Vacature Teamleider academisch team High Tech Campus - Den Bosch

Den Bosch

Java Professionals
 • Java Professionals Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Op de slimste km² van Europa werken als teamleider van een academisch team. Waar je als meewerkend voorman inhouse werkt aan een 100% cloud-based softwareproduct dat wereldwijd gebruikt wordt. Waar een relaxte sfeer hangt, je aansturing van het team voor je rekening neemt en technisch meewerkt aan complexe enterprise SaaS oplossingen. Het kan op de high-tech campus in Eindhoven!


Als Teamleider Software Ontwikkeling en Hosting werk je nauw samen met de 2 architecten/ontwerpers en oprichters van het softwareplatform. Je functie is tweeledig; enerzijds ben je als teamleider verantwoordelijk voor het inspireren en motiveren van het R&D team, dat bestaat uit zo’n 15-20 man en de komende tijd gaat groeien. Je houdt je onder andere bezig met het aansturen van deze mensen, maar kijkt ook naar hoe performance management binnen het team beter georganiseerd kan worden. Je communiceert met de afdelingen in Heteren en houdt je bezig met het management en de planning van de R&D-afdeling.

Anderzijds werk je technisch actief mee aan de complexe enterprise SaaS oplossingen. Vanwege de forse groei die ze hier doormaken groeit de technische vraag naar hun oplossingen, in het bijzonder als het gaat om vastgoedbeheer. Je levert input over hiervoor nieuw te ontwikkelen modules, onderzoekt nieuwe technieken en concepten, werkt technische specificaties en artikelen uit. Technisch gezien wordt gebruik gemaakt van Java EE, Bootstrap, Docker, Linux. Het team werkt aan de hand van Continuous Deployment, werkt erg nauwkeurig en is zeer ervaren.

Het team dat je aanstuurt bestaat voornamelijk uit academici. De sfeer is relaxt, open, iedereen werkt vanuit een rustige grote ruimte en het team is zeer ervaren. Ook is er een goede balans tussen werk en privé. Bij interesse en geschiktheid, bestaat ook de mogelijkheid om in de functie te groeien van CTO waarbij je de oprichters opvolgt.

lees meer

Functie-eisen
 • Een afgerond VWO en afgeronde Bachelor, Master of PhD in de richting van Informatica, Artificial Intelligence, Computer Science of andere technische studie;
 • Je hebt een software achtergrond en minimaal 5 jaar ervaring met ontwikkeling van web-based entreprise software in Java;
 • Leidinggevende ervaring binnen software development;
 • Hebt een goed empathisch vermogen, communicatieve vaardigheden en bent graag een belangrijke schakel;
 • Vanwege de ontwikkeling van nieuwe modules voor vastgoed en financiële bedrijfsprocessen, is kennis van financiële workflows mooi meegenomen, maar niet vereist;
 • Weet goed technische afwegingen te maken en beslissingen te onderbouwen;
 • Hecht waarde aan vooroplopen in de markt.

lees meer

Overige info
 • Goed salaris op basis van ervaring, kennis en opleiding;
 • Bijdrage aan pensioenvoorziening, vakantiegeld, bonusregeling;
 • Mogelijkheid om te werken aan een geavanceerd softwareproduct dat wereldwijd wordt gebruikt;
 • 25 vakantiedagen, flexibele werktijden, werken op de high-tech campus in Eindhoven;
 • Werken met intelligente en hoogopgeleide collega’s;
 • Mogelijkheid door te groeien naar CTO bij een groeiend bedrijf;
 • Relaxte, rustige werksfeer en een goede werk/privé balans.

Laat je cv achter via onderstaande sollicitatie button of stuur deze naar [email protected] Voor vragen over de vacature kun je ons uiteraard ook bellen op 020 8203 666 of contact opnemen via de chat.

lees meer

Bedrijfsomschrijving

Gevestigd op de high-tech campus, de slimste vierkante kilometer in Europa, zit een leverancier van complexe enterprise SaaS oplossingen. Sinds 2003 leveren zij web- en cloudbased oplossingen die gericht zijn op het stroomlijnen en optimaliseren van bedrijfsprocessen. Het succesvolle en complexe softwareproduct dat zij hebben ontwikkeld bestaat inmiddels uit 40 modules. Zo zijn er modules als CRM, reserveringen, meldingen, onderhoud, project management en meer.

De modules hebben vervolgens veel functies. Zo kun je bijvoorbeeld bij de module bezoekersregistratie denken aan inzage in bezoekeraankomst, vertrek, kentekenherkenning en aanmelding, direct printen van bezoekersbadges en een altijd up-to-date overzicht van mensen in het pand.

De module energiebeheer draagt bij aan duurzaam energieverbruik waarbij alle soorten meters te registeren zijn. Voorbeelden van meterstanden zijn: het energieverbruik van gas, elektra en water, maar ook van de draaiuren van een machine, de afname van het aantal kopjes koffie uit een koffieautomaat, de kilometerstand van een voertuig, of bijvoorbeeld telefoontikken. Dit alles is uiteraard gemakkelijk in te zien met behulp van rapportagetools en dashboards.
Met hun app voor iOS en Android is het mogelijk om online en offline gegevens bij te werken en inspecties uit te voeren.De app is online en offline beschikbaar.

Vooraanstaande klanten die van de software gebruikmaken zijn Rabobank, Ziggo, het Rode Kruis, Nutricia Research, Menzis, UPC, Friesland Campina en heel veel meer. Inmiddels maken honderden bedrijven wereldwijd gebruik van de software en zijn er dagelijks tienduizenden eindgebruikers. Het aantal klanten en gebruikers groeit gestaag. Het afgelopen jaar is het aantal klanten met 25% gegroeid en ook komend jaar wordt weer flinke groei verwacht.

De complexiteit binnen het softwareproduct is groot, in het bijzonder door de vele modules en functies. Gaaf aan de softwareontwikkeling is dat ze niet alleen zeggen te willen vooruitlopen en inspelen op marktontwikkelingen, maar het ook echt doen. Als een van de eerste brachten zij in 2003 een SaaS platform uit het automatiseren van bedrijfsprocessen. In 2011 een suite van modules voor iPhone, IPad en Android.

Vier jaar geleden zijn ze al begonnen met IoT door koppelen van sensoren in gebouwen aan workflows voor storingsmeldingen en integratie van intelligente displays voor reserveringen. De IoT integratie wordt nu versneld door de opkomst van goedkope wireless sensoren op basis van Zigbee en Z-Wave waarmee je bijvoorbeeld beschikbaarheid per werkplek automatisch kan registreren. Het verbinden van alledaagse objecten en apparaten met de Cloud op een zo’n intelligent mogelijke manier, gebeurt hier al jaren.

lees meer

Contactpersoon Java Professionals
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Teamleider in Den Bosch Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Den Bosch