Vacature Informatiemanager - Zwijndrecht

Zwijndrecht

Gemeente Zwijndrecht
 • Gemeente Zwijndrecht
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Informatiemanager
Zwijndrecht, 36 uur per week
Vacaturenummer 70841

Wil jij als informatiemanager opereren op het snijvlak van IT, informatievoorziening en organisatie. Lever jij een bijdrage aan digitale innovaties en de verdere ontwikkeling van digitaal werken binnen onze organisatie? Lees dan verder, want dit is wat wij zoeken!

Wat ga je doen?
Als informatiemanager ligt jouw uitdaging bij het inrichten en verbinden van de informatievoorziening binnen Zwijndrecht. Je gaat aan de slag met de informatiebehoefte en informatiebeleid op strategisch en tactisch niveau. Door verbinding tussen informatiebeleid en ondersteunende systemen zorg je dat onze werkprocessen goed lopen. Waar mogelijk bouw jij dit verder uit. Dit doe je door samen te werken met de verschillende collega's binnen de vakafdelingen, leveranciers en het Servicecentrum Drechtsteden (SCD).

Daarnaast heb je een sturende en bewakende rol met betrekking tot de realisatie van de informatievoorziening. Vanuit jouw rol adviseer je op tactisch en strategisch niveau, regisseer je en voer je analyses uit. En tegelijkertijd implementeer, ontwikkel en realiseer je (digitaal) ons informatiemanagement. Waarbij je een gesprekspartner op niveau bent voor ons managementteam, partners en bestuurders. En een verbinder tussen de lijnorganisatie en ICT op tactisch en strategisch niveau.

Je gaat concreet aan de slag met
 • Het (mede) opstellen van storyboards/lijnorganisatiecases. In samenwerking met de lijnorganisatie zet je complexe problemen om in concrete, breed gedragen en uitvoerbare oplossingen.
 • Het adviseren op het gebied van informatiserings- en automatiseringsvraagstukken. Je analyseert knelpunten en behoeften in de informatievoorziening en vertaalt dit naar bruikbare oplossingen. Je maakt de vertaalslag tussen de lijnorganisatie en de IT en houdt rekening met de wet- en regelgeving, het I&A- beleid en de informatiebeveiliging.
 • Het namens Zwijndrecht opdrachtgever zijn richting de ICT- en Informatiefuncties bij het SCD. Het SCD is de regionale bedrijfsvoeringsorganisatie van de zeven Drechtsteden gemeenten, waar ook de ICT- en Informatiefunctie is georganiseerd.
 • Het deelnemen aan regionale overleggen voor het afstemmen van vraagstukken over informatiemanagement.
 • Het volgen en vertalen van nieuwe ontwikkelingen en trends (bedrijfsvoering, wetgeving, technologie) naar kansen en toepassingen voor het proces- en informatiemanagement binnen onze organisatie. Denk hierbij aan blockchain en kunstmatige intelligentie.
 • Ontwikkelingen rondom nieuwe (digitale) technologieën zoals blockchain, kunstmatige intelligentie en het 'internet der dingen' aanjagen en voorstellen doen tot vernieuwing en verbetering, zorgen voor realisatie, zeker op het gebied van beheer openbare ruimte, economie en ruimtelijke ontwikkeling waarbij je lijnorganisatie je te allen tijde meeneemt in de ontwikkeling.
 • Het ondersteunen van de (gebruikers-)organisatie met betrekking tot correcte en effectieve uitvoering van bedrijfsprocessen en het gebruik van bijbehorende informatiesystemen.
 • Het creëren van draagvlak bij de implementatie van nieuwe/gewijzigde informatievoorzieningen, waarbij je de lijnorganisatie altijd meeneemt in de ontwikkelingen. Dit gaat van het doen van voorstellen over vernieuwing en verbetering tot het realiseren hiervan, bijvoorbeeld op het gebied van beheer openbare ruimte, economie en ruimtelijke ontwikkeling.

lees meer

Functie-eisen Wat neem je mee?
 • Universitair of hbo-werk- en -denkniveau in relevant vakgebied zoals informatica, (bestuurlijke) informatiekunde of informatiemanagement.
 • Aantoonbaar 5 tot 7 jaar werkervaring binnen het vakgebied informatiemanagement.
 • Politiek- en bestuurlijke sensitiviteit.
Om de versnelling in de genoemde ontwikkelingen te kunnen realiseren zoeken we iemand met power en resultaatgerichtheid die ons niet alleen kan ondersteunen maar die zelf ook initiatieven neemt en grenzen durft op te zoeken. Je bent een generalist en daardoor in staat om onderwerpen vanuit diverse invalshoeken te bekijken. Je werkt zelfstandig, bent resultaatgericht, stelt de waarom vraag en bent onafhankelijk in je oordeel. Je
beschikt over een goed analytisch vermogen en combineert sterke communicatieve vaardigheden met een luisterend oor.

Waar kom je te werken?
Je thuisbasis is de afdeling Staf welke de eenheden Control & Financiën, Bedrijfsvoering en OOV (openbare orde en veiligheid) omvat. Wij zijn een compact team met gezellige, enthousiaste professionals die altijd voor elkaar klaar staan.

Wie zijn wij?
Wij zijn een platte, informele en open organisatie. Wij staan voor goed werkgeverschap. Een prettige werksfeer, vakmanschap, talentontwikkeling en resultaat staan centraal. Wij geloven in de kracht van onze medewerkers en geven dat vorm door hun talent in te zetten voor het realiseren van onze opgaven.

Het raadsprogramma “Krachtig Zwijndrecht” omvat een stevige ambitie. De opgaven waar de gemeente Zwijndrecht voor staat, vragen om een grotere mate van samenlevingsgericht werken en het handelen vanuit één organisatie met een integrale aanpak.

Wat bieden we jou?
Je komt in een collegiale professionele werkomgeving waarin jouw talent centraal staat, je uitgedaagd wordt het beste uit jezelf te halen én bij te dragen aan maatschappelijke opgaven.

De functie is voor 36 uur per week, fulltime, en gewaardeerd op maximaal € 5.169,- bruto per maand (schaal 11 peildatum 1-10-2020) op basis van een 36-urige werkweek. Inschaling is afhankelijk van ervaring en opleiding. Een VOG maakt onderdeel uit van de procedure.

Jij krijgt bij ons uitstekende arbeidsvoorwaarden op het gebied van reiskosten, flexibele werktijden, verlofregelingen en studiefaciliteiten. Daarnaast beschik je als medewerker over een Individueel Keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je beheert dit budget zelf en je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit (of een deel hiervan) te laten uitbetalen of er vakantie-uren van te kopen. Belangstelling? Je kunt alleen online solliciteren.

Solliciteren of meer weten?
Enthousiast geworden, solliciteer dan voor 27 oktober via het online sollicitatieformulier.

Wil je meer informatie over de functie, neem dan contact op met Peter de Nooijer, Hoofd Afdeling Staf via 078-770 3524 of met Ronald Hagenaars, Senior Adviseur Bedrijfsvoering via 078 – 770 3723. Kijk voor meer informatie over onze organisatie op www.zwijndrecht.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Salarisinformatie Bruto Max. € 5.169 p/m
Overige info Wil jij als informatiemanager opereren op het snijvlak van IT, informatievoorziening en organisatie. Lever jij een bijdrage aan digitale innovaties en de verdere ontwikkeling van digitaal werken binnen onze organisatie? Lees dan verder, want dit is wat wij zoeken!

lees meer

Contactpersoon Dhr. P. de Nooijer
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Informatiemanager in Zwijndrecht Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Zwijndrecht