwikkeling van onze tooling en analytics-omgeving, zoals bijvoorbeeld het metadatamodel, privacy by design, en de ontwikkeling en inrichting van een nieuw analytics-platform. Dat doen wij volgens de agile-werkwijze. Uiteraard krijg je ook zelf de kans om je verder te ontwikkelen. Je kunt je kennis verbreden en verdiepen, niet alleen op het gebied van data, maar ook op het gebied van interessante thema’s zoals privacy (by design), communicatietools of presentatietechnieken. We hebben een eigen academy, organiseren interessante 3-dagen-challenges en hebben een concept-lab waarin je de kans krijgt om mee te werken aan innovaties.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Robin? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact met ons op!

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt een hbo-bachelor in een relevante richting zoals informatica.
 • Je hebt drie jaar aantoonbare werkervaring met (de automatisering van) datalogistiek.
 • Je hebt ervaring met het begeleiden van collega's en het overdragen van kennis.
 • De programmeertaal SQL heeft geen enkel geheim voor je.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met Teradata, SAS en PowerDesigner.
 • Je hebt eerder gewerkt met grote datavolumes, verschillende dataformaten en uitwisseling van gegevens tussen diverse systemen en bronnen.
Jouw competenties?
 • analyseren
 • omgevingsbewustzijn
 • samenwerken
 • plannen en organiseren
 • resultaatgerichtheid
Herken jij jezelf ook hierin?
Je wilt graag anderen vooruit helpen en resultaten verbeteren. En je voelt je verantwoordelijk voor de kwaliteit en kwantiteit van die resultaten. Je bent integer. Je beschikt over doorzettingsvermogen, en het gaat je goed af om, als het nodig is, doelen bij te stellen en anderen daarin mee te nemen. Dit speelt zich af in een (politiek gestuurde) organisatie en in een team waarin nog niet alles is vastgelegd. Je schakelt dan snel en kunt je mondeling goed uitdrukken.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 3.256 - € 5.003 p/m

Salarisniveau schaal 11
Salarisomschrijving In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.
Maandsalaris Min €3.256 – Max. €5.003 (bruto)

lees meer

Overige info Dienstverband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week 32
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand, door te klikken op de solliciteerbutton. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.

De selectiegesprekken vinden wekelijks plaats op woensdag.
Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Om bedrijfseconomische redenen worden medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject niet als eerste in beschouwing genomen.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie.

Een assessment maakt deel uit van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten) evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

lees meer

Contactpersoon Afdeling HR
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare ICT Vacatures Utrecht Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Utrecht