Vacature Senior Scrum Master/ Agile Coach - Zeist

Zeist

PGGM
 • PGGM
 • HBO of hoger
 • Senior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving PGGM heeft voor haar locatie in Zeist (Utrecht) een vacature voor een

Senior Scrum Master/ Agile Coach
36 uur – Zeist

Is het coachen van mensen op proces en gedrag helemaal jouw ding en zie jij uitdaging in het bedenken van innovatieve oplossingen om onze klanten nog beter van dienst te zijn?

Jouw baan senior scrum master / Agile coach
Als senior Scrum Master/ Agile Coach word je op basis van opdrachten ingezet bij meerdere teams. Jouw uitdaging ligt in het vergroten van de volwassenheid van de teams en je ondersteunt bij het oplossen van (keten)impediments. je gaat aan de slag met het coachen van de teams en de bijbehorende keten. Jullie werken samen aan het verhogen van de Agile mindset en hebt als doel de teams te laten groeien naar zelforganiserende teams in onze organisatie. Waar ga jij als scrum master binnen PGGM mee aan de slag?
 • je faciliteert de Scrum teams in de dagelijkse werkzaamheden;
 • je coacht de individuele teamleden op proces en op gedrag en coacht het team als geheel in hun Agile volwassenheid en zelforganisatie;
 • je coacht je mede- Scrum Masters om zich verder te ontwikkelen;
 • je adviseert het management team van de afdeling bij de dagelijkse uitdagingen die bij Agile werken komen kijken;
 • je denkt keten overstijgend en komt met ideeën en plannen om transitie in gang te zetten of te optimaliseren;
 • je bent ambassadeur van het Agile werken en draagt dit uit.
Verder krijg je bij ons de ruimte om op zoek te gaan naar innovatieve oplossingen om onze klanten nog beter van dienst te zijn. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies en feedback en legt waar nodig de vinger op de zere plek. Met jouw enthousiaste en proactieve persoonlijkheid ga jij nieuwe uitdagingen graag aan en je zorgt er voor dat je collega's in verschillende disciplines op verschillende niveaus binnen de organisatie bij elkaar brengt. 

Wil je weten hoe het is om als scrum master bij PGGM te werken? Lees hier het verhaal van Leon Rima - Scrum Master Business Intelligence.

Jouw afdeling binnen PGGM
PGGM is als pensioenuitvoerder werkzaam voor verschillende pensioenfondsen. Om de PGGM strategie 2023 te bereiken, zorgen wij voor flexibele business- en IT-processen. 

De afdeling IT, onder de business unit Pensioenbeheer, bestaat uit 150+ collega's verdeeld over 20 teams. Dit zijn o.a .Net backend teams, front-end teams en BI teams die samen een 40 tal applicaties bouwen en onderhouden. De transitie naar zelforganiserende DEV/OPS teams is in volle gang en hier kun jij een rol in spelen. 

Naast je eigen teams zoek je samen met de andere Scrum Masters continu naar mogelijkheden om de PB IT afdeling te ondersteunen in de organisatievormen en technieken die passen bij de invulling van Scrum, Kanban, Continuous Delivery, Lean, DevOps en BizDevOps. Daarnaast heb je een adviserende rol richting de overige afdelingen binnen Pensioenbeheer over de te kiezen aanpak en implementaties. 

Het team bestaat uit 5 a 6 Scrum Masters. We zijn dus een relatief klein team en werken via opdrachten vanuit de teams en hun managers. Dit dwingt ons om te prioriteren en te focussen, waardoor we maximale waarde leveren voor de afdeling en het bedrijf. 

lees meer

Functie-eisen
 • een afgeronde hbo opleiding;
 • ruime ervaring (meer dan 5 jaar) als scrum master in IT;
 • minimaal 4 jaar ervaring in het coachen van teams;
 • ervaring in het oplossen van (complexe) keten overstijgende impediments;
 • je hebt oog voor het grotere geheel en kunt daardoor ketenoverstijgend denken;
 • je bent in staat "purpose" te creëren en neer te zetten, waarbij je je ideeën en aanpak in een plan (van aanpak) giet;
 • minimaal PSM I of CSM gecertificeerd, PSPO I of CSPO is een pré;
 • een prima beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Dutch speaking candidates only

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Overige info Arbeidsvoorwaarden
Volop kansen om jezelf te ontwikkelen in een groene werkomgeving in het midden van het land (Zeist, Utrecht), waar het gaat om meer dan geld alleen. Bij PGGM vergroot je je vakmanschap door samen te werken en kennis te delen. Je krijgt de vrijheid en verantwoordelijkheid om werk en privé zo goed mogelijk te combineren op de manier die in jouw leven past. Een open en eerlijke bedrijfscultuur hoort daarbij. Kies je voor PGGM, dan kies je voor de maatschappij én voor jezelf. 

Jij mag rekenen op:
 • een functie met gegarandeerde maatschappelijke impact.
 • een bruto maandsalaris tussen € 3.500 en € 5.000 o.b.v. 36 uur, afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • een 36-urige werkweek, waarbij jij je uren flexibel kunt indelen en de mogelijkheid hebt om vanuit huis te werken.
 • een goede pensioenregeling als deelnemer van pensioenfonds PFZW. (PGGM 71,5% betaald door PGGM, 28,5% door werknemer);
 • een eindejaarsuitkering van 7,5%;
 • ruim 26 vakantiedagen o.b.v. 36 uur;
 • een ruim opleidingsbudget voor interne en externe trainingen of opleidingen;
 • een collectieve ziektekostenverzekering bij CZ. Je krijgt korting op de basisverzekering en aanvullen pakketten van CZ.
Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden en andere regelingen vind je terug in onze Arbeidsvoorwaarden en CAO.

Sollicitatieprocedure
Senior Scrum Master IT: jouw nieuwe baan bij PGGM? Wil jij als scrum master de verantwoordelijkheid dragen voor een goed pensioen van 4,4 miljoen pensioendeelnemers? Solliciteer dan via onze website op deze vacature en kies voor een baan met impact. 

Heb je vragen of wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met recruiter Wendy Ship, via 06 – 20 31 18 52 of [email protected] (niet voor sollicitaties!) 

Solliciteren op de functie van Senior Scrum Master/ Agile Coach
Voor deze functie zijn wij op zoek naar een collega die ons team als vaste waarde komt versterken. Het is daarom geen optie deze rol freelance in te vullen. Wij ontvangen je sollicitatie graag via sollicitatiepagina, door te klikken op de solliciteerbutton. Informatie over de sollicitatieprocedure vind je terug op onze website.

PGGM en Corona
Door de Corona situatie, werken de meeste PGGM'ers momenteel vanuit huis. Als we met je kennis willen maken, betekent dit dat de interviews grotendeels via videocalls plaatsvinden. Een afrondend gesprek doen we op kantoor. Nemen we je aan? Dan zal het grootste deel van jouw inwerktraject op afstand gebeuren. Hierbij maken we gebruik van Microsoft Teams. Het is beperkt mogelijk om collega's op kantoor te ontmoeten. 

Aan intermediairs
We weten dat er veel partijen zijn die graag met ons mee willen zoeken of hun diensten willen aanbieden voor deze vacature, maar bij PGGM werven we nieuwe collega's zelf. Acquisitie naar een werving & selectie-opdracht of onaangekondigde aanbiedingen van CV's stellen we dan ook niet op prijs en nemen wij niet in behandeling. Mochten we er niet uitkomen, dan bellen we jou.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Agile Coach in Zeist Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Zeist