Vacature UX Ontwerper – Utilities - Arnhem

Arnhem

CGI Nederland
  • CGI Nederland Bedrijfsprofiel
  • HBO of hoger
  • Medior niveau
  • Vast contract
  • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Position Description

Bij het ontwikkelen van producten in een technische omgeving wordt relatief weinig aandacht gegeven aan de gebruikerservaring. Ga jij ervoor zorgen dat producten vanuit een UX-ontwerp worden ontwikkeld zodat eindgebruikers hun werkzaamheden gemakkelijker, sneller en efficiënter kunnen uitvoeren?

Wat ga je doen?
Ons team houdt er van om echt te begrijpen wat bij gebruikers leeft. Daarom ga je als UX Ontwerper vaak met je valhelm op en je veiligheidsschoenen aan mee met de field engineers van onze klanten om er precies achter te komen waar hun wensen voor en verbeterpunten van IT-tooling liggen. Je interviewt inhoudsdeskundigen over de complexe processen en vertaalt requirements naar overzichtelijke en actiegerichte Customer Journey Maps. Op basis hiervan itereer je snelle low-fidelity wireframes, functioneel passend binnen het IT-landschap van de klant. Je draait usertests met eindgebruikers in de echte wereld op locatie, samen met deze groep: soms in de bus van de field engineers en soms in een geul vol met modder - jij test op locatie. Je zet de feedback van users om in een high-fidelity design, passend binnen het Design System van de klant. Je verdedigt je ontwerpkeuzes aan stakeholders en adviseert ze over waar verder strategische winst te behalen valt.

Wat breng je mee?
- Je hebt tenminste een Hbo-diploma Interaction Design (of vergelijkbaar) en 3 jaar aantoonbare werkervaring als UX designer.
- Jouw ervaring heb je opgedaan in een technische omgeving, bij voorkeur in de fysieke infra-wereld.
- Het is een pré als je bij/voor een middelgrote of grote organisatie hebt gewerkt.
- Verder bezit je een portfolio met aantoonbare ervaring op het gebied van Design Thinking, User Centered Design, Service Design, UX Research, Usability Testing & Low-/High Fidelity Wireframes.
- Daarnaast heb je ervaring met het ontwerpen van User Interfaces (UI).
- Je kan uit de voeten met standaard tooling als XD, Sketch, Figma, UXPin en/of Axure.
- Bovendien ben je bekend met de technische standaarden binnen webdevelopment (HTML/CSS, Javascript, Android, iOS). Ervaring met Photoshop en Illustrator is een pré, evenals kennis van SAP Fiori en het werken in agile teams.

Als persoon ben je in staat om onduidelijke en complexe materie te doorgronden en inzichtelijk te maken voor anderen. Je bent verbaal sterk en in staat je ontwerpkeuzes uit te leggen en te verdedigen, zonder star over te komen. We willen een zelfstandige, onderzoekende en nieuwsgierige collega vinden die altijd de gebruikersbehoefte centraal stelt en op elk niveau binnen de organisatie van de klant (en intern) de waaromvraag stelt, ook bij weerstand.

Waar kom je terecht?
Je gaat werken voor de Unit Utilities & Water van de sector Vital Civil Infrastructures (VCI). Binnen deze sector hebben we te maken met een diversiteit aan klanten verdeeld over verschillende units. Klanten in onze sector zijn de drinkwater- en energienetwerkbedrijven, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en ProRail. Ieder marktonderdeel heeft daarbij te maken met zijn eigen uitdagingen. Maar wat ze gemeen hebben is dat ze de vitale civiele infrastructuur van Nederland ontwikkelen, optimaliseren en beheren. En om succesvol te kunnen zijn transformeren zij hun bedrijfsvoering op basis van digitalisatie en werken ze nauw samen met diverse partijen in hun eco-systeem. Het is niet langer hetzelfde nét wat efficiënter doen; nieuwe concepten worden ontwikkeld waarbij slimme IT de enabler is.
CGI helpt om deze digitale transformatie te versnellen. Samen met toonaangevende ondernemingen werken we aan strategische oplossingen voor de uitdagingen waarmee deze sector wordt geconfronteerd. Dit doen we met innovatieve strategieën, een breed perspectief en het nodige doorzettingsvermogen. Met duizenden collega’s wereldwijd werken wij in toegewijde teams. Hierdoor kennen we onze business en de bijbehorende uitdagingen en koppelen we dit aan onze IT-expertise.

CGI is in 2020 voor het zesde jaar op rij gecertificeerd als Top Employer Nederland! Wij bieden je een uitdagende functie inclusief uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Wij willen het beste uit jou halen
Wanneer je bij CGI gaat werken, kom je terecht op een uitdagende werkvloer met professionele collega’s en ben je de bouwsteen binnen een hechte community. We stimuleren je in jouw ontwikkeling en bieden je hiervoor alle ruimte. Doorgroeien is vanzelfsprekend.

Voor de volledigheid van de sollicitatie zien we graag een CV en motivatiebrief tegemoet.

Meer informatie
Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Michael van den Berg (Director Consulting Services) via +31 (0)6 2924 4690 of via [email protected]
Wil je meer weten over het sollicitatieproces of werken bij CGI? Neem dan contact op met onze recruiter Saira Khan via (088) 564 0000 of via [email protected]

Voor meer informatie over CGI, bezoek onze website: www.cginederland.nl.

lees meer

Bedrijfsomschrijving CGI (opgericht in 1976 in het Canadese Quebec) is de op vijf na grootste onafhankelijke zakelijk en IT-dienstverlener van de wereld. Actief in 40 landen, met ruim 68.000 professionals, gespecialiseerd in business consulting, systeemintegratie en IT-outsourcingdiensten. Wereldwijd mogen we de top 100 bedrijven tot onze klanten rekenen en onderhouden we klantrelaties met tal van nationale en lokale overheden. Ongeveer 3.500 Nederlandse CGI-ers zijn actief bij alle grote bedrijven en overheidsinstellingen. Zij spelen een belangrijke rol bij innovaties die een directe impact hebben op het maatschappelijk leven en die bedrijven, overheid en burgers helpen het beste te halen uit de toenemende complexiteit van deze tijd. Onze lijst met opdrachtgevers is lang en indrukwekkend en de referentieprojecten die we samen ‘maken’ spreken tot ieders verbeelding.

Experience the commitment®
We zijn er trots op dat onze oprichters Serge Godin en André Imbeau nog altijd bij CGI betrokken zijn. Het tekent hun commitment aan het bedrijf waar we allemaal voor werken. De kans dat je Serge Godin ‘live’ ontmoet, is ook niet gering: regelmatig is hij in Nederland en buigt hij zich actief over klantcases – altijd bereid tot een goed gesprek en een helder advies.
Niet alleen Serge Godin is zo goed benaderbaar. Het geldt voor alle CGI-members en maakt deel uit van onze cultuur. CGI is een informeel bedrijf, waarin je je collega’s – jong of oud, ervaren of groen als gras, leidinggevend of uitvoerend – gemakkelijk aan kunt spreken. ‘Meepraten’ mag iedereen. Bijvoorbeeld via onze jongerencommunity CGI Next die er niet alleen is voor leuke bijeenkomsten, maar zeker ook om members tot 37 jaar op boardroomniveau mee te laten discussiëren over onze strategie. Collegialiteit vindt iedereen belangrijk. Er is sprake van een onderlinge binding en saamhorigheid; en van ingehouden trots op onze prestaties.
Wie werkt met CGI ervaart de gedrevenheid om resultaat te behalen; resultaat voor de klant, voor CGI en voor de aandeelhouders (wat je door ons Share Purchase Plan zelf ook kunt zijn). CGI-members zijn vaak ‘vakidioten’ die altijd willen weten hoe het beter kan en daar ook actie op ondernemen.
Wie de ambitie heeft, kan dankzij onze ondernemende en open cultuur al vroeg in zijn carrière daadwerkelijk het verschil maken. Verantwoordelijkheid voor een project of team verdien je op basis van prestaties, niet van leeftijd of ervaring. Stel je de inhoud van je vak boven alles, dan krijg je alle kans je steeds verder te verdiepen en te ontwikkelen tot ‘thought leader’ met een voorbeeldfunctie voor vakgenoten binnen en buiten CGI.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare ICT Vacatures in Arnhem Bekijk alle soortgelijke vacatures
Meer soortgelijke vacatures
  1. ICTerGezocht.nl
  2. ICT Vacatures
  3. Arnhem