Vacature DevOps Engineer - Utrecht

Utrecht

Gemeente Utrecht
 • Gemeente Utrecht
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Tijdelijk contract
 • 36 - 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving DevOps Engineer
Utrecht, 36 uur per week

Word jij enthousiast over het oplossen van taaie technische vragen en de balans vinden tussen mens en techniek? Dan zoeken wij jou!

Als getalenteerde software engineer/ontwikkelaar draag je bij aan de digitale dienstverlening te leveren aan de inwoners en bedrijven van de gemeente Utrecht. Bij de voorziening Digitale Dienstverlening binnen het onderdeel DomstadIT van de gemeente Utrecht werken we iedere dag aan het 'van waarde zijn' voor de gemeente. Met passie voor het vakgebied en betrokkenheid voor de opgave voor stad en bestuur helpen wij onze gemeentelijke organisatie op weg naar een betere digitale dienstverlening. Het resultaat: de voorziening digitale dienstverlening in optimale conditie!

Binnen DomstadIT dragen we een warm hart toe aan de Agile realisatie principes. We sluiten daarmee aan op de Common Ground visie van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Dagelijks balanceren we tussen continuïteit en verandering. Enerzijds verwacht de business een constant niveau van de voorzieningen, anderzijds zijn innovatie en verandering essentieel om de veranderende wensen van diezelfde business te kunnen ondersteunen. Hier een weg in vinden, is onze uitdaging.

Dit is je werk
Als DevOps Engineer bij de gemeente Utrecht ben je tegelijkertijd ontwikkelaar en adviseur. Door samen te werken met collega's uit de hele organisatie, los je relatief grote, complexe problemen op en bevorder je de gebruikersgerichte, open en transparante cultuur van de gemeente. De rol omvat diverse verantwoordelijkheden - je schrijft misschien de ene dag code, de andere dag ontmoet je collega's en de volgende week lanceer je een nieuw functionaliteit/product dat het leven van Utrechters positief zal beïnvloeden. We ontwikkelen voornamelijk open source, dus het meeste waar je aan werkt, is open source software die ook door andere gemeenten in Nederland in gebruik genomen kan worden.

Eén van de doelstellingen van deze functie is om een hoogwaardige, goed geteste en onderhoudbare code te kunnen leveren gedurende gehele levenscyclus van het product, met behulp van best practices uit de moderne softwareontwikkeling. Concreet betekent dit dat je:
 • Deelneemt aan codebeoordeling, architectuurdiscussies en prioritering van backlog items.
 • Bijdraagt aan documentatie, tests, toegankelijkheid, prestaties, beveiliging en meer.
 • Code(s) levert die makkelijk is te implementeren, updaten en bewaken.
Je kantoorwerkplek is op het Stadskantoor dat goed bereikbaar is met het openbaar vervoer.

Dit bieden we je
We willen dat je met plezier naar je werk komt. Dat plezier bestaat uit prettige collega's, een fijne werksfeer en een inhoudelijk interessante baan in één van de meest aantrekkelijke steden van Nederland. Samen met jou zorgen we dat alle inwoners van Utrecht prettig en gezond kunnen wonen, werken en meedoen. Dit doe je door datgene waar je goed in bent in te zetten.

Onderstaand vind je ons aanbod:
 • Een 36-urige werkweek met een bruto maandsalaris tussen de € 3.244 en € 4.783 op basis van 36 uur (schaal 10a). Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring. Inpassing in de tijdelijke aanloopschaal behoort tot de mogelijkheden.
 • Tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de duur van 1 jaar.
 • Uitstekende verlofregelingen.
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je salaris. Jij kiest wat je met dit budget doet. Bijvoorbeeld extra verlof kopen, vakantiegeld, eindejaarsuitkering of laten uitbetalen op een voor jou goed moment.
 • De mogelijkheid om flexibel in werktijd en plaatsonafhankelijk te werken. Werk je liever 32 uur per week, dan is dat uiteraard bespreekbaar.
 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en diverse cursussen en trainingen.
 • Kijk hier voor een overzicht van alle overige arbeidsvoorwaarden, zoals reiskostenvergoeding.
 • Daarnaast heeft het werken bij de gemeente Utrecht vele andere voordelen, zoals (online) sporten met collega's, deelnemen aan verschillende netwerken en activiteiten.

lees meer

Functie-eisen Dit vragen we van je
Deze rol is perfect voor je zijn als je beschikt over zowel technische vaardigheden om technische uitdagingen aan te pakken, als de sociale vaardigheden om de interactie tussen mens en techniek optimaal te maken. De impact van deze rol kan niet worden gemeten op een GitHub-grafiek; de ideale kandidaat is even comfortabel bij het oplossen van technische problemen, alsook het uitleggen van technische ontwerparchitectuur aan technische en minder technische mensen. En het vooruitlopen in andere manieren van werken.

Om de ambities waar we voor staan te realiseren, heb jij de competenties wendbaar, initiatiefrijk, analytisch en doelgericht. Je kunt uitstekend communiceren met je collega's en krijgt zaken voor elkaar. Je bent open source minded en security oriented. De ideale kandidaat heeft ervaring in crossfunctionele, multidisciplinaire teams die digitale producten en diensten leveren in een incrementele, gebruikersgerichte omgeving.

Hieronder een overzicht van de belangrijkste verwachtingen waarop we je sollicitatie(gesprek) gaan toetsen:
 • Je beschikt over een afgeronde hbo-/wo-opleiding, bij voorkeur technische richting.
 • Minimaal 5 jaar ervaring met ontwikkelen van software.
 • Minimaal 3 jaar ervaring in ontwikkelen met Python/Django, JavaScript/React.
 • Kennis en ervaring met Ansible (of configuration management tooling in het algemeen), Zaakgericht werken API's en/of services, en gerelateerde standaarden, zoals OpenZaak.
 • Kennis van SQL (PostgreSQL, MySQL, SQLite), REST-apis, JSON, YAML & andere markup languages, Linux systemen (Arch Linux, CentOS, Ubuntu, Debian), CI/CD infrastructuur (Jenkins, Travis), Docker, Docker-Compose & infrastructuur rond containers, HTML 5, CSS, Travis CI.
 • Vertrouwd met Kubernetes en daarop gebaseerde orchestratie tools en ervaring met (Linux) docker containers.
Dit is handig om te weten
Als je enthousiast bent geworden om als functioneel beheerder aan de slag te gaan voor de gemeente Utrecht, solliciteer dan direct via het online sollicitatieformulier. Solliciteren kan tot en met 19 juli 2020.

Heb je vragen over de vacature neem dan contact op met Lazo Bozarov, Supplymanager, 06 382 483 85. Heb je vragen over de procedure of de organisatie? Neem dan contact op met Gitta Dalenberg, Recruiter, 030 286 13 52. Of kijk voor meer informatie over werken bij Gemeente Utrecht op www.werkenbijutrecht.nl.

De sollicitaties worden voortdurend bekeken en zodra passende kandidaten zich hebben gemeld, wordt deze vacature gesloten.

In verband met corona/COVID-19 maken zoveel mogelijk gebruik van videobellen voor de gesprekken. Als je uitgenodigd wordt voor een gesprek nemen we contact met je op en bespreken we hoe het videogesprek in zijn werk gaat.

De gemeente Utrecht is een inclusieve organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers inzet om betere resultaten te halen voor de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. Naast je kwaliteiten, talenten en motivatie breng je ook jouw leeftijd, geaardheid, achtergrond of arbeidsbeperking mee. Je bent van harte welkom!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Met deze vacature werven wij zelf onze nieuwe collega. Commerciële telefoontjes van bemiddelingsbureaus hebben daarom geen zin. Klik hier voor het aanbod van onze inhuuropdrachten.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 3.244 - € 4.783 p/m
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures DevOps Engineer in Utrecht Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Utrecht