user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Projectmanager (Adviseur) Informatievoorziening

Business ConsultantICT Projectmanager
Waterschap Rivierenland
 • Waterschap Rivierenland
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract / Tijdelijk contract
 • 36 uur p/w
Functieomschrijving Projectmanager (Adviseur) Informatievoorziening
Tiel, 36 uur

Met jouw ervaring in het aansturen van projecten en kennis van e-Overheid en DIV, ben jij de adviseur informatievoorziening die Waterschap Rivierenland hard nodig heeft. In deze veelzijdige functie draag je samen met je team vanuit Tiel de verantwoordelijkheid voor onze informatievoorziening.

Wij zijn water
In het prachtige, waterrijke gebied tussen de Rijn, de Lek en de Maas zorgen wij – Waterschap Rivierenland – voor droge voeten en schoon oppervlaktewater. We zuiveren water, onderhouden sloten en vaarten, verstevigen dijken, leggen vispassages aan en beheren polderwegen. Kortom, wij doen belangrijke dingen voor ‘onze inwoners’ op het gebied van water, veiligheid, recreatie en werk. Duurzaamheid en maatschappelijke relevantie staan bij ons dan ook hoog in het vaandel. Want wij zijn water. Jij ook? Dompel je dan onder in de wondere waterwereld van Waterschap Rivierenland en solliciteer gelijk naar onze functie van adviseur informatievoorziening.

Over jouw werk
Het managen van projecten op het gebied van DIV (Documentaire Informatievoorziening) en e-Overheid is jouw hoofdverantwoordelijkheid. Het is zaak dat jij als onze nieuwe collega snel onze roadmap voor e-Overheid gaat implementeren in verband met wettelijke verplichtingen. Daarnaast start je met het implementeren van onze visie op DIV. In jouw veelzijdige functie:
 • adviseer je over informatievraagstukken in de taakuitvoering van het waterschap;
 • leid en begeleid je informatievoorzieningsprojecten aangaande veranderingen in werkwijze en organisatie. Het werken onder Architectuur is daarbij absoluut leidend;
 • signaleer je nieuwe ontwikkelingen binnen e-Overheid en DIV op het gebied van informatievoorziening en adviseer je over de mogelijke toepassingen daarvan;
 • implementeer je kader stellend beleid op basis van de geldende wet- en regelgeving;
 • adviseer je (ook ongevraagd) over de samenwerking op het gebied van informatievoorziening en het beheer van informatiesystemen;
 • lever je advies over, en begeleiding aan selectie- en aanbestedingstrajecten voor informatiesystemen.

Over jouw team
Als adviseur informatievoorziening kom je te werken op de afdeling Informatie en Digitalisering (A-IDT). Deze afdeling ondersteunt het management, de directieraad en het bestuur van het waterschap op het gebied van IV/IT-vraagstukken. De afdeling bestaat uit circa 85 medewerkers, over 5 teams verdeeld: Informatiemanagement, Datamanagement, Applicatiebeheer en Documenten, Procesautomatisering, en Systeem-, Netwerk en Werkplekbeheer. Met jouw collega’s in het team Informatiemanagement (T-IFM) ben je verantwoordelijk voor de informatievoorziening van het waterschap. Daarnaast vormen jullie de schakel naar de Operationele IT. De komende jaren staat ons een aantal forse uitdagingen te wachten op het gebied van onder andere data, de omgevingswet, keteninformatie, informatiebeveiliging(sbeleid), e-Overheid en DIV.
In jouw team heerst een prettige en open werksfeer. We zijn betrokken, zowel in het werk als op persoonlijk vlak. Professionaliteit en deskundigheid hebben we hoog in het vaandel staan. We staan binnen het waterschap voor mooie uitdagingen. We zijn een maatschappelijk relevante organisatie die veel mogelijkheden biedt.

lees meer

Functie-eisen Over jou
Jij hebt als onze nieuwe adviseur informatievoorziening affiniteit met e-Overheid en DIV, en je hebt aantoonbare ervaring met het managen van project(dossiers) en het aansturen van projecten. Je weet goed de prioriteit te stellen binnen het waterschap. Jij behoudt het overzicht over het geheel en schakelt makkelijk tussen verschillende onderwerpen. Initiatiefrijk, oplossings- en resultaatgericht, klantgericht en besluitvaardig. Dat zijn jouw kwaliteiten. Bovendien ben je communicatief vaardig op alle niveaus, zowel mondeling als schriftelijk, en beschik je over een gezonde dosis overtuigingskracht. Je kunt goed zelfstandig aan de slag en neemt verantwoordelijkheid.

Dit heb je ook in huis:
 • Minstens hbo+ werk- en -denkniveau met ICT-kennis.
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als adviseur en projectleider op de themagebieden e-Overheid en Digitale Informatievoorziening zodat je het vermogen hebt om:
  • als projectmanager een projectdossier te managen. En voor het project(dossier) de verantwoordelijkheid te dragen;
  • zelfstandig een onderzoek uit te voeren, op basis daarvan heldere advies- en/of beleidsvoorstellen te schijven en naar uitvoerbare plannen om te zetten;
  • zelf inhoudelijk een project volgens gangbare methodieken te leiden;
 • Een zakelijke kijk op het vak. Je pakt vraagstukken integraal binnen de bedrijfsprocessen op.

lees meer

Taalvaardigheid Handig om te kunnen: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 3.401 - € 4.767 p/m

Een veelzijdige baan voor 36 uur in de week. Daarbij bieden wij je:

• een salaris dat tussen de € 3.401 en € 4.767 bruto per maand ligt (schaal 11);
• een jaarcontract dat we daarna omzetten in een contract voor onbepaalde tijd;
• een Individueel KeuzeBudget (IKB), ter waarde van 20% van je salaris. Inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Dit budget kan je inzetten voor verschillende doelen, waaronder salaris of verlof.

lees meer

Projectmanager (Adviseur) Informatievoorziening
Score: 9.9
Stemmen: 21

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Tiel