Vacature Ontwikkelaar detectiesystemen - Zoetermeer

Zoetermeer

Rijksoverheid
 • Rijksoverheid
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Ontwikkelaar detectiesystemen
Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst

Functieomschrijving
Gegevens uit uiteenlopende bronnen veilig op de bestemming krijgen. Geen virus of malware aan jouw aandacht laten ontsnappen. Gebruikers niet langer dan nodig op hun gegevens laten wachten. Dat is jouw baan als ontwikkelaar van detectiesystemen in een notendorp.

Wat ga je doen?
Elke dag komt er een onvoorstelbare hoeveelheid data binnen bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst. Denk bijvoorbeeld aan e-mails aan medewerkers, audio- en videostreams, maar ook data uit hacks of door providers geleverde tapdata. Deze gegevens zijn uit zeer diverse bronnen afkomstig, hebben verschillende doelen of bestemmingen, en bestaan uit uiteenlopende formaten. Alles moet veilig en schoon de gebruikers van onze interne systemen bereiken en gaat daarom eerst door de ‘data-wasstraat’.

Als ontwikkelaar detectiesystemen werk je aan de vernieuwing en uitbreiding van dit platform dat een van onze belangrijkste IT-verdedigingslinies vormt. Jouw focus ligt op het ‘slimmer’ maken van dit platform en de monitoring voor eindgebruikers te verbeteren (waar blijft mijn data?). Je werkt ook aan geavanceerde conversieoplossingen voor soms unieke dataformaten. Zodra deze klaar zijn en je al het repetitieve beheerwerk hebt weggeautomatiseerd, ga je je werk én je blikveld verbreden. Dit doe je bijvoorbeeld door het ontwikkelen van gedeelde services voor DevOps-teams, zodat zij eenduidige nieuwe producten en services kunnen ontwikkelen. Een bijzondere kans voor een backend-developer die in een high-impactomgeving wil werken op de grens van nieuwe technologie.

Wat krijg je daarvoor terug?
Liever goed dan snel en dat betekent dat jij bij onze organisatie echt de diepte in kunt. We zetten technologie – open source of aangekocht – zo creatief mogelijk in. Leerzaam en spannend werk met een bijzondere toegift: je levert een belangrijke bijdrage aan onze veiligheid.

Gezien de aard van onze organisatie kunnen we op papier niet alles vertellen. In een gesprek des te meer.

lees meer

Functie-eisen Jij zet je innovatieve en initiatiefrijke instelling graag in voor het bouwen van systemen die betrouwbaar zijn en waarvan de veiligheid niet ten koste gaat van de performance. Je werkt graag samen met gelijkgestemden aan het oplossen van vraagstukken en kijkt verder dan je eigen expertise. Daarnaast heb je:
 • minimaal een afgeronde hbo-opleiding en een brede ICT-basis;
 • kennis van Linux (primair) en Windows, en van talen zoals Python en Java;
 • ervaring met softwareontwikkeling en inzicht in architectuur.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 3.192 - € 4.905 p/m

Salarisniveau: schaal 11
Salarisomschrijving: Het salaris is gebaseerd op schaal 11 met een maximaal salaris van € 4.905,85 per maand bij een volledige werkweek. Daarnaast is aan het werken bij de AIVD een toeslag verbonden. Deze toeslag bedraagt bij indiensttreding € 215,35 en loopt op tot maximaal € 654,05 bruto per maand bij een volledige werkweek.
Maandsalaris: Min €3.192 – Max. €4.905 (bruto)

lees meer

Overige info Dienstverband: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contractduur: 2 jaar
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

Bijzonderheden
 • Solliciteren? Stuur ons een cv en sollicitatiebrief waaruit duidelijk en onderbouwd je motivatie blijkt om te willen werken bij de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD).
 • Na de sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om te solliciteren.
 • Je sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen wanneer je op de juiste manier, via de daarvoor bestemde sollicitatieknop reageert. Je uitgebreide motivatie is ingevuld en je cv is bijgesloten (als .doc-, .txt-, .rtf- of .docx-bestand).
 • We vragen je om niet met anderen te spreken over je sollicitatie bij de AIVD. Het kan je sollicitatie en eventuele loopbaan bij de AIVD schaden en je veiligheid in gevaar brengen.
 • Om veilig te solliciteren, raden we je sterk aan je online sollicitatie vanuit Nederland te versturen. Verblijf je in het buitenland, wacht dan tot je weer in Nederland bent.
 • Een veiligheidsonderzoek op niveau A, psychologische onderzoeken, het opvragen van referenties en online screening zijn onderdeel van de sollicitatieprocedure.
 • Om in aanmerking te komen voor een functie bij de AIVD moet je de Nederlandse nationaliteit hebben en (in principe) de afgelopen tien jaar in Nederland hebben gewoond. Ook aan je eventuele partner en andere mensen in je omgeving worden bepaalde eisen gesteld.
 • Houd er rekening mee dat de selectieprocedure, inclusief het veiligheidsonderzoek, ongeveer zes maanden in beslag kan nemen.
 • De AIVD gebruikt een digitale manier om te solliciteren. Houd er rekening mee dat het invullen van het sollicitatieformulier mogelijk technische problemen met zich meebrengt. Wacht dus niet tot het laatste moment met solliciteren.

Digitaal solliciteren
Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst nodigt je uit te solliciteren. Via onderstaande knop ga je direct naar het sollicitatieformulier. Het Rijk hecht waarde aan een diverse en inclusieve organisatie. Werken in divers samengestelde teams maakt ons effectiever, innovatiever en het werk leuker. Eenieder wordt daarom uitgenodigd te solliciteren.

lees meer

Contactpersoon afdeling HR/Werving & Selectie
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare ICT Vacatures Zoetermeer Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Zoetermeer