Vacature Information security officer - Utrecht

Utrecht

Nederlandse Zorgautoriteit
 • Nederlandse Zorgautoriteit
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 38 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Information security officer bij de Nederlandse Zorgautoriteit

Met jouw kennis van informatiebeveiliging, overtuigingskracht en doorzettingsvermogen weet je feilloos oplossingen te vinden voor security vraagstukken in onze dynamische en complexe ICT-omgeving.

Security verbeteren
In nauwe afstemming met de informatiebeveiligingsfunctionaris en de CIO update je regelmatig het securitybeleid. Dankzij jou zijn de security-aspecten binnen de vele projecten van de NZa geborgd. Je toetst alle gewenste nieuwe IT-voorzieningen aan de hand van het beveiligingsbeleid en ook in het beheer help je passende en bruikbare oplossingen te vinden. Je voert risicoanalyses uit en bent verantwoordelijk voor het opvolgen van risico’s.

Daarnaast stuur je de IT-leveranciers aan om verbeteringen door te voeren in de security-aspecten van de diensten die zij ons leveren. Je checkt effectiviteit van beleid aan de hand van steekproeven of audits. Als security officer handel je security incidenten af en heb je stand-by diensten in een vastgesteld rooster. Soms werk je daardoor ook buiten kantoortijden. Om binnen de organisatie voor nog meer bewustwording op het gebied van informatiebeveiliging te zorgen geef je trainingen aan collega’s.

Het belang van de burger als hoogste prioriteit
Daar staan wij als Nederlandse Zorgautoriteit voor. We vinden het belangrijk dat alle inwoners van Nederland erop kunnen vertrouwen dat er goede en betaalbare zorg beschikbaar is mochten zij dit nodig hebben. Vanuit dat perspectief maken wij regels en houden we toezicht op de zorg. We geven er niet voor niks jaarlijks 90 miljard euro aan uit. Werken bij de NZa betekent afwisselend en soms spannend werk waarbij je elke dag bezig bent met het waarborgen van kwalitatief goede en betaalbare zorg. En dat samen met aanbieders, verzekeraars, patiënten en cliënten en de politiek.

Unit IV Organisatie en Vernieuwing
Onze ICT-omgeving bestaat uit complexe en unieke databases, generieke applicaties en maatwerkapplicaties. Daarmee kunnen onze collega’s uit de verschillende directies beleid maken, onderzoek doen, marktscans uitvoeren en toezicht houden op de zorgmarkt. Kwaliteit staat in het werk van de NZa bovenaan. Goede en betrouwbare data en optimaal functionerende systemen zijn daarvoor een essentiële basisvoorwaarde. Binnen de directie Informatie en Bedrijfsvoering heeft de unit IV Organisatie en Vernieuwing de regie op de totale informatievoorziening binnen onze organisatie. We inventariseren hoe we de informatievoorziening nog beter kunnen laten aansluiten bij de bedrijfsprocessen, regisseren noodzakelijke functionele en technische aanpassingen aan systemen, beheren de contracten voor de totale informatie- en datavoorziening en sturen de ICT-leveranciers aan. De directie maakt op dit moment een ontwikkeling naar meer businessgericht werken door. Dat geldt dus ook voor dit domein.

lees meer

Functie-eisen ICT boeit jou en je leeft voor informatiebeveiliging. In je werk toon je niet alleen kennis, maar ook overtuigingskracht en doorzettingsvermogen. Je weet bedrijfsprocessen te relateren aan security vraagstukken en oplossingen te vinden. Verder heb je:
 • Een opleiding op het gebied van informatica en/of bedrijfskunde op minimaal hbo-niveau.
 • Het certificaat CISSP behaald.
 • Minimaal drie jaar hands on ervaring met informatiebeveiligingsvraagstukken, liefst in een vergelijkbare organisatie.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Overige info Die hebben wij zeker. Daarom bieden we je naast een functie die inhoudelijk uitdagend is
 • een salaris van maximaal € 5.003 (schaal 11) met de mogelijkheid om door te groeien.
 • een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling.
 • flexibele werktijden.
 • een mooie balans tussen thuiswerken en op kantoor (50/50). Op dit moment werken we echter nog volledig thuis.
 • een reiskostenvergoeding.
 • een pensioenregeling bij het ABP.
 • een eindejaarsuitkering.
 • 166 vakantie-uren per jaar en de mogelijkheid om extra vakantiedagen op te bouwen.
 • betaald ouderschapsverlof.
 • opleidingen, trainingen en de mogelijkheid om door te groeien.
 • een smartphone en een laptop.
Solliciteren
Doe je via onderstaande sollicitatiebutton, waarna je je motivatiebrief en cv kunt uploaden. Na 2 gesprekken, een online assessment en het controleren van je referenties doen we je een voorstel. Voordat je in dienst treedt vragen we nog wel om een ‘Verklaring Omtrent Gedrag’.

Wil je eerst meer informatie over de functie? Marieke van Zomeren, unitmanager IV Organisatie en Vernieuwing, kan je er alles over vertellen via 06 – 15 40 18 92.

De NZa wil divers zijn, net als de samenleving. Naast je motivatie en talenten, breng je dus ook je geslacht, genderidentiteit, afkomst, leeftijd, geaardheid of arbeidsbeperking mee. Solliciteer en werk mee aan goede en betaalbare zorg voor alle inwoners van Nederland!

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Information Security Officer in Utrecht Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Utrecht