Vacature IT Manager - Eindhoven

Eindhoven

MAG45
 • MAG45
 • HBO of hoger
 • Senior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving
Wij zoeken een nieuwe collega!

IT Manager
Het gaat om een functie van 40 uur

Organisatie
MAG45 is een van de toonaangevende industriële integrators in Europa. Als industriële integrator beheren wij in opdracht van onze klanten de supply chain, inclusief inkoop, voor MRO (Maintenance, Repair & Operation) en BOM (Bill of Material) producten. Inmiddels hebben wij als een van de pioniers op het gebied van geïntegreerde levering een succesvol en internationaal track record opgebouwd bij bekende multinationals in de medische, hightech-, farmaceutische-, FMCG- en elektronica-industrie. Onze historie gaat terug naar 1948. Inmiddels zijn we met meer dan 200 medewerkers actief in 11 landen wereldwijd. Sinds 2016 zijn we een volwaardige dochter van de Deense beursgenoteerde Solar Group. Wij zijn op zoek naar een IT Manager.

Functie
Als IT Manager ben je verantwoordelijk voor de ICT/IM operatie, de projecten en de IM strategie van MAG45. ICT/IM is een intrinsiek onderdeel van de bedrijfsvoering. In deze functie fungeer je in een dynamische omgeving waar business management de interne klant is die tegelijkertijd regelmatig strak moet worden begeleid en geadviseerd op ICT/IM gebied.

Dat doe je met een klein ICT/IM-team, en in wisselende projectteams met zowel externe als interne stakeholders en projectleden. De IT Manager rapporteert aan de CFO.

In hoofdlijnen ziet de functie er zo uit:
 • Het zorgdragen voor een operationele ondersteuning van de informatievoorzieningen, zodat de primaire en ondersteunende processen vlekkeloos onze operatie kunnen uitvoeren.
 • Het ontwikkelen, implementeren en uitvoeren van het ICT/IM beleid, strategie & long term plan in lijn met de strategische bedrijfsdoelstellingen.
 • Zorg dragen voor een optimale samenwerking binnen de organisatie tussen de ICT/IM-afdeling en de business. Je begrijpt wat de business behoefte is, daarop kan inspelen, verwachtingen managen en projecten kan uitvoeren. Omwille van ICT/IM lifecycle-management kijk je meerdere jaren vooruit waardoor je ook bijdraagt aan het continuïteit- en verbeteringsprocessen.
 • Leiding geven en coachen van de ICT/IM team (5 FTE). Je stelt prioriteiten, maakt keuzes, en bewaakt de kwaliteit van het werk van je team;
 • Contract- en leveranciers management: Het bewaken en verbeteren van de prestatie/prijsverhouding van de lopende leverancierscontracten. Het zorgvuldig selecteren van nieuwe leveranciers en ondersteunen bij make or buy besluiten. Je adviseert het management team hierin. Onderhouden van contacten en externe ICT/IM leveranciers & adviseurs.
 • Je bewaakt het ICT/IM budget en bereidt de budgetaanpassingen voor het komende jaar voor.
 • Je prioriteert en leidt ICT/IM-projecten, die aansluiten bij onze strategie, zodat de bijdragen aan een efficiëntere en effectievere bedrijfsvoering rekening houdend van het totale ICT/IM landschap en de verwachtingen van de business. Je zorgt voor een zorgvuldige communicatie met de betreffende intern en externe stakeholders.
 • Je zorgt ervoor dat de ICT/IM- projecten worden opgeleverd binnen doelstelling, budget, tijdsplanning en tijdens de implementatie van de projecten het ICT/IM-landschap goed blijft functioneren.

lees meer

Functie-eisen De ideale kandidaat heeft sterke analytisch vermogen, pragmatisch en is bij voorkeur iemand die of uit een handelsomgeving komt, of iemand die ICT/IM eindverantwoordelijk is geweest binnen een bedrijf met een complex ICT/IM landschap. Het gaat om een functie van 40 uur. Indien je uit de regio komt, is dat een voordeel.
 • Je hebt een relevante HBO- of WO-opleiding (zoals Bedrijfskunde, Technische Bedrijfskunde of Informatica).
 • Je bent reeds een 10-tal jaar aan de slag als ICT/IM-manager en koppelt dit aan de nodige ervaring binnen een productie omgeving.
 • Je snapt de balans tussen operationele verantwoordelijkheden en de ambitie om projecten in deze beheeromgeving te laten landen.
 • Je hebt een stevige achtergrond in softwareontwikkeling en aantoonbare ervaring met het implementeren van ERP projecten.
 • Je hebt brede projectmanagement vaardigheden, je kent de methodieken op het gebied van projectmanagement en kunt deze ook toepassen.
 • Je hebt ruime ervaring in het managen van een ICT/IM afdeling. Bekend met het hele ICT/IM en informatiemanagement spectrum.
 • Je hebt ervaring in het opzetten van een ICT/IM strategie. Je vormt een eigen visie, denkt strategisch met behoud van focus op essentiële details.
 • Bewezen succesvol in het een complexe matrix organisatie, je creëert draagvlak en brengt verbinding in een complexe organisatie.
 • Je hebt uit beheersing van het Nederlands en Engels in zowel woord als geschrift;

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands, Engels
Salarisinformatie Salaris in overleg
Overige info Je komt terecht in een financieel gezonde organisatie met een onderscheidende propositie. Een internationaal speelveld met leveranciers en collega’s over de hele wereld. Je kan bij ons een bijdrage komen leveren aan de verdere professionalisering van de organisatie. Je kan het verschil komen maken. De sfeer op de afdeling is zonder meer goed te noemen. Men is open en informeel waarbij er ruimte is voor humor. Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een 13e maand, met 28 vakantiedagen en 8 ATV dagen, maken het plaatje compleet. We bieden je in eerste instantie een jaarcontract wat bij wederzijds goedvinden wordt omgezet in een contract voor onbepaalde tijd.

Solliciteren op de functie van IT Manager
Heb je interesse in deze functie? Dan nodigen wij jou van harte uit om te reageren. Laat je CV en motivatie achter via onze sollicitatiepagina, door te klikken op de solliciteerbutton.

Heb je eerst nog vragen over deze functie of de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met onze Corporate Recruiter Deniz Akman via 06 –51043928.

Een assessment zal onderdeel uitmaken van de procedure. Wij zullen als onderdeel van de procedure enige referenties kunnen verifiëren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Contactpersoon Dhr. Deniz Akman
06 –51043928
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare ICT Vacatures Eindhoven Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Eindhoven