Vacature Business Analist – Utilities - Arnhem

Arnhem

CGI Nederland
  • CGI Nederland Bedrijfsprofiel
  • HBO of hoger
  • Medior niveau
  • Vast contract
  • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Position Description

De energietransitie stelt onze klanten voor grote uitdagingen voor de nabije én de verre toekomst. Ben jij in staat om onze klanten inhoudelijk te begeleiden in de uitdagingen die de energietransitie met zich meebrengt in de vertaling van business benodigdheden naar IT-oplossingen?

Wat ga je doen?
Ons team heeft als doel nog relevanter te worden voor onze klantengroep van netbeheerders. Bij onze klanten speelt ons team een belangrijke rol op het gebied van Asset (Data) Management en het GEO-ICT domein. Asset Management betekent bij onze klanten de fysieke netwerken en netwerkcomponenten en geo-data bepaalt in de basis de locatie van assets en de onderlinge samenhang. Als Business Analist lever je een belangrijke bijdrage door de inhoudelijke vertaling te maken van informatiebehoefte vanuit de business van de klant naar toekomstbestendige oplossingen. Jouw oplossingen stelt de klant in staat continu te kunnen anticiperen op veranderende maatschappelijke omstandigheden ten gevolge van de energietransitie. Je achterhaalt de eisen en wensen van de klant en stelt op een gestructureerde wijze de specificaties op die je kunt uitleggen aan het management team. Op basis van analyses die je maakt met en bij de klant, werk je mee aan het ontwerpproces. Omdat je als Business Analist vaak het draaipunt bent in het ontwerpproces, communiceer je met belanghebbende en adviseer je over de gevolgen van bepaalde keuzes. Je maakt hierbij gebruik van procesmodellen, use cases, user stories, gegevensmodellen en gebruikershandleidingen.

Wie ben jij?
Je bent nieuwsgierig van aard en je hebt passie voor slimme (vitale) infrastructuren die de wereld beter en duurzamer maken. Je gaat uitdagingen niet uit de weg en bedenkt oplossingen waar anderen nog niet aan gedacht hebben. Je bent positief kritisch, communicatief sterk en je durft je uit te spreken, zonder star over te komen. We willen een zelfstandige, proactieve en resultaatgerichte collega vinden die op elk niveau binnen de organisatie van de klant (en intern) z’n mannetje staat.
Verder heb je:
- Een relevant HBO- of WO-diploma (bij voorkeur Informatica, Informatiekunde of Technische Bedrijfskunde);
- Ten minste 3 jaar aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare functie in een complexe ICT-omgeving als Business/Informatie Analist of in soortgelijke rollen, zoals Functioneel Ontwerper of Business Proces Analist;
- Jouw ervaring heb je opgedaan in een technisch georiënteerde businessomgeving, bij voorkeur in de fysieke infra-wereld;
- Tenminste affiniteit met Asset (Data) Management en/of GEO-ICT. Het is een pré als je bij/voor een middelgrote of grote organisatie hebt gewerkt.

Het is voor deze functie nodig dat je op de hoogte bent van lean/agile methodieken, het hebben van ervaring in lean/agile of scrums teams is een pré. Je ondersteunt de Product Owner en Scrum Master van het team waar je deel van uit maakt en bent het inhoudelijk geweten van het team richting ontwikkelaars, planners en opdrachtgevers. Je bent procesdenker en hebt ervaring met het opstellen van use cases en user stories.

Waar kom je terecht?
Je gaat werken voor de Unit Utilities & Water van de sector Vital Civil Infrastructures (VCI). Binnen deze sector hebben we te maken met een diversiteit aan klanten verdeeld over verschillende units. Klanten in onze sector zijn de drinkwater- en energienetwerkbedrijven, het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en ProRail. Ieder marktonderdeel heeft daarbij te maken met zijn eigen uitdagingen. Maar wat ze gemeen hebben is dat ze de vitale civiele infrastructuur van Nederland ontwikkelen, optimaliseren en beheren. En om succesvol te kunnen zijn transformeren zij hun bedrijfsvoering op basis van digitalisatie en werken ze nauw samen met diverse partijen in hun eco-systeem. Het is niet langer hetzelfde nét wat efficiënter doen; nieuwe concepten worden ontwikkeld waarbij slimme IT de enabler is.

CGI helpt om deze digitale transformatie te versnellen. Samen met toonaangevende ondernemingen werken we aan strategische oplossingen voor de uitdagingen waarmee deze sector wordt geconfronteerd. Dit doen we met innovatieve strategieën, een breed perspectief en het nodige doorzettingsvermogen. Met duizenden collega’s wereldwijd werken wij in toegewijde teams. Hierdoor kennen we onze business en de bijbehorende uitdagingen en koppelen we dit aan onze IT-expertise.

CGI is in 2020 voor het zesde jaar op rij gecertificeerd als Top Employer Nederland! Wij bieden je een uitdagende functie inclusief uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Wij willen het beste uit jou halen
Wanneer je bij CGI gaat werken, kom je terecht op een uitdagende werkvloer met professionele collega’s en ben je de bouwsteen binnen een hechte community. We stimuleren je in jouw ontwikkeling en bieden je hiervoor alle ruimte. Doorgroeien is vanzelfsprekend.

Are you ready to Be part of something meaningful?

Voor de volledigheid van de sollicitatie zien we graag een CV en motivatiebrief tegemoet.

Meer informatie
Nieuwsgierig geworden en op zoek naar meer informatie over de inhoud van de vacature? Neem dan contact op met Michael van den Berg (Director Consulting Services) via +31 (0)6 2924 4690 of via [email protected]
Wil je meer weten over het sollicitatieproces of werken bij CGI? Neem dan contact op met onze recruiter Saira Khan via (088) 564 0000 of via [email protected]

Voor meer informatie over CGI, bezoek onze website: www.cginederland.nl.

lees meer

Bedrijfsomschrijving CGI (opgericht in 1976 in het Canadese Quebec) is de op vijf na grootste onafhankelijke zakelijk en IT-dienstverlener van de wereld. Actief in 40 landen, met ruim 68.000 professionals, gespecialiseerd in business consulting, systeemintegratie en IT-outsourcingdiensten. Wereldwijd mogen we de top 100 bedrijven tot onze klanten rekenen en onderhouden we klantrelaties met tal van nationale en lokale overheden. Ongeveer 3.500 Nederlandse CGI-ers zijn actief bij alle grote bedrijven en overheidsinstellingen. Zij spelen een belangrijke rol bij innovaties die een directe impact hebben op het maatschappelijk leven en die bedrijven, overheid en burgers helpen het beste te halen uit de toenemende complexiteit van deze tijd. Onze lijst met opdrachtgevers is lang en indrukwekkend en de referentieprojecten die we samen ‘maken’ spreken tot ieders verbeelding.

Experience the commitment®
We zijn er trots op dat onze oprichters Serge Godin en André Imbeau nog altijd bij CGI betrokken zijn. Het tekent hun commitment aan het bedrijf waar we allemaal voor werken. De kans dat je Serge Godin ‘live’ ontmoet, is ook niet gering: regelmatig is hij in Nederland en buigt hij zich actief over klantcases – altijd bereid tot een goed gesprek en een helder advies.
Niet alleen Serge Godin is zo goed benaderbaar. Het geldt voor alle CGI-members en maakt deel uit van onze cultuur. CGI is een informeel bedrijf, waarin je je collega’s – jong of oud, ervaren of groen als gras, leidinggevend of uitvoerend – gemakkelijk aan kunt spreken. ‘Meepraten’ mag iedereen. Bijvoorbeeld via onze jongerencommunity CGI Next die er niet alleen is voor leuke bijeenkomsten, maar zeker ook om members tot 37 jaar op boardroomniveau mee te laten discussiëren over onze strategie. Collegialiteit vindt iedereen belangrijk. Er is sprake van een onderlinge binding en saamhorigheid; en van ingehouden trots op onze prestaties.
Wie werkt met CGI ervaart de gedrevenheid om resultaat te behalen; resultaat voor de klant, voor CGI en voor de aandeelhouders (wat je door ons Share Purchase Plan zelf ook kunt zijn). CGI-members zijn vaak ‘vakidioten’ die altijd willen weten hoe het beter kan en daar ook actie op ondernemen.
Wie de ambitie heeft, kan dankzij onze ondernemende en open cultuur al vroeg in zijn carrière daadwerkelijk het verschil maken. Verantwoordelijkheid voor een project of team verdien je op basis van prestaties, niet van leeftijd of ervaring. Stel je de inhoud van je vak boven alles, dan krijg je alle kans je steeds verder te verdiepen en te ontwikkelen tot ‘thought leader’ met een voorbeeldfunctie voor vakgenoten binnen en buiten CGI.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare ICT Vacatures in Arnhem Bekijk alle soortgelijke vacatures
Meer soortgelijke vacatures
  1. ICTerGezocht.nl
  2. ICT Vacatures
  3. Arnhem