user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Data-analist

Data Analist
Stichting Farmaceutische Kengetallen (SFK)
 • Stichting Farmaceutische Kengetallen (SFK)
 • HBO of hoger
 • Junior/Medior/Senior niveau
 • Vast contract / Tijdelijk contract
 • 32 - 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Data-analist
Den Haag, 32-40 uur per week

Hoeveel mensen met ADHD zijn er in Nederland? Hoe zit het met het tekort aan de anticonceptiepil? Welk bedrag geven we jaarlijks uit aan hiv-remmers? Als data-analist bij de Stichting Farmaceutische Kengetallen (SFK) duik jij in de fascinerende apothekerswereld en groei je uit tot een specialist op het gebied van geneesmiddelendata.

Jouw werk in het kort
De SFK beschikt over de meest omvangrijke en gedetailleerde database van Nederland als het gaat om geneesmiddelen. Gegevens van elk medicijn dat een apotheek in Nederland verstrekt, belanden in ons systeem. Daarnaast vind je in onze database (anonieme) patiëntinformatie en informatie over de kosten van geneesmiddelen. Aan jou de taak om (grote hoeveelheden van) deze data met SQL en andere tools uit het systeem te halen en te analyseren. Jouw analyses vertaal je naar bruikbare inzichten, waarbij je context geeft aan de cijfers. Dit doe je voor apothekers, maar ook voor bijvoorbeeld wetenschappers, beleidsmakers of journalisten. Zo werk je met jouw analyses mee aan betere zorgverlening, doelgericht beleid en betrouwbare nieuwsvoorziening.

Daarnaast schrijf je voor de rubriek Farmacie in Cijfers van het Pharmaceutisch Weekblad over allerlei trends en ontwikkelingen die jij signaleert op basis van de geneesmiddelendata. Het komt ook voor dat je onderzoek doet in opdracht van een individuele apotheek, bijvoorbeeld als een apotheker wil weten hoe therapietrouw zijn klanten zijn. Met jouw onderzoek help je apothekers de zorg aan hun patiënten te verbeteren. Jij maakt rapportages, geeft hier uitleg over en beantwoordt vragen van apothekers. Tot slot heb je contact met leveranciers van apotheekinformatiesystemen en de ICT-afdeling van de KNMP om de kwaliteit van de datastroom te borgen.

Werken bij de Stichting Farmaceutische Kengetallen
De SFK is een aparte stichting binnen de KNMP, de beroepsvereniging voor apothekers. Je werkt in een hecht, stabiel team van zeven collega’s. Wij zijn verantwoordelijk voor data-analyses over geneesmiddelgebruik en alles wat daaromheen gebeurt. Van het ondersteunen van apothekers met rapporten of cursussen tot het onderhouden van de website. Ieder heeft zijn of haar eigen verantwoordelijkheden, maar we werken ook nauw samen en ondersteunen elkaar waar nodig. Als nieuwe collega krijg je volop de ruimte om jezelf te ontwikkelen en je te verdiepen in de geneesmiddelenbranche.

lees meer

Functie-eisen Wat jij in huis hebt:
 • hbo- of wo-niveau, bijvoorbeeld op basis van een opleiding informatiekunde, bedrijfskunde, (gezondheids)economie of econometrie;
 • ervaring met het ontwerp en de uitvoering van data-analyses;
 • een echte data-mindset: jij vindt het leuk om van grote hoeveelheden data een helder verhaal te maken;
 • kennis van SQL of andere analysetools;
 • goede communicatieve skills (mondeling en schriftelijk), verantwoordelijkheidsgevoel en teamspirit;
 • omgevingssensitiviteit: je voelt aan welke belangen een rol spelen bij verschillende partijen en kunt hier goed mee omgaan.

Handig om te hebben, maar niet verplicht:
 • kennis van het zorgstelsel en de geneesmiddelenbranche;
 • ICT-kennis van databeheer.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 3.900 - € 5.978 p/m

• een bruto maandsalaris tussen de € 3.900,- en € 5.978,- dat past bij je opleidingsniveau en ervaring;
• toegang tot het uitgebreide opleidingsprogramma van de KNMP;
• een eigen werkplek in een historisch pand in het centrum van Den Haag, goed bereikbaar met het ov en op loopafstand van de binnenstad;
• reiskostenvergoeding, fietsplan en uitstekende pensioenregeling;
• je bepaalt zelf (in overleg) welke dagen en hoeveel uur je werkt (in ieder geval tussen de 32 en 40 uur).

lees meer

Overige info Reageer direct
Ben jij onze nieuwe data-analist? Upload je cv en motivatie. Reageren kan via het online sollicitatieformulier.

Heb je nog vragen over de baan of over de procedure? Neem contact op met Jeroen Lukaart, manager SFK (070 – 373 74 47. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Contactpersoon Dhr. J. Lukaart
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare vacatures voor in regio Den Haag Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Den Haag