Vacature Scrum master - Utrecht

Utrecht

Rijksoverheid
 • Rijksoverheid
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Tijdelijk contract
 • 32 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Scrum master
Belastingdienst

Functieomschrijving
''Het team coachen en begeleiden naar een volledige agile-werkwijze, waardoor de teams optimaal presteren en de teamleden het beste uit zichzelf halen. Dat is wat ik als belangrijkste taak zie voor de scrum master die ik zoek voor team data. Een klus die we samen gaan vormgeven en uitvoeren. Ik kijk ernaar uit." Twan Heijmen - Teamleider bij datafundamenten en analytics.

De afdeling datafundamenten en analytics (DF&A) wil met geavanceerde analytische producten de Belastingdienst slimmer, sneller en effectiever maken. Met hulp van complexe data bedenken we innovatieve en datagedreven modellen waarmee we burgers en bedrijven een betere service bieden. En daarmee kunnen we ook op een effectievere manier fraude bestrijden. De integratie en interpretatie van deze data staat aan de basis van al onze analyses. Daarnaast stellen we deze data gecompartimenteerd en geminimaliseerd beschikbaar voor de verdere opwerking of ontwikkeling van een analytics-product. Dat doen we zo veel mogelijk (semi)geautomatiseerd en metadatagestuurd. Zo dragen we bij aan de strategische doelstellingen van de Belastingdienst en aan die van DF&A in het bijzonder.

Goed om te weten:
 • Je werkt met een team gedreven slimme mensen.
 • DF&A loopt voorop op het gebied van Privacy by Design.
 • Je werkt met een unieke hoeveelheid data.

In jouw rol als scrum master help jij jouw team -en daarmee DF&A- bij de transitie naar agile-werken. Jij bent hierin de verbindende schakel tussen het team, de medewerkers, de inhoud van het werk en de stakeholders. Hierbij kun je denken aan interne collega’s van andere clusters van DF&A en van het dienstonderdeel informatievoorziening.

Jouw doel? Het team en de medewerkers optimaal te laten presteren met behulp van een agile-werkwijze. Jij bewaakt die werkwijze en de daarbij behorende methodiek, terwijl je tegelijkertijd de afstemming zoekt met de stakeholders. Natuurlijk kom je ook zelf met voorstellen om de werkwijze en de methodiek te verbeteren. Daarnaast bewaak je de verschillende tijdshorizonnen. Als geen ander weet jij dat wat geautomatiseerd plaatsvindt, minder foutgevoelig is dan wat handmatig gebeurt. Ook zijn er zaken die op korte termijn gerealiseerd moeten worden en -als nodig- draag je ook op de inhoud jouw steentje bij. Als scrum master coach en ondersteun jij het team bij het bewaken van de balans tussen urgent en belangrijk.

DF&A is nog altijd volop in ontwikkeling. Met jouw werkzaamheden speel jij daarin een belangrijke rol en help je onze afdeling vooruit. En uiteraard krijg je bij ons ook de kans jezelf te ontwikkelen. Je kunt je kennis verbreden óf verdiepen: niet alleen op het gebied van data, maar ook op het gebied van interessante thema’s zoals privacy (by design), communicatietools of presentatietechnieken. We hebben een eigen academy en organiseren challenges waarin je de mogelijkheid krijgt om mee te werken aan innovaties.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Twan? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact met ons op.

lees meer

Functie-eisen
 • Je bent in het bezit van een hbo-bachelor in een voor de functie relevante richting.
 • Je hebt minimaal drie jaar aantoonbare ervaring als scrum master, bij voorkeur bij minimaal twee verschillende werkgevers.
 • Je hebt aantoonbaar veel passie voor en bij voorkeur ervaring met de mogelijkheden die het gebruik van data en gegevens met zich meebrengen.
 • Je hebt kennis van en ervaring met procesinrichting en -automatisering.
 • Je hebt kennis van en ervaring met operational excellence (bijvoorbeeld lean).
We vragen je bovenstaande functie-eisen toe te lichten in jouw motivatiebrief.

Jouw competenties?
 • plannen en organiseren
 • motiveren
 • resultaatgerichtheid
 • organisatiesensitiviteit
 • zelfontwikkeling
Herken jij jezelf ook hierin?
Het nemen van initiatief is voor jou vanzelfsprekend. Daarnaast heb je de ambitie om resultaten met impact te realiseren. Je bent uitstekend in staat om tegengestelde belangen te overbruggen. Natuurlijk ben je je altijd bewust van de impact van jouw werkzaamheden. Je weet anderen dan ook mee te nemen in en zo nodig te overtuigen van jouw gedachten en ideeën. Verder ben je een deskundig gesprekspartner en onderhoud en beheer je jouw netwerk uitstekend: binnen de afdeling, binnen DF&A én binnen de Belastingdienst. Tot slot ben je nieuwsgierig en maak je op integere wijze gebruik van de vrijheid om je werkzaamheden zelf in te kunnen richten.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 3.256 - € 5.003 p/m

Salarisniveau: schaal 11
Salarisomschrijving: In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.
Maandsalaris: Min €3.256 – Max. €5.003 (bruto)

lees meer

Overige info Dienstverband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur: Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand, door te klikken op de solliciteerbutton. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie. Daarna kunnen we beoordelen of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Om bedrijfseconomische redenen worden medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject of niet als eerste in beschouwing genomen.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie.

Een assessment maakt deel uit van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten) evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

lees meer

Contactpersoon Afdeling HR
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare ICT Vacatures Utrecht Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Utrecht