Vacature DevOps Java Engineer - Apeldoorn

in Apeldoorn

Rijksoverheid
 • Rijksoverheid
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Functieomschrijving DevOps Java Engineer
Belastingdienst

Functieomschrijving
"Wat ik belangrijk vind aan mijn werk, is dat het maatschappelijk relevant is. Wij ontzorgen, we maken dat het voor de burger zo goed mogelijk geregeld is. Dat geeft naast de vakinhoudelijke uitdaging, betekenis aan mijn bijdragen als lid van dit team." Khaoula Lalaoui - Applicatieontwikkelaar bij de Belastingdienst.

Bij het onderdeel Erf- en Schenkbelasting van de Belastingdienst realiseren we applicaties waar burgers doorgaans pas mee te maken krijgen in een latere periode in hun leven. Wij ontzorgen daarbij door goede IT te leveren, door te zorgen dat alles werkt zoals het hoort. Daarnaast bouwen we systemen die politiek gevoelig liggen en dat geeft veel dynamiek en uitdaging.

Als DevOps Java engineer werk je mee aan het verder professionaliseren van onze dienstverlening. Development en operations: jij bent van beide markten thuis, met een accent op de ontwikkelkant. In deze functie bouw én beheer je software. Zo schrijf je volgens de Agile-methode duidelijke en doeltreffende software voor de applicaties van Erf- en Schenkrecht, en je blijft hier zelf verantwoordelijk voor. Je signaleert knelpunten en stelt oplossingen voor.

Verder richt je je op ontwikkeling. Hoe maken we onze applicatie nog beter? Zijn er nieuwe functionaliteiten die hierbij kunnen helpen? Opmerkingen van gebruikers grijp je aan om de software naar een hoger niveau te tillen. Je werkt als multidisciplinair teamlid mee als schakel tussen alle IT-specialismen en zorgt voor een goede onderlinge communicatie en samenwerking. We zoeken in jou een actieve Java ontwikkelaar die meer wil!

Onze afdeling bestaat uit meerdere teams. De interactie met de business is goed, de lijnen zijn kort. Ideeën worden snel opgepakt en uitgewerkt. We werken in een Agile-ontwikkelomgeving met standaardisatie op proven technology, dat houvast en zekerheid biedt om die zo belangrijke en goed functionerende applicaties te kunnen ontwikkelen. Er heerst een goede werksfeer: we werken hard, maar tussen de middag lunchen we samen en zoeken we elkaar op voor ontspanning.

Als DevOps Java engineer bij de Belastingdienst kun je voorop lopen binnen jouw vakgebied. Je krijgt bij ons veel kansen en volop de ruimte om jezelf (vakinhoudelijk) te ontwikkelen en door te groeien, bijvoorbeeld door (onder werktijd) deel te nemen aan bijeenkomsten van onze Java vakgroep, conferenties en hackathons bij te wonen, diverse opleidingen te volgen en certificeringen en diploma's te behalen. En dit met inbegrip van goede primaire én secundaire arbeidsvoorwaarden die garant staan voor een goede werk- en privébalans.

Ben jij de enthousiaste DevOps die ons team komt versterken? Of wil je eerst nog wat meer weten over de functie? Neem dan contact op met Harry Hulleman.

lees meer

Functie-eisen
 • Minimaal 5 jaar professionele Java software development ervaring
 • Minimaal hbo werk- en denkniveau
 • Je hebt werkervaring met het ontwikkelen in Java EE.
 • Je hebt kennis van Linux en bij voorkeur van IBM PureApplication System (IPAS)
 • Ervaring met CI/CD en DevOps omgevingen is een pre
 • Ervaring met tools zoals Jenkins, Maven, Git, SonarQube en JIRA is een pre
 • Ervaring met moderne JavaScript frameworks zoals Angular, React is een pre
 • SCJP/OCPJP én een aantal aanvullende Java-certificaten is een pre

Jouw competenties?
 • zelfontwikkeling
 • analyseren
 • samenwerken
 • klantgerichtheid
 • resultaatgerichtheid

Herken jij jezelf hier ook in?
Jij houdt van variatie in je werk. Er zijn altijd nieuwe vraagstukken en uitdagingen die jou scherp houden. Gelukkig verleg jij graag je grenzen en kun je goed zelfstandig werken. Binnen het team ben je een enthousiaste collega die zich thuis voelt in de professionele maar tegelijk informele werksfeer binnen de scrumteams.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 3.192 - € 4.905 p/m

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau: schaal 11
Maandsalaris: Min €3.192 – Max. €4.905 (bruto)
Dienstverband: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contractduur: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Minimaal aantal uren per week: 32
Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling..

lees meer


 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Apeldoorn