Vacature Coördinator Procesautomatisering - Almelo

Almelo

Waterschap Vechtstromen
 • Waterschap Vechtstromen
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Coördinator Procesautomatisering (PA) met ICT-kennis
36 uur per week

Dankzij jou schoon, veilig en voldoende water
Het (door)ontwikkelen van procesautomatisering (PA) om het beheer PA/ICT op een hoger plan te brengen. Zo zorg jij op jouw manier voor schoon, veilig en genoeg water. Maak jij het verschil door jouw professionele bijdrage? Solliciteer dan direct op de functie van coördinator procesautomatisering met ICT-kennis bij Waterschap Vechtstromen!

Werk met betekenis en verbinding
Je richt je in deze functie op de ontwikkelingen van PA/ICT-waterschapsbreed. Binnen Vechtstromen bestaat er een beheerteam PA, bestaande uit PA- en ICT-specialisten. Je bent functionele trekker en coördinator van dit team. Je spreekt de taal van procesautomatisering, maar ook van programmaleiders, waterbeheerders, ICT’ers en managers en zorgt voor verbinding tussen verschillende partijen.

Deze verbinding zie je terug in de hoofdtaken van jouw werk waarbij je:
 • Functionele sturing geeft aan het beheerteam PA, zodat er een gestructureerde werkwijze ontstaat, volgens de principes van assetmanagement, waarmee beheer, onderhoud en ontwikkeling wordt geborgd.
 • Verantwoordelijk bent voor de investeringsplanning, de ontwikkeling, de actualisatie en de implementatie van de PA en de technische ICT infrastructuur. Daarbij adviseer je in op te starten (nieuwbouw)projecten in het domein van de PA. En ben je opdrachtgever van vervanging en onderhoud aan PLC, SCADA en telemetriesystemen.
 • De kaders stelt en de standaarden ontwikkelt en verbetert.
 • De beleidsbehoefte vaststelt en (door)ontwikkelt in dit vakgebied en hier een duidelijke visie op levert. En waarbij je de organisatie meeneemt in wat het betekent om de slag te maken naar een meer ICT-gedreven procesautomatisering.

Daarnaast heb je belangrijke neventaken waarbij je:
 • Management adviseert over ontwikkelingen op PA/ICT-gebied.
 • Vanuit je expertise een rol hebt in het kader van lifecyclemanagement, waarbij je nauw samenwerkt met de programmeur en maintenance engineer.
 • In het ICT-kader de technische infrastructuur coördineert op monitoring, beveiliging, beheer en onderhoud en ervoor zorgt dat in samenspraak met ICT de technische infrastructuur rondom de PA optimaal en veilig werkt en dat datastromen optimaal worden doorgezet naar informatiesystemen in de kantoorautomatisering.
 • Nieuwe ontwikkelingen van buiten naar binnen haalt en andersom.

Samen staan we sterk
Met onze zorg voor schoon, veilig en voldoende water willen we bijdragen aan een aantrekkelijke leefomgeving: dat is onze missie. Dat doen we vanuit een blauwgroene ambitie met aandacht voor vergroening en met klimaat, schoon water en duurzaamheid als onderliggende opgaven. Ook willen we bedrijven op een goede manier faciliteren. We doen dit zo duurzaam en kostenbewust als mogelijk. Met elkaar. Onze meer dan 500 medewerkers steken elke dag hun handen uit de mouwen om voor het water te zorgen in Twente, Noordoost-Overijssel en Zuidoost-Drenthe.

Als Coördinator PA kom je te werken in het team Techniek & Onderhoud. Je bent werkzaam vanuit onze werklocaties Almelo, Hardenberg, Sleen, Hengelo, Vriezenveen en Emmen. Bij het team Techniek & Onderhoud werken circa 58 collega’s in diverse vakgebieden.

Wat het zo uniek maakt om in dit team te werken? Een hoge betrokkenheid, veel theoretische en praktische kennis en een saamhorigheidsgevoel binnen het team!

Jouw toekomstig leidinggevende Henk zegt hierover: “Alleen kom je ver, samen kom je verder!”

lees meer

Functie-eisen Dankzij jou
Nuchterheid, betrouwbaarheid en openheid. Dat kenmerkt onze mensen bij Waterschap Vechtstromen. Zoals je kunt verwachten hebben we allemaal 'iets' met water. Bij jou is dat natuurlijk niet anders, want dat is één van de redenen waarom jij zo goed bij ons past. Daarnaast ben jij analytisch, ben je in staat om in de samenwerking verschillende specialismen bij elkaar te brengen om een gemeenschappelijke belangenafweging te maken, heb je overtuigingskracht en ben je proactief en innovatief gedreven! Én heb je voor deze vacature:
 • Een relevante afgeronde technische hbo-opleiding.
 • Minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie.
 • Kennis van het ontwikkelen, het beheren en organiseren van standaardisatie.
 • Aanvullende cursussen gevolgd met betrekking tot PA-systemen.
 • Een duidelijk beeld van de ontwikkelingen in de markt(leveranciers) t.a.v. security, PA en andere ICT-ontwikkelingen.

“Procesautomatisering is van grootste belang bij de aansturing van het zuiveringsproces. Als jij het vakgebied goed kent en graag proactief schakelt met je collega’s, dan zien we je graag ons komen versterken.”- Rijk van Beek, programmaleider waterketen.

lees meer

Taalvaardigheid Handig om te kunnen: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 3.599 - € 5.045 p/m
Overige info Je verdient het
Vertrouwen staat bij ons op 1. We willen graag een slagvaardige organisatie zijn met wendbare medewerkers en geloven dat dit begint bij jou. Daarom bieden wij jou alle vrijheid en al het vertrouwen om de beste versie van jezelf te zijn. En dat is nog niet alles, want als coördinator PA bij Waterschap Vechtstromen verdien je ook:
 • Een keuzebudget van rond de 20% van je brutojaarsalaris. Dit kan je vrij inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, extra vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en noem maar op. Hier zit ook 8% vakantiegeld bij in.
 • De mogelijkheid om in overleg thuis en flexibel te werken.
 • Een aantrekkelijke reiskostenvergoeding.
 • Een flexibel inzetbaar verlof van 144 uur bij een 36-urige werkweek.
 • De mogelijkheid om met een persoonlijk budget opleidingen en cursussen te volgen die interessant zijn voor jouw vakgebied, persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

Nóg sterker met jou?
Om als waterschap bij te dragen aan een aantrekkelijke leefomgeving, staan we te springen om jouw kennis, expertise en persoonlijkheid.

Wil jij het verschil maken? Solliciteer dan meteen en uiterlijk vóór 9 maart 2020 via het online sollicitatieformulier.

Toch eerst nog wat meer informatie? Inhoudelijk kan je hiervoor terecht bij Henk Besten, teamleider Techniek en Onderhoud. Bel hem via 088 220 3198. Of heb je juist vragen over de procedure? Dan kan je terecht bij Sophie Ensink, adviseur HRM, haar mag je ook bellen op telefoonnummer 088 220 3230.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Contactpersoon Dhr. H. Besten
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare ICT Vacatures Almelo Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Almelo