Vacature Solution Architect Logistics - Smart Logistics - Rotterdam

Rotterdam

CGI Nederland
  • CGI Nederland Bedrijfsprofiel
  • HBO of hoger
  • Medior/Senior niveau
  • Vast contract
  • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Position Description

Denk jij vanuit architectuur uitgangspunten mee aan nieuwe oplossingen voor de digitale transformatie in de logistiek met complexe vraagstukken bij diverse klanten binnen onze business unit Smart Logistics?

Wat ga je doen?
Als Solution Architect Logistics bij CGI werk jij complexe vraagstukken uit in één of meerdere architecturen, zowel op conceptueel en/of technisch niveau. Je zorgt voor een goed werkende oplossing door gebruik te maken van jouw specifieke kennis over relevante architectuurstijlen en frameworks, maar ook van pakketten, integratie en ontwikkelmethoden. Jij vormt het inhoudelijk geweten in een team of organisatie en verbindt alle deskundigen omdat jij ze begrijpt. Jij hebt vanzelfsprekend ervaring in een commerciële omgeving en denkt vanuit klantvraag en klantbehoefte richting IT-strategie. Jij stelt een strategische roadmap op en gaat de dialoog aan met stakeholders om een concreet plan te realiseren. Daarnaast ben jij voortdurend met de klant in gesprek over oplossingen en transformatietrajecten.

Wat breng je mee?
Je bent een gepassioneerde en ervaren professional. Een vakspecialist in hart en nieren met een duidelijke mening en visie die buiten de gestelde kaders denkt. ‘The extra mile’ doe je ‘by default’. Je vindt het leuk om anderen te motiveren, maar daagt ze ook uit. Jij weet van aanpakken én weet wat er in de markt allemaal speelt. Ook heb jij:
• Een afgeronde HBO of WO opleiding, richting ICT of Bestuurlijke Informatiekunde;
• Minimaal 5 tot 10 jaar relevante werkervaring in de logistieke markt;
• Een opleiding logistiek management of kennis van logistieke bedrijfstypologieën en bedrijfsprocessen;
• Kennis van en ervaring met architectuurmethoden & technieken zoals TOGAF, Archimate;
• Kennis van applicaties die veel gebruikt worden in de logistieke markt, zoals planningspakketten, berichtenverkeer (EDI), ERP-systemen en WMS-systemen;
• Ervaring met het toepassen van Cloud oplossingen en Cloud platformen zoals Amazon en MS Azure;
• Beheersing van de Nederlandse taal.

Waar kom je terecht?
Als Solution Architect Logistics kom je te werken voor onze sector Transport & Logistics. De wereld van mobiliteit en logistiek staat voor grootscheepse veranderingen. Denk bijvoorbeeld aan on-demand business modellen, vraagsturing, de impact van autonoom vervoer, de verdergaande urbanisatie en uitdagingen rondom home delivery.
Het is niet langer hetzelfde nét wat efficiënter doen; nieuwe concepten worden ontwikkeld waarbij slimme IT de enabler is. De toekomst van mobiliteit en logistiek begint vandaag.
CGI helpt Nederland voorop te gaan in de concurrentiestrijd en in te spelen op de gedigitaliseerde samenleving waarbij iedereen en alles ‘connected’ is. En waar mensen snel en veilig kunnen reizen en transport en logistiek (kosten-)efficiënt en betrouwbaar zijn geregeld. Duurzaam, rekening houdend met onze begrensde infrastructuur en over alle modaliteiten heen: de weg, het water, het spoor en in de lucht. CGI gelooft dat dit alleen mogelijk is wanneer wij vergaand samenwerken met klanten, partners en kennisinstituten (binnen en tussen de verschillende modaliteiten). CGI noemt dit Move Smarter!
Onze sector Transport & Logistics is een leuke en interessante omgeving om te werken door de diversiteit aan opdrachtgevers, de diversiteit aan opdrachten en de diversiteit aan expertise en members!

Wij willen het beste uit jou halen
Wanneer je bij CGI gaat werken, kom je terecht op een uitdagende werkvloer met professionele collega’s en ben je de bouwsteen binnen een hechte community. We stimuleren je in jouw ontwikkeling en bieden je hiervoor alle ruimte. Doorgroeien is vanzelfsprekend.

Are you ready to Be part of something Rewarding?

Meer informatie
Meer informatie over de inhoud van de vacature? Neem contact op met Maarten van der Poel via +31 6 5113 2051 of via [email protected] Of bel of mail naar Willem Faay (Principal Consultant Smart Logistics) via 06 2271 7257 of [email protected]
Vragen over de sollicitatieprocedure? Neem contact op met recruiter Saira Khan via (088) 564 0000 of via [email protected]

Bezoek voor meer informatie over CGI: www.cginederland.nl

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Bedrijfsomschrijving CGI (opgericht in 1976 in het Canadese Quebec) is de op vijf na grootste onafhankelijke zakelijk en IT-dienstverlener van de wereld. Actief in 40 landen, met ruim 68.000 professionals, gespecialiseerd in business consulting, systeemintegratie en IT-outsourcingdiensten. Wereldwijd mogen we de top 100 bedrijven tot onze klanten rekenen en onderhouden we klantrelaties met tal van nationale en lokale overheden. Ongeveer 3.500 Nederlandse CGI-ers zijn actief bij alle grote bedrijven en overheidsinstellingen. Zij spelen een belangrijke rol bij innovaties die een directe impact hebben op het maatschappelijk leven en die bedrijven, overheid en burgers helpen het beste te halen uit de toenemende complexiteit van deze tijd. Onze lijst met opdrachtgevers is lang en indrukwekkend en de referentieprojecten die we samen ‘maken’ spreken tot ieders verbeelding.

Experience the commitment®
We zijn er trots op dat onze oprichters Serge Godin en André Imbeau nog altijd bij CGI betrokken zijn. Het tekent hun commitment aan het bedrijf waar we allemaal voor werken. De kans dat je Serge Godin ‘live’ ontmoet, is ook niet gering: regelmatig is hij in Nederland en buigt hij zich actief over klantcases – altijd bereid tot een goed gesprek en een helder advies.
Niet alleen Serge Godin is zo goed benaderbaar. Het geldt voor alle CGI-members en maakt deel uit van onze cultuur. CGI is een informeel bedrijf, waarin je je collega’s – jong of oud, ervaren of groen als gras, leidinggevend of uitvoerend – gemakkelijk aan kunt spreken. ‘Meepraten’ mag iedereen. Bijvoorbeeld via onze jongerencommunity CGI Next die er niet alleen is voor leuke bijeenkomsten, maar zeker ook om members tot 37 jaar op boardroomniveau mee te laten discussiëren over onze strategie. Collegialiteit vindt iedereen belangrijk. Er is sprake van een onderlinge binding en saamhorigheid; en van ingehouden trots op onze prestaties.
Wie werkt met CGI ervaart de gedrevenheid om resultaat te behalen; resultaat voor de klant, voor CGI en voor de aandeelhouders (wat je door ons Share Purchase Plan zelf ook kunt zijn). CGI-members zijn vaak ‘vakidioten’ die altijd willen weten hoe het beter kan en daar ook actie op ondernemen.
Wie de ambitie heeft, kan dankzij onze ondernemende en open cultuur al vroeg in zijn carrière daadwerkelijk het verschil maken. Verantwoordelijkheid voor een project of team verdien je op basis van prestaties, niet van leeftijd of ervaring. Stel je de inhoud van je vak boven alles, dan krijg je alle kans je steeds verder te verdiepen en te ontwikkelen tot ‘thought leader’ met een voorbeeldfunctie voor vakgenoten binnen en buiten CGI.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare ICT Vacatures in Rotterdam Bekijk alle soortgelijke vacatures
Meer soortgelijke vacatures
  1. ICTerGezocht.nl
  2. ICT Vacatures
  3. Rotterdam