Vacature Senior Functioneel Applicatiebeheerder voor IAM en Sociaal Domein - Veenendaal

Veenendaal

Gemeente Veenendaal
 • Gemeente Veenendaal
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Binnen de gemeente Veenendaal zijn we voor het team Informatievoorziening, cluster Applicatiebeheer, op zoek naar een:

Senior Functioneel Applicatiebeheerder voor IAM en Sociaal Domein (408-DVL)
36 uur

Beschrijving
In een snel ontwikkelende omgeving van het lokaal bestuur waarbij de gemeente steeds meer taken krijgt toegewezen, is het belangrijk dat de informatievoorziening optimale ondersteuning biedt bij de veranderende werkprocessen. Dienstverlening op een veilige en efficiënte wijze staan daarbij voorop. Dit vraagt om goede aansluiting tussen de interne en externe ontwikkelingen bij de verschillende domeinen binnen de gemeente en de ICT-dienstverlening. Binnen de gemeente Veenendaal onderkennen we drie belangrijke domeinen: Bedrijfsvoering, Sociaal domein en Fysiek domein.

De werkprocessen worden  ondersteund door een veelheid aan applicaties.

Binnen de gemeente Veenendaal is voor de ondersteuning van de primaire processen grotendeels gekozen voor de applicatiesuite van Centric. Op dit moment wordt een nieuwe applicatie voor Identity and Access Management, SmartAIM, binnen de gemeente geïmplementeerd. De beveiligde toegang tot de bedrijfskritische applicaties wordt hiermee beter ingeregeld. Doordat het gebruik van en toegang tot applicaties sterk aan wijziging onderhevig is, is goed functioneel applicatiebeheer voor Identity- and Accessmanagement een randvoorwaarde.

We zijn op zoek naar een senior functioneel applicatiebeheerder voor SmartAIM. Omdat dit geen fulltime functie is, zien we dit graag gecombineerd met het functioneel applicatiebeheer van een of meerdere applicaties binnen het Sociaal domein.

Jouw werk
Van jou als senior functioneel applicatiebeheerder wordt verwacht dat je goede kennis hebt van het werkdomein en de betreffende werkprocessen en dat je samen met de vakteams binnen de gemeente de strategie voor de applicatie ontwikkelt. Je adviseert daarbij proactief de teamcoördinator - vaak applicatie-eigenaar - bij de inrichting en het life cycle management van de applicatie en je draagt zorg voor een optimale afstemming tussen werkprocessen en functionaliteit.

Daarnaast ben je de centrale spil en aanspreekpunt voor gebruikers, leveranciers en systeembeheer. Je coördineert activiteiten voor het afhandelen van verstoringen, het uitvoeren van grote wijzigingen of projecten en het testen en implementeren van nieuwe versies. Opstellen en onderhouden van gebruikershandleidingen en verzorgen van voorlichting en opleiding behoren tevens tot het takenpakket.

Bij het beheer van de applicatie worden niet-geautomatiseerde informatievoorziening en tabellen opgesteld en onderhouden. Het verzamelen, schonen en integreren van de data behoren tot de activiteiten. Belangrijk is een doelgerichte communicatie naar alle betrokkenen over nieuwe ontwikkelingen, wijzigingen en knelpunten.

Specifiek voor functioneel applicatiebeheer SmartAIM
De applicatie SmartAIM zorgt voor de toegang tot het netwerk, netwerkschijven en bedrijfskritische applicaties. Het toekennen van autorisaties is dynamisch en aan veel veranderingen onderhevig. Periodiek wordt gecontroleerd of de rechten die zijn toegekend aansluiten bij de werkelijke situatie.

Je zorgt bovendien voor de juiste doorontwikkeling van het toegangsbeheer, zodat wij het ‘in control statement van de Gemeente Veenendaal’ waar kunnen maken. In de praktijk bestaan de werkzaamheden uit:
 
 • Beheren van het rollenmodel en de Functie Autorisatie Matrix (RBAC);
 • Functionele inrichting en onderhoud van de applicatie SmartAIM
 • Beheren van de koppeling met Active Directory;
 • Beheren van de koppeling met HR systeem;
 • Adviseren van medewerkers van de gemeente over het gebruik van SmartAIM;
 • Door ontwikkelen en verbeteren van het IAM-proces;
 • Activeren en bewaken van autorisaties tot SmartAIM, met behulp van een autorisatie-administratie;
 • Controleren en evalueren van het gebruik van de toegekende autorisaties;

lees meer

Functie-eisen
 • Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau op het gebied van bijvoorbeeld ICT of Informatica;
 • Je hebt kennis en ervaring met methodieken als BiSL, ITIL en Prince2;
 • Aantoonbare kennis van en affiniteit met operationeel proces-denken en de gemeentelijke processen binnen het sociaal domein;
 • Kennis en ervaring met het IAM-proces en IAM-applicaties, bij voorkeur SmartAIM of is bereid zich deze kennis snel eigen te maken;
 • Kennis en ervaring met gemeentelijke applicaties binnen het sociaal domein en bijbehorende applicaties: Centric-applicaties (bijv. GISVG, Centric Belastingen), WMO-Ned;
 • Je hebt goede analytische vaardigheden, werkt nauwkeurig en gestructureerd en opereert graag binnen een team;
 • Je hebt een proactieve houding en kunt onderbouwde adviezen geven, je bent een goede gesprekspartner van de applicatie-eigenaar;
 • Je hebt doorzettingsvermogen, inzicht en je bent communicatief sterk. Je werkt met plezier aan innovatieve oplossingen;
 • Je bent een goede match met onze kernwaarden samenwerken, toegevoegde waarde, energie/werkplezier en resultaatgericht.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Overige info Wij bieden een interessante werkplek in een organisatie die volop in beweging is. Het gaat om een functie van 36 uur per week. Je krijgt een tijdelijk dienstverband voor de periode van 1 jaar met bij goed en volledig functioneren omzetting naar een vast dienstverband. Daarbij hoort een salaris - afhankelijk van opleiding, leeftijd en ervaring - van maximaal € 4.048,- bruto per maand (functieschaal 9) op basis van een 36-urige werkweek.

Daarnaast bieden wij:
 • Een individueel Keuze Budget (IKB) - bundeling van het vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof - van circa 17,05% van je bruto salaris. Dit budget kun je uit laten betalen of kun je inzetten voor jouw persoonlijke wensen en doelen.
 • Pensioenopbouw bij het ABP
 • Reiskostenvergoeding
 • De keuze om deel te nemen aan een collectieve ziektekostenverzekering.
 • Een organisatie met veel ruimte voor ontwikkeling en de beschikbaarheid over een bibliotheek met ruim 150 trainingen
 • Een informele sfeer
 • Ruimte om plaats- en tijd onafhankelijk te werken, thuiswerken en kantoortijden tussen 07.00 uur en 22.00 uur
Solliciteren
Ben je dienstverlenend ingesteld, krijg je energie van het contact met mensen én herken jij jezelf in het geschetste profiel? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. Stuur ons voor dinsdag 6 oktober jouw motivatie en CV. Dit kan alleen online via www.veenendaal.nl/vacatures of reageer direct via de sollicitatiebutton.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Arthur Scipio, teamcoördinator Informatievoorziening a.i. via [email protected]

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Judith van Veen, team P&O. Bereikbaar via (0318) 538 538 of per e-mail: [email protected]

Kijk op www. veenendaal.nl voor meer informatie over onze gemeente.

Overige informatie:
 • Wij nemen alleen sollicitaties in behandeling die binnen zijn gekomen via ons online sollicitatieformulier
 • De selectiegesprekken zijn gepland op woensdag 14 oktober. Vanwege de maatregelen rondom het Coronavirus werken de medewerkers van de gemeente Veenendaal momenteel zoveel mogelijk thuis. Door deze maatregelen worden de sollicitatiegesprekken waarschijnlijk online gevoerd. Als wij nader kennis met jou willen maken, dan laten wij jou dit zo snel mogelijk telefonisch weten op welke manier we dit wanneer willen doen.
 • Voor (nieuwe) medewerkers is een verklaring omtrent het gedrag (VOG) vereist.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs
 

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Functioneel Applicatiebeheerder in Veenendaal Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Veenendaal