Vacature Configuratiemanager Industriële Automatisering - Infra - Amsterdam

Amsterdam

Gemeente Amsterdam
 • Gemeente Amsterdam
 • Universitair of hoger
 • Senior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Het optimale configuratiemanagement van het integrale Rail OV-systeem dat bestaat uit 118 kilometer metrospoor, 227 metrowissels, 52 metrostations, 213 kilometer tramspoor, 650 tramwissels en 471 tramhaltes, plus alle ICT-gestuurde systemen zoals het besturingssysteem, het beveiligingssysteem, energievoorziening en de stationssystemen. Dat is de uitdagende taak die jij op je neemt. Dat je dit doet in de grootste gemeente van Nederland, binnen een organisatie in ontwikkeling en met volop ruimte voor je eigen inbreng, maakt dat voor jou als configuratiemanager infra elke werkdag kansen biedt.

Gemeente Amsterdam heeft een vacature voor een

Configuratiemanager Industriële Automatisering - infra

Dit ga je doen
De basis van ons configuratiemanagement rondom metro en tram is goed, maar er is altijd ruimte voor verbetering. Ruimte die jij pakt. Je beheert de volledige configuratie van ons metro- en tramnetwerk en de bijbehorende assetinformatie, en bent continu scherp op verbetermogelijkheden. Dit doe je op basis van je brede kennis en ervaring, en aan de hand van normen en richtlijnen zoals de NEN-ISO/IEC 15288 en de NEN-ISO 10007. Je ziet erop toe dat alle kerngegevens kloppen en worden opgenomen in de Configuration Management Database (CMDB). Van bouwtekeningen en ontwerpnota’s tot de actuele assetgegevens. Dankzij jou kan iedereen de juiste gegevens terugvinden en is het beheer en de inrichting van de CMDB op orde. Hierbij kijk je verder dan vandaag en streef je naar optimaal en toekomstgericht configuratiemanagement.

Ons metro- en tramnetwerk is een levend netwerk. En dus is er regelmatig sprake van onderhoud, vervanging, verbetering en uitbreiding. Als configuratiemanager speel je een grote rol binnen het adequaat doorvoeren van uiteenlopende ontwikkelings- en wijzigingstrajecten. Je stuurt een team van vier coördinatoren aan. Onder jouw leiding zorgen zij voor een soepel traject; van wijzigingsaanvraag en ontwerp tot voorbereiding en uitvoering. Vervolgens zie je erop toe dat de juiste documenten en assetdata worden opgenomen in onze assetmanagementapplicaties zoals Decos JOIN (DMS) en ServiceNow (CMDB). Zo zorg je voor een continu en actueel overzicht van de veranderingen binnen ons metro- en tramsysteem.

Je komt niet in een gespreid bedje. Onze organisatie is in beweging en ons configuratiemanagement dus ook. Als geen ander zie jij de kansen en mogelijkheden die dit biedt. Dankzij je sterke communicatieve skills overwin je eventuele weerstand tegen de veranderingen. Zo breng en houd je onze ontwikkeling op gang. Als extra taak verdiep je je in datawinning vanuit ons metro- en tramnetwerk. Zo kunnen meettrams in kaart brengen waar onderhoud al dan niet nodig is, of eerder moet worden uitgevoerd. Je maakt inzichtelijk welke informatie beschikbaar is, aan welke informatie de organisatie behoefte heeft, en waar de informatie het beste ontsloten kan worden. Met deze datavoorziening maak je de levenscyclus van ons metro- en tramsysteem zichtbaar; een belangrijk onderdeel van optimaal assetmanagement.

lees meer

Functie-eisen Initiatief nemen; dat doe jij graag en vaak. Je houdt continu je blik op het gewenste eindresultaat, maar bent ook in staat je plan aan te passen als je politiek-bestuurlijke werkomgeving daar om vraagt. Als geen ander voel jij aan wat er bij in- en externe stakeholders speelt en je krijgt alle neuzen dezelfde kant op. Voor jou hoeft niet alles al in beton gegoten te zijn. Jij krijgt juist energie van dynamiek en hectiek. Dat je samenwerkt en netwerkt om je doelen te bereiken, spreekt voor jou voor zich. Je bent kritisch op je eigen werk en op dat van anderen. Verder heb je:
 • Een wo werk- en denkniveau in een relevante richting zoals bedrijfskunde of industriële automatisering;
 • Aanvullende relevante opleidingen rondom configuratiemanagement (CM2-Professional of vergelijkbaar), systems engineering en projectmanagement;
 • Minimaal vijf jaar ervaring in een configuratiemanagementfunctie binnen de industriële automatisering, en minimaal drie jaar ervaring als leidinggevende;
 • Brede kennis van relevante applicaties en systemen zoals ERP-systemen, Officepakketten, ServiceNow, Ultimo en SAP;
 • Kennis van de normen NEN-ISO/IEC 15288, NEN-ISO 10007 en CM2/IpX.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 4.194 - € 5.756 p/m

Minimaal € 4.194,- en maximaal € 5.756,- bruto per maand (schaal 12) op basis van een 36-urige werkweek. Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring;
Overige info
 • Complexe, afwisselende werkzaamheden en een plek in een collegiaal, divers team waarbinnen iedereen zijn identiteit en eigenheid behoudt;
 • De mogelijkheid om thuis te werken en flexibele werktijden te hanteren, voor een goede balans tussen werk en privé;
 • Uitstekende opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden zoals officetrainingen, mindfulness en vakspecialistische opleidingen;
 • Een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, met onder meer opname in het ABP-pensioenfonds, een maandelijkse bijdrage aan je ziektekostenverzekering en een individueel keuzebudget dat je vrij kunt besteden.

De organisatie
Amsterdam groeit! Elk jaar komen er meer bezoekers, bewoners en bedrijven naar onze prachtige stad. Bij de gemeente Amsterdam werken we met 14.000 collega’s dagelijks aan een veilige, schone stad waar het goed wonen, werken en ontspannen is. Dit doen we voor de 2,3 miljoen bezoekers van Sail, maar ook voor de buurman die graag een bloemperkje voor de deur wil. Je kunt je voorstellen dat het hierbij belangrijk is dat we assets zoals verhardingen, bruggen, tunnels, kademuren en openbare verlichting goed onderhouden. Zo is de afdeling Eigendom en Beheer verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van de railinfrastructuur van de Amsterdamse metro’s en trams. Deze afdeling zorgt voor een veilig, betrouwbaar, betaalbaar en comfortabel metro- en tramnetwerk in Amsterdam. Hierbij is oog voor de vervoerder én de reiziger. Het uiteindelijke doel? De reizigers zo prettig mogelijk vervoeren tegen een optimale prijs.

Sollicitatieprocedure
Zet jij je ideeën en kennis graag in voor een ambitieuze werkgever die het beste wil voor de stad Amsterdam en haar bewoners, ondernemers en bezoekers? Upload dan uiterlijk zaterdag 29 februari 2020 je motivatie en cv via onderstaande sollicitatiebutton.

We willen een diverse en inclusieve organisatie zijn, die ruimte biedt aan iedereen. Diversiteit is een kracht die we gebruiken om betere resultaten te halen voor de stad. We streven naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam, met alle verschillen. Onze vacatures staan open voor iedereen, tenzij in de tekst iets anders staat.
Wil je weten hoe het is om bij ons te werken? Bekijk dan de verhalen van onze medewerkers.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Contactpersoon Dhr. Edwin Zinsmeister
06 – 203 96 028
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare ICT Vacatures Amsterdam Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Amsterdam