Vacature Java software architect advertising platform - Eindhoven

Eindhoven

Java Professionals
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Vind jij geavanceerde data-driven technologie, grootschalige maatwerkprojecten voor wereldwijde klanten en software architectuur interessant? Neem jij van nature de lead in projecten en wil je helpen een succesvol bedrijf verder te groeien? Dan weten wij waar je moet zijn in hartje Eindhoven!


Als Software Architect ben je werk je aan de fundering en architectuur van het data-driven advertisement platform. Dagelijks verwerkt dit platform biljoenen http-aanvragen, met als gevolg dat vele terrabytes aan data worden gegenereerd. Data science speelt dat ook een grote rol binnen dit bedrijf. Je bent betrokken bij en verantwoordelijk voor de aansturing van software engineers die zich buigen over maatwerkprojecten, verbetering en uitbreiding van functionaliteiten in het platform. Zelf ben ook je nog hands-on betrokken bij development.

Belangrijk voor je functie van Software Architect/Senior Software Engineer is dat je analytisch sterk bent en big data minded. Complexe algoritmes, wiskundige vraagstukken maar ook pragmatische mindsets vind je hier terug. Je gebruikt graag open source tooling en houdt van nieuwe technologie. Momenteel wordt er veel ontwikkelt met Java, Go, PHP, AngularJS, Cassandra, Redis, Hadoop, Nginx, Apache, Varnish en meer. Het belangrijkste is dan ook niet dat je al ervaring hebt met deze technieken, maar vooral makkelijk nieuwe talen leert en eigen maakt. Je werkt iteratief en weet slim van de bestaande basiscomponenten (libraries) gebruik te maken die snel kunnen worden ingezet om doelen te bereiken.

Doordat je betrokken bent bij verschillende data-gestuurde technologie projecten is de afwisseling van je werk groot. Daarbij speelt jouw eigen inbreng en meedenken over ontwikkelingen een belangrijke rol. Meedenken over te gebruiken technologie, innovatieve ideeën en kennisdeling gaat veel tijd zitten en is onderdeel van je functie.

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt een afgeronde HBO/WO-opleiding richting Informatica of Artificial Intelligence;
 • Ervaring met Java, Go, AngularJS, Hadoop of PHP;
 • Interesse in nieuwe talen, tooling en technologieën en weet deze snel eigen te maken;
 • Bent big data minded, hebt een kritische blik en houdt van innovatie;
 • Je bent pragmatisch en software engineering/architectuur is je passie;
 • Denkt graag na over kansen en maakt graag deel uit van deze snelgroeiende start-up!

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 2.000 p/m
Overige info
 • Een jaarcontract met zicht op vastdienstverband;
 • Een salaris van € 2.000,- à € 6.000,- op basis van een 40-urige werkweek;
 • 25 vakantiedagen en internationale groeimogelijkheden;
 • Aantrekkelijke pensioenregeling (bijna gehele premievrij!);
 • Geen gebrek aan stroopwafels, hierom zijn ze zelfs wereldwijd bekend bij klanten;
 • Flexibele werktijden, jonge, gedreven collega’s, interessante kennisdelingsessies;
 • Dagelijkse verse lunch, gezellige pizza-avondje en vrijdagmiddagborrels!

Heb je interesse in bovenstaande vacature? Klik dan op de knop ‘solliciteren’ en reageer direct. Of stuur je CV en een korte motivatie naar [email protected]

lees meer

Bedrijfsomschrijving

Binnen de online advertentiemarkt beschikken adverteerders, bureaus en uitgevers over enorme data. Ze hebben veelal echter niet de juiste tooling in huis om dit te vertalen naar geautomatiseerde acties en inzichten. Deze volwassen start-up heeft de technologie ontwikkelt waardoor miljarden datapunten worden geanalyseerd. Het platform stelt hen in staat om de grote hoeveelheden data te verwerken én realtime de juiste beslissingen te nemen.

Klanten die gebruikmaken van deze technologie zijn trading desks, advertentienetwerken en mediabureaus uit de hele wereld. Inmiddels leveren zij al op 4 continenten software. Bovenop dit platform wordt specifiek ontwikkelde maatwerktechnologie aangeleverd. Eind 2012, het jaar van oprichting, werden zij als finalist gekozen van de Big Data Summit in San Francisco. Het hoofdkantoor is gevestigd in Eindhoven en daarnaast is er ook een kantoor in London. In Eindhoven bevind zich zo’n 25 medewerkers en de gemiddelde leeftijd ligt rond de 27 jaar. In het IT-team bevinden zich nu zo’n 15 engineers. Er hangt een innovatieve sfeer en kenmerkend is de hands-on mentaliteit, nieuwsgierigheid naar innovatie en betrokkenheid bij nieuwe ontwikkelingen.

Regelmatig worden er kennissessies, pizza-avondjes en weekendjes weg georganiseerd. De mogelijkheid om cursussen en trainingen in het buitenland te volgen wordt ook geboden. Aan Brabantse gezelligheid ontbreekt het ook niet. Het bedrijf groeit in alle opzichten, qua grootte, data en complexiteit van de vraagstukken. Momenteel zijn er zo’n 30 kleine en grote internationale (maatwerk)projecten waaraan gewerkt wordt. Komend jaar wordt het software team uitgebreid met 10 personen. Ook komt er ruimte vrij voor de werkzaamheden die software architectuur betreffen. Om deze reden is de vraag naar een software architect ontstaan.

lees meer

Contactpersoon Java Professionals
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Java Developer in Eindhoven
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Eindhoven