Vacature ICT Security Manager - Groningen

Groningen

N.V. Nederlandse Gasunie
 • N.V. Nederlandse Gasunie
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving ICT Security Manager

De tijd begint te dringen. Gasunie zet dan ook alles op alles om de transitie naar een CO₂-neutrale energievoorziening te realiseren. Onze infrastructuur, andere vormen van gas en nieuwe netwerken zullen een grote rol spelen in de Energietransitie. Het doel van deze functie is het zorgdragen voor de organisatorische, menselijke en technische voorzieningen aangaande ICT Security, op een zodanig niveau dat de ICT-processen (en daarmee de bedrijfsprocessen) op een gewaarborgde wijze ongestoord doorgang kunnen vinden. Dus als ICT Security Manager draag jij je steentje bij aan een duurzamer Nederland!

Waar ga je werken?
Groningen

Wat ga je doen?
Samen met een collega ben je verantwoordelijk (in gezamenlijkheid met het team) voor het opstellen en onderhouden van het ICT Security beleid van Gasunie; zowel corporate als voor de verschillende bedrijfsonderdelen en deelnemingen. Het adviseren aan ICT-projecten en de ICT-beheersorganisatie bij Gasunie aangaande hand­having van het ICT Security beleid van Gasunie is hier ook een onderdeel van.

Je wordt Gasunie brede stakeholder alignment en je gaat draagvlak creëren wat betreft ICT Security (alle units, RvB, AC/RvC, GUD). Dit doe je door onder andere deel te nemen in allerhande gremia met andere energie-/netwerk bedrijven en het Ministerie van Veiligheid en Justitie in het kader van ICT Security.

Bij Gasunie-medewerkers ga je bewustwording en gewenst gedrag stimuleren aangaande ICT Security aspecten. Dit doe je bijvoorbeeld door het initiëren van activiteiten ter controle van ICT Security voorzieningen bij Gasunie.

Het opstellen en onderhouden van het 'Information Security Management System' bij Gasunie, conform ISO 27001 valt ook onder jouw taken. Net als het in stand houden van de ISO 27001 certificering en de ISO 27001 scope, in overleg met de relevante stakeholders, uitbreiden.

Tot slot word je lid van het ICT-crisisteam en zorg je voor een nauwe samenwerking met corporate security, privacy.

lees meer

Functie-eisen Wat vragen we?
Om succesvol te functioneren in de rol als ICT Security Manager heb je:
 • Hbo-/wo-werk- en -denkniveau.
 • 6-8 jaar relevante werkervaring op het gebied van ICT Security en/of informatiebeveiliging.
 • Bij voorkeur een certificaat op het gebied van informatiebeveiliging (CISSP en CISA).
 • Affiniteit tot relevante delen van de vakgebieden accountancy en audit.
 • Kennis van de ICT Security aspecten en hun interactie, en van de synergie tussen organisatie, mensen en techniek.
 • Kennis van ontwikkelingen in de ICT, met de bijbehorende risicoaspecten.
 • Affiniteit met risicodenken en baseren van keuzes hieromtrent op basis van economische afwegingen (kosten/baten).
 • Vermogen om ontwikkelingen in, met name, de ICT met de bijbehorende risico’s om te zetten in een ICT Security plan voor een aantal jaren (ICT Security roadmap).
Naast bovenstaand beschik je over goed ontwikkelde communicatieve en politieke vaardigheden (en sensitiviteit) en de drive om bestaande processen verder te optimaliseren en verbeteren.

Wat bieden we je?
Een pakket van arbeidsvoorwaarden dat o.a. bestaat uit:
 • Een salaris dat past bij de kennis en kunde die jij meebrengt.
 • Een contract voor bepaalde tijd met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd.
 • Een goede pensioenregeling en een vaste 13e en 14e maand.
 • Een jaarlijks bedrag om flexibel te besteden aan bijvoorbeeld meer vrije tijd.
 • Ruime mogelijkheden om cursussen/opleidingen te volgen.
 • Een budget om in te zetten voor jouw duurzame inzetbaarheid.
Over Gasunie en de afdeling
Gasunie is een netwerkbedrijf voor energie. In Nederland en Noord-Duitsland beheren en onderhouden we de infrastructuur voor grootschalig transport en opslag van gas. Nu is dat nog vooral aardgas. Dit zal met de energietransitie steeds verder verschuiven naar groen gas en waterstof. Daarnaast werken we mee aan de aanleg en het beheer van netwerken voor warmte en CO₂. Wij zorgen ervoor dat dit deel van de energievoorziening veilig, ongestoord en zo duurzaam mogelijk gebeurt. Zodat iedereen altijd over energie kan beschikken.

Unit I levert ICT-diensten aan heel Gasunie vanuit het besef dat ICT voor Gasunie van strategisch belang is. Unit I werkt daarom op alle niveaus nauw samen met de business units om zo passende ICT-dienstverlening te leveren. Unit I bestaat uit 8 afdelingen. Als ICT Security Manager rapporteer je aan de CIO, Jan Marten Spanjersberg.

Wil je solliciteren?
Stuur dan uiterlijk 15 september je cv en motivatie in via het online sollicitatieformulier. Rond 18 september laten we je weten of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiegesprekken die op 25 september plaats gaan vinden in Groningen. Na maximaal 3 werkdagen krijg je terugkoppeling op dit sollicitatiegesprek.

Wil je eerst meer weten over de vacature? Bel met je mogelijk toekomstige manager Jan Marten Spanjersberg: 06 3103 7046. Kijk voor meer informatie over werken bij onze organisatie op www.gasunie.nl/werken-bij-gasunie.

Aangezien de functie van ICT Security Manager als vertrouwensfunctie is geclassificeerd, maakt een screening deel uit van de sollicitatieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Delen van deze vacature in je netwerk wel!

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures IT Manager in Groningen Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Groningen