Vacature Ervaren Java ontwikkelaar - Nijmegen

Nijmegen

Max Planck Institute for Psycholinguistics
 • Max Planck Institute for Psycholinguistics Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Tijdelijk contract
 • 38 - 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren Java ontwikkelaar ter versterking van ons team software ontwikkelaars. Je werkt samen in een kleine groep aan het verder ontwikkelen en het modulariseren van de desktop applicatie ELAN.

ELAN is een applicatie voor het annoteren van audio en video bestanden. Het wordt niet alleen gebruikt binnen het MPI maar vindt wereldwijd toepassing in onderzoeksprojecten in (vooral) de taalwetenschap. Het wordt ontwikkeld in de context van The Language Archive, het archief van het MPI dat bestaat uit een enorme en uitgebreide collectie van data voortkomend uit taalkundig onderzoek. Het archief en ELAN zijn via de volgende link te vinden: https://archive.mpi.nl/.
ELAN heeft een geschiedenis van bijna 20 jaar met gemiddeld 3 of 4 updates per jaar. Gedurende die tijd is het uitgegroeid tot een redelijk grote, afzonderlijke applicatie, waarvan de code slechts in beperkte mate modulair is opgebouwd. Het CLARIAH-PLUS project (https://www.clariah.nl) biedt nu de mogelijkheid om ELAN functioneel uit te breiden en het tegelijkertijd te herontwikkelen in meer modulaire en beter uitbreidbare vorm. Een deel van het project wordt uitgevoerd in samenwerking met de projectpartners (Beeld en Geluid, Universiteit Utrecht en Universiteit van Amsterdam) en gaat over de interactie tussen ELAN en andere services binnen de CLARIAH infrastructuur.

De nieuwe ontwikkelaar zal zich vooral bezighouden met die uitbreidingen die nodig zijn om ELAN als client te verbinden met enkele relevante online platforms en services en daarbij ook betrokken zijn bij het ontwerp en de implementatie van de gemodulariseerde versie van de toekomst. De nieuwe API’s en de implementaties daarvan dienen vanaf het begin goed gedocumenteerd te worden.

Onze ideale kandidaat is zowel geïnteresseerd in het ontwikkelen van desktop applicaties met een grafische gebruikersinterface, als in web technologie, inclusief het client gedeelte. Functionele eisen worden, waar mogelijk in nauw overleg met gebruikers, omgezet in werkende, gebruiksvriendelijke programmaonderdelen. Je vindt het een uitdaging bij te dragen aan het ontwerp en de implementatie van een nieuwe, modulaire architectuur voor bestaande én nieuwe functionaliteit. Het spreekt je aan om te werken in een onderzoeksomgeving, samen met internationale collega’s.

lees meer

Functie-eisen
 • Een Bachelordiploma in Informatica en/of ervaring in een vergelijkbare functie
 • Ervaring als Java-ontwikkelaar, ervaring met Swing
 • Goede kennis van het Java SE Platform en het Java Platform Module System
 • Goede kennis van de Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk
Het is een pré als je ervaring hebt met:
 • Ontwikkeling van applicaties die interacteren met web services
 • Maven, Eclipse en XML/XSLT
 • Ontwikkeling van applicaties voor audiovisuele media
 • Cloud oplossingen
 • Ondersteuning van gebruikers

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels
Salarisinformatie Bruto € 3.508 - € 4.385 p/m

Inschaling vindt plaats volgens de Duitse TVöD (Tarifvertrag für den öffentlichen Dienst). Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring.
Aantal uur per week 38 - 40 uur p/w
39 uur fulltime, parttime in overleg
Overige info
 • De functie is beschikbaar per 15 januari 2021, startdatum in overleg.
 • Het betreft een fulltime functie (39 uur per week, parttime in overleg) voor minimaal 1 en maximaal 3 jaar.
 • Inschaling vindt plaats volgens de Duitse TVöD (Tarifvertrag für den öffentlichen Dienst). Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring van de kandidaat, tussen de EUR 3508,11 en EUR 4384,61 bruto per maand bij een fulltime dienstverband.
 • 30 vakantiedagen per jaar (bij een fulltime dienstverband) en vrij op zowel Nederlandse als Duitse feestdagen.
Solliciteren?
Stuur de volgende documenten als één PDF bestand per e-mail naar [[email protected]]:
Een sollicitatiebrief waarin je motiveert waarom je solliciteert en hoe je voldoet aan de hierboven genoemde vereisten;
Een recent curriculum vitae;
De namen en contactgegevens van twee referenties.

Je kunt je sollicitatiebrief in het Engels of in het Nederlands schrijven. De sollicitatiegesprekken zullen in het Engels gevoerd worden.

De sluitingstermijn voor sollicitaties is 15 november 2020.

Voor meer informatie over deze functie en over de vaardigheden en benodigde ervaring hiervoor kun je contact opnemen met het hoofd van onze Technische Groep: Reiner Dirksmeyer ([email protected]).

lees meer

Bedrijfsomschrijving Het MPI for Psycholinguistics in Nijmegen is het enige instituut ter wereld dat zich volledig wijdt aan het onderzoek naar taal. Ons doel is te begrijpen hoe het brein taal verwerkt, hoe taal en andere aspecten van het brein op elkaar inwerken en hoe we uiteenlopende talen kunnen leren. Meer dan 20 nationaliteiten vertegenwoordigen ons onderzoeksteam. Het MPI is onderdeel van de Duitse Max-Planck-Gesellschaft, een grote organisatie die zich wijdt aan fundamenteel onderzoek op alle gebieden van de wetenschap.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Java Developer in Nijmegen Bekijk alle soortgelijke vacatures