Vacature Lead Java Developer (brXM CMS) - Leiden

Leiden

Universiteit Leiden
 • Universiteit Leiden Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 36 - 38 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving De Universiteit Leiden is een van Europa’s meest vooraanstaande internationale onderzoeksuniversiteiten en jij kan onze nieuwe collega worden, als lead Java developer bij het Webservices team van het ICT Shared Service Centre (ISSC). De universiteit is haar universitaire websites continu aan het uitbreiden en verbeteren en is daarom op zoek naar een senior Java ontwikkelaar in de rol van lead developer.

De lead developer zorgt voor de doorontwikkeling van de corporate universitaire websites, de inrichting van het Bloomreach Experience Manager (brXM CMS), en koppelingen met andere applicaties. Je bent bezig met technisch en soms ook organisatorisch complexe vraagstukken waarbij hoge eisen gelden. Eisen en wensen van gebruikers valideer je om zo met passende oplossingen en resultaten te komen die inspelen op de belangen of ontwikkelingen bij de klant, overeenkomstig security- en architectuurprincipes. De product owner en afdelingsmanager adviseer je over de impact van veranderingen, trends en innovaties in de markt, maar ook over wat het team nodig heeft om verder te professionaliseren.

Je werkt samen met collega professionals zoals developers, functioneel beheerders, architecten, consultants, security-specialisten, zowel binnen als buiten het ISSC. Altijd in afstemming met de productowner. Als teamspeler straal je senioriteit uit, houd je overzicht, denk je in oplossingen en draag je richtinggevend verbeteringen aan. Je bent een vakinhoudelijke vraagbaak voor je collega’s. Waar nodig coördineer je werkzaamheden over het eigen team en afdeling heen. Periodiek draai je mee in de 7x24 bereikbaarheidsdienst.

lees meer

Functie-eisen
 • Hbo of wo werk- en denkniveau met bij voorkeur een afgeronde relevante (ICT-) opleiding zoals Informatica of Technische Informatica;
 • Minimaal 3-5 jaar professionele software development ervaring, zoals met de JVM (Java, Kotlin, Scala en/of Groovy), kennis van en/of ervaring met brXM CMS is een pré;
 • Verder heb je kennis van en ervaring met:
  • Microservices en Spring Boot, Docker, Kubernetes, Ansible;
  • Cloud zoals AWS, GCP of Azure;
  • Tools zoals Jira, Confluence, Jenkins;
  • Bouwen van tools en technologie;
  • Toepassen van security, zoals design;
  • Apache Jackrabbit (JCR specificaties);
  • Enterprise Search Lucene / Elastic Search;
  • Version control systemen (GIT).
 • Meerdere jaren (werk)ervaring opgedaan in vergelijkbare complexe (web-) omgevingen, in een agile/ DevOps omgeving en bij voorkeur binnen universitaire of grote onderwijsorganisaties
 • Aantoonbare ervaring met het coachen van een ontwikkelteam, in staat het ontwikkelproces te beoordelen en aan te sturen.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 3.746 - € 5.127 p/m

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 3.746,- en maximaal € 5.127,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 11).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk en je krijgt daarin voldoende ruimte.

lees meer

Aantal uur per week 36 - 38 uur p/w
1.0 FTE
Overige info In de dagelijkse werkzaamheden krijg je te maken met vertrouwelijke informatie. Voor deze functie vragen wij om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze verklaring is verkrijgbaar bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente waar je staat ingeschreven. De kosten hiervoor worden vergoed.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Informatie
Voor meer informatie over deze functie of de procedure kun je contact opnemen met het afdelingshoofd, Eelco de Jong, email [email protected]

lees meer

Bedrijfsomschrijving Innovatief, intercultureel, internationaal. Daar staat Universiteit Leiden voor. Sinds 1575 levert zij een prominente bijdrage aan welvaart, welzijn en cultuur. In een klimaat waar iedereen zijn talent kan ontwikkelen, zonder ideologische, culturele religieuze of andere beperkingen. Kleinschalig en persoonlijk van opzet.

Universiteit Leiden werkt samen met vooraanstaande universiteiten in de League of European Research Universities. Ontdek de vrijheid van geest, dagelijks uitgedragen door studenten, wetenschappers, en medewerkers. Universiteit Leiden, een inspirerende werkomgeving met een academische traditie.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Java Developer in Leiden
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Leiden