Vacature EO Application Engineer - Space unit - Rotterdam

Rotterdam

CGI Nederland
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Position Description

CGI heeft de slagkracht en de grootte om zelfs de meest ambitieuze IT-carrières vorm te geven. Doordat wij een stabiele en groeiende organisatie zijn, kunnen wij je uitstekende kansen bieden om in een ondersteunende omgeving te werken aan projecten die daadwerkelijk impact hebben op onze wereld.

Wat ga je doen?
Als ervaren Earth Observation Applications Engineer heb jij kennis van het gebruik van aardobservatiedata in diverse toepassingen voor diverse klanten. Jij bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van systemen waarbij jouw focus ligt op de technische aspecten van de applicaties. Jij ontwerpt nieuwe systemen of verbetert bestaande. Hierbij koppel jij jouw inhoudelijke kennis en ervaring aan creativiteit en probleem-oplossend vermogen. Jij bent betrokken bij meerdere projecten waarin jij medeverantwoordelijk bent voor de inzet en ontwikkeling van een team van specialisten. Jij zorgt ervoor dat jij jouw kennis op pijl houdt en bent een trekker binnen jouw vakgebied. Jij hebt er geen moeite mee om voor een groep te staan om jouw aanpak te verdedigen.

Wat breng je mee?
Jij hebt een buitengewone interesse in de Remote Sensing Industry.Toepassingen en klant-gebieden buiten je directe kennis en ervaring zie jij als een uitdaging. Je hebt affiniteit met software en IT applicaties en hebt interesse in de implementatie- en de commerciële voordelen van het gebruik van applicaties. Jij bent proactief, gaat op je doel af en behaalt graag resultaat samen met je team. Jij hebt:

• Een masteropleiding met een focus op Remote Sensing, Geo Information Systems,
Information Technology of gelijkwaardig;
• Minimaal 5 – 8 jaar relevante werkervaring, waarvan 3 jaar als senior Earth Observation
Applications Engineer of soortgelijk;
• Aantoonbare werkervaring in de Remote Sensing Industry/markt.

Waar kom je terecht?
Als Application Engineer kom je te werken binnen ons Space-team. Exploratie van het heelal. Ondersteuning bij rampenbestrijding. Betere navigatie. Dit zijn slechts enkele belangrijke toepassingen die softwaresystemen voor de ruimtevaart ons hebben gebracht. Door de groei van het aantal satellietapplicaties neemt hun betekenis toe. Ruimtevaartorganisaties zoeken continu naar mogelijkheden om hun investeringen waardevol te maken voor onze samenleving. Tegelijkertijd moeten ze zich wapenen tegen het toenemend aantal digitale dreigingen. Hierin spelen wij als CGI een verbindende rol. CGI heeft decennia lange ervaring met de bouw van software gebaseerde systemen voor onze klanten in de ruimtevaartsector. Met de komst van GALILEO en het COPERNICUS programma heeft het gebruik van die systemen een hoge prioriteit gekregen. CGI heeft als doelstelling, de kennis van en ervaring met ruimtevaart data, toe te passen voor hun brede spectrum aan klanten binnen de ruimtevaart, overheid en de commerciële sector

Wij willen het beste uit jou halen
Wanneer je bij CGI gaat werken kom je terecht op een uitdagende werkvloer met professionele collega’s en ben je de bouwsteen binnen een hechte community. We stimuleren je in jouw ontwikkeling en bieden je hiervoor alle ruimte. Doorgroeien is vanzelfsprekend.

Interesse?
Solliciteer direct! Meer informatie over de inhoud van de vacature? Neem contact op met Ron Valk (Director Consulting Services) via 06 537 18 474 of [email protected]
Vragen over de sollicitatieprocedure? Neem contact op met de afdeling Recruitment via (088) 564 00 00 of via [email protected]

Bezoek voor meer informatie over CGI: www.cginederland.nl

lees meer

Bedrijfsomschrijving CGI (opgericht in 1976 in het Canadese Quebec) is de op vijf na grootste onafhankelijke zakelijk en IT-dienstverlener van de wereld. Actief in 40 landen, met ruim 68.000 professionals, gespecialiseerd in business consulting, systeemintegratie en IT-outsourcingdiensten. Wereldwijd mogen we de top 100 bedrijven tot onze klanten rekenen en onderhouden we klantrelaties met tal van nationale en lokale overheden. Ongeveer 3.500 Nederlandse CGI-ers zijn actief bij alle grote bedrijven en overheidsinstellingen. Zij spelen een belangrijke rol bij innovaties die een directe impact hebben op het maatschappelijk leven en die bedrijven, overheid en burgers helpen het beste te halen uit de toenemende complexiteit van deze tijd. Onze lijst met opdrachtgevers is lang en indrukwekkend en de referentieprojecten die we samen ‘maken’ spreken tot ieders verbeelding.

Experience the commitment®
We zijn er trots op dat onze oprichters Serge Godin en André Imbeau nog altijd bij CGI betrokken zijn. Het tekent hun commitment aan het bedrijf waar we allemaal voor werken. De kans dat je Serge Godin ‘live’ ontmoet, is ook niet gering: regelmatig is hij in Nederland en buigt hij zich actief over klantcases – altijd bereid tot een goed gesprek en een helder advies.
Niet alleen Serge Godin is zo goed benaderbaar. Het geldt voor alle CGI-members en maakt deel uit van onze cultuur. CGI is een informeel bedrijf, waarin je je collega’s – jong of oud, ervaren of groen als gras, leidinggevend of uitvoerend – gemakkelijk aan kunt spreken. ‘Meepraten’ mag iedereen. Bijvoorbeeld via onze jongerencommunity CGI Next die er niet alleen is voor leuke bijeenkomsten, maar zeker ook om members tot 37 jaar op boardroomniveau mee te laten discussiëren over onze strategie. Collegialiteit vindt iedereen belangrijk. Er is sprake van een onderlinge binding en saamhorigheid; en van ingehouden trots op onze prestaties.
Wie werkt met CGI ervaart de gedrevenheid om resultaat te behalen; resultaat voor de klant, voor CGI en voor de aandeelhouders (wat je door ons Share Purchase Plan zelf ook kunt zijn). CGI-members zijn vaak ‘vakidioten’ die altijd willen weten hoe het beter kan en daar ook actie op ondernemen.
Wie de ambitie heeft, kan dankzij onze ondernemende en open cultuur al vroeg in zijn carrière daadwerkelijk het verschil maken. Verantwoordelijkheid voor een project of team verdien je op basis van prestaties, niet van leeftijd of ervaring. Stel je de inhoud van je vak boven alles, dan krijg je alle kans je steeds verder te verdiepen en te ontwikkelen tot ‘thought leader’ met een voorbeeldfunctie voor vakgenoten binnen en buiten CGI.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare ICT Vacatures in Rotterdam Bekijk alle soortgelijke vacatures
Meer soortgelijke vacatures
  1. ICTerGezocht.nl
  2. ICT Vacatures
  3. Rotterdam