Vacature Technisch Applicatiebeheerder - Herten

Herten

SGS Maco
 • SGS Maco
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Technisch Applicatiebeheerder
40 uur | Herten

Wie zijn wij?
SGS Maco Customs Service helpt bedrijven die internationaal handeldrijven om zo eenvoudig mogelijk te voldoen aan hun douaneverplichtingen. Dat doen wij met een groot team van ervaren douanedeclaranten die bedrijven helpen met hun aangiften. En door slimme softwareoplossingen te bedenken die de aangifteprocessen ondersteunen of automatiseren. 

Onze douanedeclaranten en ons softwareteam werken elke dag intensief samen om gebruiksvriendelijke aangiftesoftware te maken, processen te digitaliseren en interfaces te bouwen met klanten die hun aangiften willen automatiseren. 

Brexit, handelsverdragen, sancties, verscherpte handhaving, aanpassingen in de systemen van de overheden, veranderende wetgeving en onze eigen ambities om binnen en buiten de Benelux verder te groeien zorgen voor een onophoudelijke stroom aan uitdagende softwareprojecten. Om verder te groeien gaan wij ons softwareteam versterken. 

Het softwareteam is een hecht team dat intensief samenwerkt vanuit onze vestigingen in Herten, Spijkenisse en Antwerpen. Jouw standplaats is Herten.
SGS Maco kenmerkt zich door een platte organisatie, oplossingsgerichtheid, klantgerichtheid en bereidheid om elkaar te helpen. 

Geen werkdag is hetzelfde
Jij bent als technisch applicatiebeheerder medeverantwoordelijk voor het beheer onze ‘dedicated’ e-customs softwarepakket: Maco Customs Connect (MCC).  MCC is een geavanceerde webapplicatie en ondersteunt bij het maken van aangiften voor invoer, uitvoer en opslag (AGS), douanevervoer of transit (NCTS) en accijnsvervoer (EMCS). Dit systeem wordt gebruikt door onze klanten en wordt ook intern gebruikt door onze eigen declaranten. Uitval van dit systeem betekent dat de business gedeeltelijk stilligt.

Een greep uit jouw verantwoordelijkheden:
 • Jij zorgt ervoor dat dit systeem blijft voldoen aan de afgesproken criteria met betrekking tot performance, beschikbaarheid, security en bedrijfszekerheid.
 • Je bent verantwoordelijk voor het op juiste wijze onboarden van nieuwe E-clients.
 • Je bent het aanspreekpunt voor zowel de interne, als de externe klant.
 • Je onderhoudt regelmatig contact met klanten over de applicatie en bent goed op de hoogte van geplande aanpassingen en begeleid de uitvoering daarvan.
 • Je ondersteunt de servicedesk bij 2e lijns vraagstukken, je bent het aanspreekpunt voor het oplossen van incidenten, ondersteunen van gebruikers en het doorvoeren van verbeteringen.

lees meer

Functie-eisen Wat breng je mee?
Om als technisch applicatiebeheerder goed beslagen ten ijs te komen, heb je een minimaal een IT hbo-opleiding (bijv. Informatica) afgerond en bij voorkeur al gerichte werkervaring opgedaan. Ervaring in de douanebranche en/ of logistieke sector is een enorme pré maar geen must. Wij zullen je bij de start van je werkzaamheden alles vertellen over onze business.

Je bent goed op de hoogte van de huidige en nieuwe IT-technieken waaronder data uitwisseling via API of FTP.  Als persoon ben je van nature kritisch. Je komt snel tot de essentie en bent volhardend in het oplossen van incidenten.

Maar voor de functie is meer nodig: bijvoorbeeld een pro-actieve werkhouding en een groot probleemoplossend vermogen. Vanuit je aard om klanten echt verder te helpen, zie je ook kansen voor SGS Maco om de software te verbeteren. In je communicatie kun jij verschillende niveaus en omgevingen samenbrengen. Van nature voel je aan dat je resultaat alleen bereikt als je dit samen doet met partners binnen en buiten je vakgebied. Natuurlijk spreek en schrijf je goed Nederlands en Engels.
 

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Overige info Mooie vooruitzichten
SGS Maco biedt je een functie met de nodige verantwoordelijkheid. Jouw salaris is marktconform en sluit aan bij de ervaring die jij meebrengt.
Daarnaast bieden we je een goed pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:
 • Een fulltime functie voor 40 uur, minder is bespreekbaar tot een minimum van 32 uur
 • Je krijgt de ruimte om de inhoud in te duiken
 • Een aanstelling met uitzicht op een vast dienstverband
 • 27 vakantiedagen
 • Bonusregeling
 • Laptop en telefoon
 • Mogelijkheid om een training en/of opleiding te volgen
Interesse?
Wij maken graag kennis met jou!
Laat via de sollicitatiebutton jouw sollicitatie achter.
Wil je meer weten, neem dan contact op met onze corporate recruiter, Iris van Rooij via 06- 46 522 779.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie stellen wij niet op prijs.

Trefwoorden: technisch applicatiebeheerder, fulltime, Herten, HBO, IT, informatica, douanebranche, logistiek, techniek, informatietechniek, ervaren, Engels
 

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Applicatiebeheerder in Herten Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Herten