Vacature Enterprise Architect, in Utrecht, vast dienstverband

Utrecht

SWEMP
 • SWEMP
 • HBO of hoger
 • Senior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Introductie
Als Enterprise Architect bouw jij binnen een dynamische omgeving aan een toekomstbestendige architectuur. Jij draagt bij aan een gemeenschappelijke architectuur, een goed fundament onder de ontwikkelingen die de SWEMP-deelnemers willen realiseren. Je draagt bij aan een sterk samenwerkingsverband tussen én met leveranciers en de vijf deelnemende corporaties. Je bent een ervaren professional met visie, die de behoeftes van verschillende organisaties bij elkaar brengt en zorgt dat de architectuur toekomstbestendig is en aansluit bij de wensen en behoeften van de SWEMP-deelnemers.

Wat ga je doen
Als Enterprise Architect ben je verantwoordelijk voor de (strategische) ICT-beleidsontwikkeling en advisering binnen de SWEMP samenwerking. Je hebt een antenne voor relevante ontwikkelingen, bent in staat deze ontwikkelingen op de kaart te zetten en vervolgens om te zetten naar de Enterprise Architectuurkaders en -standaarden voor SWEMP en deelnemende corporaties. Hiertoe participeer je in landelijke netwerken die ICT-ontwikkelingen initiëren en onderhoud je contacten met soortgelijke organisaties en (grote) leveranciers. Met jouw enthousiasmerende opstelling en manier van werken ondersteun je de ICT managers en hun architecten om goed de vruchten te plukken van het werken onder architectuur.

Om diverse ontwikkelingen (zoals building information modelling, open data, datagedreven werken, location intelligence en slimme gebouwgebonden ICT) een plek te geven in de architectuur van SWEMP, moeten passende visies, strategieën, roadmaps en doelarchitecturen worden ontwikkeld. Je werkt de architectuur, kaders en standaarden uit en zorgt voor kennisoverdracht, acceptatie en draagvlak. Daarbij houd je vanzelfsprekend rekening met geldende kaders en toepasbare referentie architectuur als VERA.

Je adviseert de SWEMP-directie en -deelnemers. Je draagt bij aan visieontwikkeling op het gebied van onder meer informatiestromen, datamanagement, proces- en organisatie-inrichting en techniek. De visie, strategie en ambities van SWEMP vertaal je naar de structuur, processen, gegevenshuishouding en IT van de organisatie. Jij ziet de samenhang hiertussen en weet hoe we deze kunnen borgen. Je bent een sparringpartner voor SWEMP, SWEMP-deelnemers en leveranciers.

Als het gaat om onze architectuur, ben jij de aangewezen persoon om de principes op te stellen en uit te dragen. SWEMP hanteert hierbij het principe van ‘just in time just enough’, wat inhoudt dat architectuurprincipes worden ontwikkeld al naar gelang concrete ontwikkelingen dit noodzakelijk maken. Dit doe je  samen met je collega’s van de verschillende corporaties en het SWEMP kernteam Je valideert de correcte toepassing ervan (architectuur-control), bewaakt de aansluiting bij (nieuwe) projecten en veranderingen, en zorgt dat de principes de strategische ambities en doelstellingen van de organisatie (blijven) ondersteunen. Je adviseert collega’s uit de hele organisatie bij keuzes over de inrichting van processen, organisatieonderdelen, IT-oplossingen en gegevenshuishouding. Je zet je actief in om het bewustzijn en de betrokkenheid binnen de corporaties op het brede terrein van architectuur te vergroten.

De business heeft een grote vraag naar data, inzichten en moderne technologieën en tooling om meer business waarde te creëren. Het is jouw missie om proactief te handelen op ontwikkelingen die gaande zijn en voortdurend  te toetsen of de architectuur aanpassing behoeft. Je houdt rekening met de eisen vanuit security, risk en compliancy binnen de architectuur en ontwikkelt een lange termijn visie en architectuur roadmap en draagt deze uit richting business en de IT organisatie.

Wie ben jij?
De ervaren professional die wij zoeken heeft naast de benodigde kennis op het gebied van (IT, enteprise, applicatie) architectuur, de kwaliteiten om een visie te ontwikkelen, hieruit oplossingen te formuleren, en deze uit te dragen, te implementeren en werkend te krijgen. Je vertaal de behoeftes van de deelnemers naar uitvoerbare plannen en bent in staat om draagvlak voor veranderingen te creëren.

Uitstekende communicatieve vaardigheden zijn onmisbaar in jouw functie; je schakelt met collega's, opdrachtgevers en ketenpartners op strategisch, tactisch en operationeel niveau, ook als het spannend wordt. Daarnaast ben je creatief: Je ben creatief en flexibel, je kunt out-of-the-box denken en vernieuwende ideeën realiseren waardoor nieuwe wegen zichtbaar worden en nieuwe oplossingsrichtingen ontstaan.

Belangrijke steekwoorden zijn: analytisch vermogen, stevig sparringpartner, ondernemend, stressbestendig en verbindend.
 

lees meer

Functie-eisen
 • HBO- of WO-niveau en minimaal vijf jaar ervaring in een vergelijkbare functie;
 • Gedegen kennis van minimaal -vier van de volgende specialistische architectuurgebieden: bedrijfs-, proces-, informatie-, gegevens-, en solutionarchitectuur;
 • gedegen kennis op cloud data architecturen;
 • Kennis op gebied van visualisatie tools, statistical analytics tools, AI tools, data quality, governance, data security;
 • Kennis op het gebied van Agile en lean werkmethoden.
 • Kennis van data privacy is een pré;
 • bij voorkeur TOGAF-gecertificeerd;
 • bij voorkeur ervaring in een op vastgoed georiënteerde organisatie;
 • bij voorkeur ervaring binnen een woningcorporatie;

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Rijbewijs Vereist: Auto (B)
Salarisinformatie Bruto € 5.000 - € 6.650 p/m
Bedrijfsomschrijving SWEMP is een samenwerking van vijf grote woningcorporaties: Staedion, Woonbron, Eigen Haard, Mitros en Portaal. SWEMP heeft als doel om de continuïteit en kwaliteit van de ICT infrastructuur te verhogen, innovatiekracht bij woningcorporaties (en de sector) te stimuleren en om kosten van de SWEMP brede ICT systemen te verlagen. SWEMP is een kleine, dynamische en energieke organisatie bestaande uit een kernteam van een handvol collega’s (o.a. directeur SWEMP, Technisch directeur, en Strategische Inkoop-, Contract- en Leveranciersmanager). Vanuit de woningcorporaties zijn de bestuurders, ICT-managers en business managers belangrijke stakeholders.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!