Vacature Java Software Engineer in telescopen branch - Assen

Assen

Java Professionals
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Ben jij getalenteerd, een teamplayer en werk jij graag binnen een dynamische wetenschappelijke omgeving? Heb je ervaring met database driven applicaties?

Dan zijn wij op zoek naar jou!


Als Software Engineer zul je werken aan de software infrastructuur van de LOFAR telescoop. Deze unieke telescoop bevat diverse antennestations verspreid door heel Europa. De stations zijn verbonden door middel van een hoge snelheidsnetwerk naar een centrale verwerkingsfaciliteit.

Het systeem genereert zes petabytes aan wetenschappelijke dataproducten per jaar. Deze worden beschikbaar gemaakt voor de astronomische community.

Je zal met tien andere collega’s werken binnen de software support group aan het implementeren van user oriented software en systeemsoftware. De nadruk ligt hierbij vooral op het aanleveren van duurzame software, het uitvoeren van tests op diverse niveaus en het verschaffen van de juiste documentatie.

Je werkt zowel samen met wetenschappers als met ingenieurs uit het bedrijf, maar ook met die van Europese universiteiten en instituten. Daarnaast werkt de software support group waarin je zit, samen met de R&D afdeling. Samen focussen zij zich op het verbeteren van de algehele prestatie en betrouwbaarheid van het systeem. Ook werken zij aan het voorbereiden van toekomstige ontwikkelingen.

lees meer

Functie-eisen
 • Een afgeronde HBO opleiding in de richting van Computer Science of iets soortgelijks;
 • Aantoonbare kennis en ervaring met C/C++ en Python;
 • Je hebt ervaring met Linux;
 • Je bent resultaatgericht en hebt een oog voor codekwaliteit;
 • Je bent een echte teamplayer, deelt graag je kennis en ervaring;
 • Je hebt een goed gevoel voor humor!

lees meer

Overige info
 • Een marktconform salaris op basis van kennis en ervaring;
 • Pensioenregeling;
 • Groepskorting;
 • Reiskostenvergoeding;
 • Een tweejarig contract;
 • Een prettige en uitdagende werkomgeving;
 • Ondersteuning bij verhuizen!

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar [email protected]

lees meer

Bedrijfsomschrijving

Dit bedrijf, net buiten Dwingeloo, is hét instituut voor radioastronomie. Dit bedrijf is een grote partner bij een wereldwijde samenwerking om een telescoop te realiseren van een km².

De afdeling Research & Development houdt zich met diverse projecten bezig. Hierbij focussen ze vooral op innovatieve instrumenten die geschikt zijn voor de huidige telescopen. Daarnaast houden zij zich ook bezig met het ontwikkelen van technologieën die in de toekomst geschikt zouden zijn voor observatie-instrumenten.

Op deze afdeling werken uitsluitend zeer getrainde professionals aan het behalen van de technische doelstellingen. Naast de afdeling R&D zijn er nog twee afdelingen en samen specialiseren zij zich in de het ontwikkelen, implementeren en het wetenschappelijk exploiteren van radioastronomische instrumenten.

Ben jij een getalenteerde professionals én zie jij het helemaal zitten om hier aan de slag te gaan? Lees dan snel verder voor meer informatie over de functie!

lees meer

Contactpersoon Java Professionals
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Java Developer in Assen Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Assen