Vacature Productowner Applications - Leiden

Leiden

Universiteit Leiden
 • Universiteit Leiden Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Het ICT Shared Service Centre (ISSC) bevindt zich in een transformatie naar een agile organisatie om zo een best passende dienstverlening aan onze studenten, onderzoekers en overige gebruikers te leveren. Ons motto daarbij is; we behouden wat goed is en voorzien, in samenspraak met onze (eind)gebruikers en opdrachtgevers, in wat er nodig is of nodig zal zijn. Binnen doelstellingen en kaders werken teams zo zelfstandig mogelijk, op basis van regelmatige afstemming met die (eind)gebruikers opdrachtgevers vindt indien nodig bijsturing plaats. Hierdoor wordt er een versnelling van levering gerealiseerd met ICT-diensten en producten die veel beter aansluiten op de dynamiek en beleefwereld van onze (eind)gebruikers.
De organisatie en het werkveld zijn volop in ontwikkeling. We zijn daarom op zoek naar een ervaren Productowner Applications. Het betreft een diversiteit aan applicaties voor onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering. Team Applications is verantwoordelijk voor het applicatie beheer en de doorontwikkeling ervan, in afstemming met (eind)gebruikers en opdrachtgevers.
Ben jij een gedreven productowner en help je graag mee het team en dienstverlening verder te ontwikkelen en positioneren dan komen we graag met jou in contact. Je zal als productowner ‘volgens het boekje' een bijdrage leveren aan de verdere opbouw en professionalisering van de dienstverlening en het definiëren van roadmaps. Je bent samen met collega's productowner verantwoordelijk voor de implementatie en (door)ontwikkeling van producten, diensten en systemen van de afdeling Customer Applications Services, waarbinnen dit valt. Je werkzaamheden bestaan uit:
 • Vertegenwoordigen van het klantbelang; zorgen voor het maximaliseren van waarde van te leveren ICT-producten en -diensten, met aandacht voor de meerwaarde en klantbeleving;
 • Functionele en non-functionele eisen en wensen ophalen bij de verschillende stakeholders en deze vertalen, binnen kaders, naar epics, user stories en items op de productbacklog;
 • Ontwikkelen van een productvisie; binnen gegeven kaders zorgen voor een vertaling van (business)doelen, eisen en wensen, incl. productontwikkelingen naar een roadmap en backlog;
 • Enthousiasmeren en stimuleren van het team in het werken volgens agile, scrum en lean;
 • Samenwerken met het team en de scrummaster; zorgen voor regelmatig teamoverleg en afstemming met klanten, scrummaster, collega productowners, servicemanagement en afdelingsmanagement;
 • Beheren van de productbacklog en monitoren van de voortgang;
 • Bijdragen aan de ontwikkeling en positionering van het team in afstemming met de stakeholders en afdelingsmanager.

lees meer

Functie-eisen
 • Hbo/wo werk en denkniveau met een afgeronde opleiding binnen een voor deze functie relevant, bij voorkeur IT, domein;
 • Aantoonbare relevante opleiding en/of trainingen met kennis van diverse agile raamwerken en tools en met meerjarige ervaring als productowner in een soortgelijke omgeving;
 • Actuele kennis van ICT-infrastructuren en applicatietechnologie;
 • Kennis van Universitaire omgevingen, Jira, Confluence is een pre;
 • Communicatief sterk als goede verbinder en is enthousiasmerend, kan met weerstanden omgaan;
 • Flexibel en pragmatisch ingesteld en kan doelen omzetten naar concrete story's en features;
 • Voelt zich eigenaar en verantwoordelijk en kan goed schakelen tussen strategische en operationele onderwerpen;
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Handig om te kunnen: Engels
Salarisinformatie Bruto € 3.746 - € 5.127 p/m

schaal 11
Aantal uur per week 32 - 36 uur p/w
0.8 fte
Overige info Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 3.746,- en maximaal € 5.127,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 11).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op de website. 

Verklaring omtrent het gedrag (VOG)
In de dagelijkse werkzaamheden krijg je te maken met vertrouwelijke informatie. Voor deze functie vragen wij om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze verklaring is verkrijgbaar bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente waar je staat ingeschreven. De kosten hiervoor worden vergoed.

Diversiteit
De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

lees meer

Bedrijfsomschrijving Innovatief, intercultureel, internationaal. Daar staat Universiteit Leiden voor. Sinds 1575 levert zij een prominente bijdrage aan welvaart, welzijn en cultuur. In een klimaat waar iedereen zijn talent kan ontwikkelen, zonder ideologische, culturele religieuze of andere beperkingen. Kleinschalig en persoonlijk van opzet.

Universiteit Leiden werkt samen met vooraanstaande universiteiten in de League of European Research Universities. Ontdek de vrijheid van geest, dagelijks uitgedragen door studenten, wetenschappers, en medewerkers. Universiteit Leiden, een inspirerende werkomgeving met een academische traditie.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Product Owner in Leiden Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Leiden