Vacature Service Support Specialist - Global Technology Operations - Amstelveen

Amstelveen

CGI Nederland
  • CGI Nederland Bedrijfsprofiel
  • MBO niveau 4 of hoger
  • Vast contract
  • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Position Description

Word jij gelukkig van het leveren van de beste support op missiekritische infrastructuur? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?
Als Service Support Specialist ben je het centrale meldpunt voor klanten die vragen of problemen hebben met computergebruik en IT diensten. Je bent verantwoordelijk voor een adequate aanmelding, registratie, bewaking en afhandeling van diverse serviceverzoeken. Daarnaast geef je advies over de dienstverlening.
Het is een functie waarbij je zoveel mogelijk zelf oplost. Wij streven naar een oplosgraad van 80% tijdens het eerste klantcontact, via telefoon, mail of tickets. In sommige gevallen zul je de melding doorzetten naar tweede- en derdelijns collega’s. Tot slot signaleer je trends op het gebied van verstoringen en registreert deze op basis van de vastgestelde normen.

Wat breng je mee?
We vinden het belangrijk dat je onze klanten blij wilt maken. Je bent klantgericht, stressbestendig en door je pragmatische en initiatiefrijke instelling weet jij je binnen een hectische omgeving staande te houden. Daarnaast heb je:
• Een afgeronde ICT opleiding op minimaal MBO Niveau 4;
• Uitstekende communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal;
• Kennis op het gebied van: Microsoft OS, MS Office 365 & Office 2016, Active Directory, Netwerken, ITIL en Scrum;
• Recente technische certificeringen zoals een Windows 7/8/10/365 MCSA;
• Bij voorkeur certificering ITIL Foundation;
• Kennis en ervaring met ITSM BMC Remedy is een pré.

In aanvulling op bovengenoemde kennisgebieden:
• Vinden we het belangrijk dat je ontwikkelingen op de voet volgt of wilt volgen en met ons deelt;
• Het continu verbeteren staat hoog in het vaandel, het signaleren van kansen en aandragen van verbetering zit in je natuur;
• Een ondernemende persoonlijkheid met een aanpakkersmentaliteit die een extra stap zetten vanzelfsprekend vindt;
• In bezit van rijbewijs B.

Waar kom je terecht?
Global Technology Operations levert 24/7 IT infrastructuur diensten aan klanten uit de zorg, overheid, financiële en energie sector. De klanten hebben allen behoefte aan continuïteit en nemen dus missiekritische IT diensten af.
De Shared Servicedesk is het aanspreekpunt voor onder andere het registreren, oplossen en afmelden van storingen en vragen over de service. De werkzaamheden vinden op afstand plaats of op locatie bij de klant. De primaire locatie is momenteel Amstelveen. Als Service Support Specialist maak je ook geregeld deel uit van het 24/7 Stand By Team.

Wij willen het beste uit jou halen
Wanneer je bij CGI gaat werken, kom je terecht op een uitdagende werkvloer met professionele collega’s en ben je de bouwsteen binnen een hechte community. We stimuleren je in jouw ontwikkeling en bieden je hiervoor alle ruimte. Doorgroeien is vanzelfsprekend.

Are you ready to Be part of our story?

Meer informatie
Meer informatie over de inhoud van de vacature? Neem contact op met Marcel Matas Guiot via (06) 1098 3821 of via [email protected]
Vragen over de sollicitatieprocedure? Neem contact op met recruiter Seren Taylan via (088) 564 0000 of via [email protected]

Bezoek voor meer informatie over CGI: www.cginederland.nl

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Rijbewijs Vereist: Auto (B)
Bedrijfsomschrijving CGI (opgericht in 1976 in het Canadese Quebec) is de op vijf na grootste onafhankelijke zakelijk en IT-dienstverlener van de wereld. Actief in 40 landen, met ruim 68.000 professionals, gespecialiseerd in business consulting, systeemintegratie en IT-outsourcingdiensten. Wereldwijd mogen we de top 100 bedrijven tot onze klanten rekenen en onderhouden we klantrelaties met tal van nationale en lokale overheden. Ongeveer 3.500 Nederlandse CGI-ers zijn actief bij alle grote bedrijven en overheidsinstellingen. Zij spelen een belangrijke rol bij innovaties die een directe impact hebben op het maatschappelijk leven en die bedrijven, overheid en burgers helpen het beste te halen uit de toenemende complexiteit van deze tijd. Onze lijst met opdrachtgevers is lang en indrukwekkend en de referentieprojecten die we samen ‘maken’ spreken tot ieders verbeelding.

Experience the commitment®
We zijn er trots op dat onze oprichters Serge Godin en André Imbeau nog altijd bij CGI betrokken zijn. Het tekent hun commitment aan het bedrijf waar we allemaal voor werken. De kans dat je Serge Godin ‘live’ ontmoet, is ook niet gering: regelmatig is hij in Nederland en buigt hij zich actief over klantcases – altijd bereid tot een goed gesprek en een helder advies.
Niet alleen Serge Godin is zo goed benaderbaar. Het geldt voor alle CGI-members en maakt deel uit van onze cultuur. CGI is een informeel bedrijf, waarin je je collega’s – jong of oud, ervaren of groen als gras, leidinggevend of uitvoerend – gemakkelijk aan kunt spreken. ‘Meepraten’ mag iedereen. Bijvoorbeeld via onze jongerencommunity CGI Next die er niet alleen is voor leuke bijeenkomsten, maar zeker ook om members tot 37 jaar op boardroomniveau mee te laten discussiëren over onze strategie. Collegialiteit vindt iedereen belangrijk. Er is sprake van een onderlinge binding en saamhorigheid; en van ingehouden trots op onze prestaties.
Wie werkt met CGI ervaart de gedrevenheid om resultaat te behalen; resultaat voor de klant, voor CGI en voor de aandeelhouders (wat je door ons Share Purchase Plan zelf ook kunt zijn). CGI-members zijn vaak ‘vakidioten’ die altijd willen weten hoe het beter kan en daar ook actie op ondernemen.
Wie de ambitie heeft, kan dankzij onze ondernemende en open cultuur al vroeg in zijn carrière daadwerkelijk het verschil maken. Verantwoordelijkheid voor een project of team verdien je op basis van prestaties, niet van leeftijd of ervaring. Stel je de inhoud van je vak boven alles, dan krijg je alle kans je steeds verder te verdiepen en te ontwikkelen tot ‘thought leader’ met een voorbeeldfunctie voor vakgenoten binnen en buiten CGI.

lees meer

Contactpersoon CGI Nederland
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare ICT Vacatures in Amstelveen Bekijk alle soortgelijke vacatures
Meer soortgelijke vacatures
  1. ICTerGezocht.nl
  2. ICT Vacatures
  3. Amstelveen