Vacature Product Owner Retail

in Rijswijk (ZH)

Product Owner
Nederlandse Loterij
 • Nederlandse Loterij
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Functieomschrijving Ben jij een ervaren Product Owner die graag een bijdrage wil leveren aan de ontwikkeling en totstandkoming van de Retail visie? En word je enthousiast van technologie en de mogelijkheden die het met zich meebrengt? Solliciteer dan direct op deze functie!

In de functie Product Owner Retail speel je een belangrijke rol in ons retailkanaal, op het snijvlak tussen de business en IT. Je bent samen met het team mede verantwoordelijk voor het behalen van de doelen van de afdeling sales & service. Je stelt een visie op voor de ontwikkeling van de technische producten die bestemd zijn voor het Retail kanaal. Deze realiseer je en verbeter je continue door Retail operations, accountmanagement en Trade marketing te betrekken bij jouw werkzaamheden. Samen stellen jullie de backlog van benodigde functionaliteiten en prioriteiten op. Ook ben je verantwoordelijk voor de productontwikkeling en voor de optimale serviceorganisatie en klantbeleving van de retailer/keten. Samen met de DevOps teamlead pak je de volledige coördinatie op en zorg je voor de development roadmap en business vereisten. Deze vertaal je naar high level business user stories. Bij incidenten handel je zelfstandig de klantimpact af en gedurende het proces geef je voortdurend transparantie af over je werkzaamheden en betrek je jouw team en de organisatie hierbij.

Jouw werkzaamheden samengevat:
 • Je verbetert samen met de manager Retail Operations de Retail processen en de ondersteunende systemen
 • Je vertaalt klantbehoeften naar techniek
 • Je maakt een inschatting van de benodigde tijd, kosten en impact van het implementeren van de backlog
 • Je implementeert nieuwe functionaliteiten.

Om je doelen te bereiken ben je in staat tegenslagen te overwinnen en compromissen te accepteren, door gewoonweg de discussie aan te gaan. Je durft keuzes te maken en je vindt eenvoudig je weg om de juiste mensen aan te haken om beslissingen van de grond te krijgen. Je zoekt een omgeving waarin je kunt leren maar waar je ook de ruimte hebt om je eigen ideeën en initiatieven te ontplooien.

Kortom, je bent de schakel die iedereen op een positieve manier met elkaar verbindt en met jouw specifieke kennis tot nieuwe inzichten brengt. Uiteraard met een gezonde dosis humor.

lees meer

Functie-eisen
 • Bachelor of Master opleiding in business en IT.
 • Scrum Product Owner certificaat.
 • 3-5 jaar ervaring in een digitale omgeving bij voorkeur bij een retailer, tussen business en IT (bijv. als business analist, product owner of UX specialist);
 • 3-5 jaar ervaring met digitale commerciële platformen en/ of projecten;
 • Ervaring met Agile & Scrum;
 • Ervaring met een datagedreven werkwijze.
Je brengt daarnaast ook kennis en ervaring met je mee op het gebied van backoffice systemen, optimalisatie van gebruiksvriendelijkheid en ontwikkelen en het implementeren van nieuwe functionaliteiten. Ook ben je bekend met Retail op IT gebied en het begeleiden van ontwikkelingen van ontwikkelaars.

Als persoon ben je pragmatisch, energiek en vooral klantgericht. Daarnaast ben je een echt teamspeler die gemakkelijk met business schakelt om mogelijkheden te identificeren en deze weet te vertalen naar begrijpelijke vragen voor DevOps teams (specifiek met de business analisten). Met jouw commerciële business sense sta je stevig in je schoenen en ben je zowel zelfstandig als in teamverband een sterke persoonlijkheid.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Handig om te kunnen: Engels
Bedrijfsomschrijving Werken bij Nederlandse Loterij betekent werken in een dynamische professionele organisatie. Om in de competitieve kansspelmarkt succesvol te blijven, bouwen we constant aan een wendbare en weerbare organisatie. Dat doen we met medewerkers die uitgedaagd en ondersteund worden het maximale uit hun talenten te halen.

Je gaat werken bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Wij willen Nederland gezond en gelukkig maken. Dit doen we door onze opbrengst af te dragen aan de Nederlandse samenleving via het ministerie van Financiën, aan de sport via NOC*NSF en aan achttien goede doelen.

We bieden vrijheid en zelfstandigheid in een stimulerende werkomgeving met veel opleidingsmogelijkheden en ontwikkelingskansen, een collegiale werksfeer en uitstekende arbeidsvoorwaarden. We vinden het belangrijk dat je bij ons met plezier en trots je werk kunt doen.

Nederlandse Loterij is in beweging en de inzet van IT en technologie wordt hierin steeds belangrijker. Wij hebben een grote veranderagenda en zoeken enthousiaste collega’s die hier een bijdrage aan willen leveren. Nederlandse Loterij is in een overgangsfase naar meer data-gedreven werken, een overgang naar een digitaal-klantgerichte organisatie, waarbij we steeds meer werken in multidisciplinaire teams.

lees meer

Salarisinformatie Salaris in overleg

Aanbod

• Veel vrijheid en verantwoordelijkheid en een grote uitdaging om in een multidisciplinair team, jezelf en de functie verder te ontwikkelen.
• Een fulltime functie, je start met een jaarcontract en hebt uitzicht op een vaste baan.
• Flexibele werktijden.
• Een jaarlijks opleidingsbudget om te investeren in je persoonlijke ontwikkeling.
• Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een bonusregeling, 13 ADV-dagen naast 27,5 vakantiedagen en de mogelijkheid tot onbeperkt gebruik van onze sportschool met personal trainer

lees meer

Product Owner Retail
Score: 9.8
Stemmen: 21

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Rijswijk (ZH)